Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Novinky od Apple: iPhone 4, iOS 4.0 a Safari 5

Apple iPhone 4 (bílý a černý)
Internet žije novinkami od Apple, my nějak tuto mánii nesdílíme, takže jen krátce: o novém iPhone 4 jsme vás již informovali už v noci, ale něco si přeci jen doplníme. Pak tu máme iOS 4.0 pro iPhone 3/3GS a iPhone 4 a když už jsme u toho, zmíníme i nový webový prohlížeč Safari 5, který má narozdíl od spousty jiných Apple produktů to „i“ až na konci názvu ;-)
Apple iPhone 4 (bílý a černý)

iPhone jako takový netřeba představovat. Kdo mu doteď nepřišel na chuť, nejspíše si nedá říci ani tentokráte. Kdo po něm pokukoval, protože se mu líbily předchozí „koncepty“, možná se zviklat nechá. A kdo již nějaký iPhone má, ví, o čem je řeč a sám se dokáže rozhodnout, zda půjde do nového, nebo ne. U Apple najdete srovnání dosavadního iPhone 3GS s novým iPhone 4, stejně jako cosi, co Apple nazývá „technickou specifikací“. Předobjednávky Apple přijímá od 15. června, distribuce bude zahájena 24. června.

„iOS 4.0 logo“K tomu se úzce váže také iOS 4.0, který Apple nabízí pro uživatele iPhone od 3G a 3GS jako upgrade s tím, že ne všechny nové funkce, které iOS 4.0 nabízí, jsou dostupné pro všechny iPhony (např. na iPhone 3G nefunguje multitasking). Těch novinek je v iOS 4.0 prý více než 100, stručný přehled několika nejzajímavějších vlastností iOS 4.0 nabízí opět Apple.

Nové vlastnosti iOS 4.0

Apple Safari logoZ jiného soudku je tu prohlížeč Safari 5 postavený na WebKitu. Hlavní devizou je podpora dalších HTML5 prvků (video přes celou obrazovku, skryté titulky pro video, historie AJAXu a další), neméně zajímavé je, že mezi vyhledávače se do nabídky vedle Google a Yahoo! Search dostal i Bing od Microsoftu, za zmínku stojí i hardwarová akcelerace pro Windows. Další kopici vlastností najdete u Apple a stahovat můžete tamtéž.

Safari 5 - podpora nových HTML5 prvků
Safari 5 - Safari Reader
Safari 5 - Bing
Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Novinky od Apple: iPhone 4, iOS 4.0 a Safari 5

Středa, 9 Červen 2010 - 10:23 | petr ib | a jak vypada zmeneny OS ? ;)
Středa, 9 Červen 2010 - 08:18 | Martin Hořice | A jak vypadá nezměněný OS?
Úterý, 8 Červen 2010 - 18:29 | ZdenekJi | To je ten telefon, co před měsícem "našli...
Úterý, 8 Červen 2010 - 14:56 | Qwertius | V Safari 5 mě velmi potěšila funkce "READER...

Zobrazit diskusi