Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Novinky podzimu 2017 – špičkové bluetooth reproduktory Orava Pegasus

PR článek
Dvě řady, pět jednotlivých zařízení, propracovaný design a zvuk, kterému se nedá nic vyčíst. To vše jsou statistiky těch nejlepších reproduktorů, které v Oravě vznikly a které za sebou dalece nechávají ostatní značky. Pojďme se podívat na první sérii Pegasus, což jsou reproduktory do domácností.

Řada Pegasus – ta nejlepší dostupná kvalita pro vaši domácnost

V současnosti spadá do běžné výbavy domácnosti i kvalitní ozvučení reproduktory. Málokdo již má doma fyzické nosiče, které postupem doby ztrácejí na významu. Vše je totiž již dostupné ve formě digitálních dat, ať už se bavíme o videu, ale zejména o hudbě. Běžnému uživateli tudíž bohatě stačí chytrý telefon, tablet či notebook. Vestavěné reproduktory, které jsou součástí těchto zařízení, však vydávají neuspokojivý zvuk a pro přehrávání hudby jsou takřka nepoužitelné. Nová řada přenosných bluetooth reproduktorů Orava Pegasus tento problém vyřeší dokonale.

Oba dva typy mají povedený design, ve kterém se snoubí minimalistické prvky s lehkou elegancí v klasické černé barvě. Ta zapadne do jakéhokoliv interiéru, aniž by přitahovala nadměrnou pozornost. Se svými rozměry, u Pegasu 1 35 x 11,7 x 17 a Pegasu 2 32 x 19,5 x 1, se vejdou kamkoliv a váha něco přes dvě kila umožní bezproblémové přenášení z místnosti do místnosti s absencí jakékoliv kabeláže.

Obě zařízení se mohou pochlubit podporou funkcí DLNA/Airplay/Qplay a plnou kompatibilitou s Androidem i iOS. Velkou výhodou je také možnost streamování hudby z aplikací třetích stran, jako je Deezer, Tidal nebo Spotify. Připojit se k externímu audiu můžete i pomocí minikonetoru. Pegasus 2 dokonce obsahuje i slot na paměťové karty microSD, takže vám ušetří místo ve vašem telefonu či tabletu a oblíbenou hudbu máte kdykoliv po ruce. 

Nalevo: Orava Pegasus 1. Napravo: Orava Pegasus 2

Alfa a omega každého reproduktoru je zvuk. Oba reproduktory Pegasus mají až překvapivé množství basů, které nejsou zkreslené ani při nejvyšší možné hlasitosti. Frekvence jsou celkově velmi vyrovnané a výsledkem je čistý, dynamický a bohatý zvuk, který potěší i náročné uživatele. Velkým překvapením je i úroveň hlasitosti – reproduktory nebudou mít problém ozvučit i větší večírek.

Další velkou výhodou je propojení dvou a více Pegasů přes rozhraní Wi-fi. Tato funkce vám umožní poslouchat vaši oblíbenou hudbu ve fantastickém stereofonním režimu nebo můžete jednotlivé reproduktory nastavit individuálně a v každém pokoji nechat přehrávat něco jiného.

Sečteno a podrženo – reproduktory Orava Pegasus jsou příjemným překvapením letošního roku, co se týče funkčnosti, vzhledu a zejména kvality zvuku. Pokud hledáte zařízení, které vám umožní přehrávat hudbu v téměř studiové kvalitě, Pegasus je to pravé pro vás.

Parametry Pegasus 1

  • Výkon: 16W (RMS) - 2 x 4 W + 1 x 8 W subwoofer
  • Frekvenční dosah: 50 Hz až 20 kHz
  • Rozměry: 35 x 11,7 x 17 cm
  • Váha: 2,2 kg

Parametry Pegasus 2

  • Výkon: 40 W (RMS), 2 x 10 W + 1 x 20 W subwoofer
  • Frekvenční dosah: 20 Hz až 20 kHz
  • Rozměry: 32 x 19,5 x 11 cm
  • Váha: 2,35 kg

Více informací najdete na webu http://oravaspeakers.cz/ .