Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nový Radeon R7 265 Dual-X od SAPPHIRE

Společnost SAPPHIRE Technology uvedla na trh grafickou kartu Radeon R7 265 Dual-X, využívající opěvovanou architekturu GCN (Graphics Core Next) od AMD.

Model R7 265 Dual-X je vybaven 2 GB pamětmi typu GDDR5 o frekvenci 1400 MHz (5,6 GB/s efektivně), frekvence jader je 900 MHz, s dynamickým boostem dosahuje až 925 MHz, a má celkem 1024 stream procesorů. Výkon je řízen poslední verzí technologie AMD PowerTune a může být ještě zvýšen technologií SAPPHIRE TriXX, která je volně dostupná na webu společnosti Sapphire. Další zajímavou funkcí je akcelerace APP (Accelerated Parallel Processing), jež slouží ke zlepšení výkonnosti aplikací využívajících možnosti architektury GCN. Akcelerace APP také může zlepšit každodenní úkony: prohlížení internetových stránek, práci v aplikaci Office a mnoho dalších.

Efektivní chlazení této karty je zajišťováno výborným chladičem Dual-X, tvořeným dvěma ventilátory a heatpipe; toto chlazení je ověřené a získalo mnoho ocenění pro svou tichost a efektivitu. Karta je 22,8 cm dlouhá a k napájení vyžaduje přídavný šestipinový konektor, k připojení do počítače je potřeba slot PCI-Express 3.0 × 16. Spotřeba (TDP) je 150 W. Radeon R7 265 Dual-X disponuje technologiemi AMD CrossFire a AMD Eyefinity druhé generace, tři monitory lze připojit díky výstupům DVI (DVI-I, DVI-D), DisplayPort a rozhraní HDMI.

Cena novinky zatím nebyla uveřejněna. Podle některých zdrojů by karta mohla stát 150 dolarů. V českých podmínkách by se měla blížit 4000 Kč.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Nový Radeon R7 265 Dual-X od SAPPHIRE

Žádné komentáře.