Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia chystá 40nm Ion 2

NVIDIA ION logo

Server Fudzilla píše zvláštní zvěsti a dovolili jsme si tuto zprávu tedy označit příslušným obrázkem. Nvidia prý připravuje další verzi Ion čipsetu, tentokráte vyráběného 40nm procesem (dosavadní Ion je 55nm čipset MCP79). Ion 2, jak se mu říká, by měl být jeho vylepšenou verzí a odhady o uvedení hovoří o čtvrtém kvartálu tohoto roku, přesněji asi spíše ke konci roku, takže na trhu to nečekejme dřív jak v roce 2010. Co se nám na této zprávě zdá podezřelé, je, že by prý měl Ion 2 spolupracovat s chystanou novou generací procesorů Intel Atom zvanou „Pine View“. Ta má totiž už sama o sobě mít integrovanou grafiku a coby čipset už bude jen připojen jižní můstek.

Myslíme si, že Fuad tentokráte trochu přebral, protože se dříve očekávalo, že Ion 2 bude párován s procesorem VIA Nano. Můžeme se zároveň klidně domnívat, že Ion 2 uvidíme často také s dosavadními Atomy, ale těžko se nám věří tomu, že by vůbec šlo spojit Ion 2 s „Pine View“. Tento procesor totiž podle našeho odhadu vůbec nebude komunikovat s okolím skrze FSB, ale prostě jen skrze DMI a eventuelně FDI kvůli grafice, jako chystané procesory „Clarkdale“ označované předběžně jako Core i3. Ale uvidíme, třeba se opravdu bude konat velké překvapení.

Zdroje: 

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nvidia chystá 40nm Ion 2

Pondělí, 8 Červen 2009 - 10:31 | vlada | Omlouvám se za off-topic, ale tohle si nenechte...
Pondělí, 8 Červen 2009 - 08:30 | Mad MaxII | Mate pravdu WIFTE, nebude se konat prekvapeni,...
Pondělí, 8 Červen 2009 - 07:38 | Bespi | Pokud vim tak Ion 2 je urceny pro Via Nano. Aspon...

Zobrazit diskusi