Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia dokončuje nový Shield Portable, další herní zařízení s Tegrou

shield-top-open-tegrazone
Po herních konzolích Shield a Shield Tablet se dočkáme třetího zařízení, které patrně ponese označení Shield Portable. Nvidia o něm zatím nemluví, ale jeho existenci lze vystopovat z několika pramenů…

Jedním z prvních zdrojů, který prozradil existenci nového Shieldu, je web Bluetooth Special Interest Group. Uvádí totiž certifikaci kompatibility s Bluetooth standardem pro základní desku tohoto zařízení:

Shield Portable 01

Prakticky paralelně byl Shield objeven i na stránkách Wi-Fi Certification Alliance, kde je rovněž k dispozici certifikát o splnění standardů pro bezdrátovou komunikaci. V tomto případě je dokonce jako název zařízení uvedený „Shield Portable“. Dozvídáme se také modelové označení této konzole: P2523.

Shield Portable 02

Díky modelovému číslu se prostřednictvím elektronické databáze zásilek Zauba podařilo zjistit, že Nvidia nový Shield posílala již v listopadu loňského roku, takže je pravděpodobné, že na zařízení probíhají už jen dokončovací práce a vydání nebude daleko. Předpokládá se, že by k němu mohlo dojít v průběhu léta - pravděpodobně července-srpna.

Shield Portable 03

Detaily zatím známé nejsou; z dostupných zdrojů lze zjistit pouze kompatibilitu s bezdrátovými standardy, použití pamětí typu LPDDR4, přítomnost Androidu ve verzi 5.0 a kódové jméno Loki. Pokud nová verze Shield Portable využívá Tegru X1, pak hovoříme o přítomnosti čtyř jader ARM Cortex A53, čtyř jader Cortex A57, 2MB cache a DirectX12-kompatibilním grafickém jádru generace Maxwell s 256 stream-procesory.

Diskuse ke článku Nvidia dokončuje nový Shield Portable, další herní zařízení s Tegrou

Středa, 1 Duben 2015 - 20:01 | Tom Buri | to neni april.. proste pripravujou novy shield...
Středa, 1 Duben 2015 - 15:51 | Anonym | tenhle april se krapet nepovedl, sak Shield...

Zobrazit diskusi