Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tegra 4 prý překoná S4 od Qualcommu, čeká ji odhalení na CES

Není rychlost A6 dána pouze simpletaskingem a jednoduchostí systému iOS nebo se mýlím ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemýlíte, A6 je jen dvoujádro a dokonce primárně v obyčejné mikroarchitektuře Swift ARMv7-A , do které byly implementovány některé prvky A15, ale není to kompletní A15. Čili A6 je klasický vyhipovaný apple šunt, proto nemá sebemenší smysl srovnávat 4jádro A15 s A6

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To není až tak pravda - ty benchmarky vyhipováním čipu a odladěním systému nahonit nejde. Ale vyhipovaný Apple šunt to je, s tím souhlasím, chybí tomu zejména pořádný OS. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teda chlapi nazvat A6 "vyhipovaným šuntem" chce buďto hodně odvahy, nebo naprostou ztrátu soudnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Benchmarky samozřejmě nahonit lze, ale to by bylo na jinou diskuzi. Líbí se mi jiná věc, apple koupí u ARM licenci na "zastaralý" procesor a na základě této licence si u Samsungu nechá vyrobit chip. Chip,který má jen dvě ARM jádra , je optimalizován na spotřebu a cenu, nevyužívá nejmodernější jádro, ani vyrobní technologie, přesto i redakce tutoho serveru, tedy odborná veřejnost předpokládá, že je to něco vyjímečného, jen proto, že na to korejský Samsung ne své korejské továrně čínskou barvou napíše apple A6. To nechávám stranou, fakt, že tento procesor pak pošlou do čínské továrny, kde ho namontují do nějakého plastového čuda a já se pak dočtu, že americká firma apple je největší technologickou formou světa, asi bychom se měli zamyslet nad naší fromou civilizace než dopadneme jako starý Řím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobní proces ani fakt, že je čip vyráběný v Koreji, neříká nic o jeho kvalitativní stránce. Vůbec je zajímavé si přečíst všechny příspěvky v téhle diskusi - jednou se dozvíme, že A6 je pomalý špatný a dobré výsledky podává jen díky iOS - podruhé se dočteme, že A6 je velmi dobrý, ale iOS jej brzdí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplně mě to připomíná epický války amiga vs pc :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš dohromady spoustu věcí a polovina z nich navíc není pravdivá.
Apple si nekoupil žádný procesor, koupil pouze licenci na to, aby si ten procesor mohl udělat (jde to přirovnat k licenci na x86 - že ji máš ještě neznamená, že máš plány na Ivy Bridge). ARMv7-A je aktuální architektura a spadá do ní skoro vše, co se dnes prodává a to včetně budoucího Cortex A15.
A co se týká rychlosti, tak Swift je takt na takt o 40% rychlejší, než Cortex-A9, což z něj činí nejrychlejší ARM architekturu, kterou jde dnes v telefonech najít, takže srovnání s budoucími produkty je zcela na místě.
Mimochodem, mám dojem, že dáváš do jedné řady označení A6 a A15. Pokud ano, byla by to chyba, nemá to spolu nic společného (žádný nástupce apod.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tegra3 překonává C3D tak maximálně grafickým výkonem, a to ještě jenom proto, že C2D žádnou grafiku nemá...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, no, jistej smysl to dává ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"3× vyšší výkon než Intel Core 2 Duo ;-)"

To ma byt vysmech ARMu a jeho jadru A15? Protoze ve srovnani s C2D o jine nez srovnani CPU casti nejde.

Verim, ze az AMD postavi sve prvni vzorky na tom samem ARMu co ostatni, uz to bude neco jineho. :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To má být výsměch srovnávání hrušek s jablky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On se v tom marketing nVidie nejak lisi od jinych firem? Protoze tyhle dost trapne usklebky vidim u tvych clanku jen v pripade teto firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marketing je veda, a Nvidia je v nem dobra, ale....

natom ze Tegra3 prekonava vykonove C2D nevidim nic divneho, zaprve neni napsano o jake C2D se jedna (zde kazdy zrejme hned vidi nejaky Ecko nad 3GHz) on to klidanko muze bejt nejakej E4300/1.8GHz se kterym si ta Tegra3 v beznem pouziti opravdu vykonove poradi a i kdys k tomu Ecku pridame nejakou obdobne vykonnou VGA jakou dislonuje ta tegra, tak si natom zahrajeme nebo pustite +- to same :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak dulezite je hlavne to, ze v tom nVidia opravdu neco dela a ma narozdil od jinych realne produkty.

U jinych je marketing hlavne o sloganu "Nikdo pro vas nemuze udelat to, co my vam muzeme slibit."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by měl celkem zajímalo, v čem by tak Tegra3 tu E4300 překonala.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby měla ta Tegra optimálně vytížená všechna jádra nějakými celočíselnými počty, tak by to možná bylo i na to srovnání se slabším C2D. Ale reálně je to spíš o dotahování se na Atomem než srovnávání s desktopovými procesory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skus se zamyslet a treba ti to docvakne ;)

mam tu sice az E4600/2.4Ghz ve spolupraci s 9400GT a co se her tyce, tak si natom clovek zahraje pri stejnem rozliseni 1920x1080 (pripojena LG TV) +- to same co se kvality grafiky tyce, co se videa tyce, tak tam je Tegra3 o notny kus dal a duo E46+94GT se nani proste nechyta a film s vetsim datovim tokem proste nestiha ani 94GT ani E46, zalohovany BHD natom proste nejde rozjet ani kdyby se na hlavu uzivatel postavil :) zbyla multimedia jedou vpohode na obou platformach, telefon LG Op 4X, tedy telefon s Tegrou 3

mimochodem jako herni vyvojar jsem si to takto poskladal zamerne a onen PC me slouzi jako idelani reference k vykonosti prave onoho telefonu, tvorim zavodni arkadu prave pro mobilni distribuce kde s Tegrou 3 a jejim vykonem pocitam jako s minimem pro maximalni nastaveni, respektive pro textury v maximalnim rozliseni pro danou hru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale porovnáváš hardwarově akcelerovaný přehrávač se softwarovým, stáhni si ten BD rip na ten telefon, v MX playeru si zapni dekódování přes ffmpeg a pak sem napiš, kolik to má FPS. Jinak máš ale nějaký blbý přehrávač, Samsung Oceanic je 40Mbit video - tzn. maximální možná hodnota BD - a přehraju ho na C2D 2.1GHz softwarově (ffmpeg-mt) při vytížení asi 80% obou jader.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jen aby Tegra 4 nepřišla na trh až Samsung vypustí S5 a už to nebude taková senzace. Jinak nevidím problém s tím že je ARM rychlejší než C2D, prostě záleží co se testuje a RISC bude vždy v některých případech rychlejší než CISC. A co se týče dalších příspěvků tak A6 ať vytůněný starý ARM může být dobrý ARM, škoda jen že když umí Apple poladit starý ARM tak dobře, proč nevezmou A15 a nepoladí ten, ale to by si odřízli možnost jednoduše vydávat nový a nový CPU. Nechme to bejt a těšme se čím nás budou výrobci CPU překvapovat dál....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.