Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia představila Grey - menší Tegru 4i

Nvidia Tegra 4i chip
Zatímco Wayne, jakožto Tegra 4 pro tablety, je už nějaký ten pátek známý, variantu známou též jako project Grey představila Nvidia teprve nyní. Menší Tegra bude určená mobilním telefonům.

Tegra 4i alias Grey staví na podobném konceptu, jako starší a větší kolegyně. Základem je 4+1 ARM procesor, tentokrát však postavený na jádrech R4 Cortex A9, která běží až na 2,3 GHz. O grafickou akceleraci se stará 60 výpočetních jednotek (oproti 72 u tabletové verze).

Nvidia Tegra 4i die shot
Nvidia Tegra 4i „die shot“

Novinkou Tegra 4i je LTE modem integrovaný v jádře (opět softwarově konfigurovatelný). Die shot výše pochází z oficiálních materiálů a jak již víme, nejde o skutečný obrázek jádra (byť se tak tváří), ale schématickou malůvku.

Nvidia Tegra 4i vs Tegra 4
Nvidia Tegra 4 vs Tegra 4i

Tegra 4i Grey je vyráběna 28nm procesem, a Nvidia je zřejmě velmi pyšná na to, že se jí podařilo všechny části integrovat do čipu výrazně menšího, než je konkurenční Qualcomm Snapdragon 800.

Nvidia Tegra 4i Phoenix Reference Phone multi
Nvidia Tegra 4i - referenční návrh Phoenix

Z multimediálních prvků můžeme zmínit soubor novinek, který Nvidia zastřešuje termínem Chimera. Jde především o rozsáhlejší podporu pro integrovaný fotoaparát. Nabízí například tvorbu panoramat nebo funkci HDR, která je podle slov Nvidie permanentě zapnutá (bohužel už není specifikováno proč, nebo zda půjde i vypnout).

Tagy: 
Zdroje: 

Tisková zpráva Nvidie (e-mail)

Diskuse ke článku Nvidia představila Grey - menší Tegru 4i

Pondělí, 25 Únor 2013 - 08:11 | AndyF1 | "funkci HDR, která je podle slov Nvidie...

Zobrazit diskusi