Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia: Výtěžnost Kepleru je dobrá, vše jde podle plánu

Nvidia Kepler logo
V rozhovoru se zástupcem serveru Fudzilla potvrdil PR manažer společnosti Nvidia Igor Staněk, že s čipy architektury Kepler je to na dobré cestě a výtěžnost výroby dokonce překonala očekávání…

Oficiálně tedy máme potvrzeno, že Nvidia má vzorky nového grafického procesoru v laboratořích, s 28nm výrobou jde vše snáze než před lety se 40nm, výtěžnost překonala počáteční předpoklady a práce jdou podle harmonogramu. Můžeme proto s vysokou pravděpodobností říct, že prodleva mezi novým high-endem AMD a Nvidie tentokrát nebude tak dlouhá, jako roku 2009 mezi vydáním čipů Cypress a Fermi (6 měsíců).

Nvidia roadmap Kepler 2011 Nvidia roadmap Kepler 2012
některé roadmapy Nvidie

Podrobnější roadmapa Nvidie však není známá (dostupné jsou pouze neoficiální informace, které získal server 4Gamer), a tak termín „on track“ nemůžeme konkrétně časově zařadit. Díky serveru DonanimHaber unikla zpráva, že AMD chystá vydání Radeonů HD 7900 na 9. ledna 2012, ale informace o uvedení stěžejního čipu architektury Nvidia Kepler se velice různí. Nejčastěji je zmiňován druhý kvartál příštího roku, ale objevují se i jiné termíny.

Tagy: 

Diskuse ke článku Nvidia: Výtěžnost Kepleru je dobrá, vše jde podle plánu

Středa, 14 Prosinec 2011 - 17:53 | Kert | Lepší když vydávají již vydané a přejmenované, to...
Středa, 14 Prosinec 2011 - 16:57 | del42sa | neříkal něco podobného Igor Staněk i před vydáním...
Středa, 14 Prosinec 2011 - 15:51 | Libor Gilar | Takže v Nvidii plánovali vydat nové grafiky s...

Zobrazit diskusi