Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Odborné znalosti a certifikace, které zvyšují vaši hodnotu na trhu práce v IT

PR článek
Pokud chcete mít v IT světě nejžádanější a nejlépe placené dovednosti, zaměřte se na Cloud Computing a Cybersecurity.

Z loňského průzkumu společnosti Global Knowledge mezi více než 16 000 IT profesionály z celého světa vyplývá, že techničtí odborníci s certifikacemi AWS či z oblasti Cybersecurity vydělávají v průměru přes 110 000 USD (takřka 2,5 milionu korun). V českých podmínkách je tato částka stále nižší, přesto se pracovníci s těmito kompetencemi řadí k těm vůbec nejlépe placeným na poli IT a díky certifikaci AWS může jejich plat vyrůst o desítky procent. I na našem trhu je totiž stále více firem, které cloud nasazují a hledají odborníky, kteří jsou a budou vzácní.

Velké a střední společnosti se budou v oblasti rozvoje či transformace svého IT primárně zaměřovat právě na oblasti Cloud Computingu a Cybersecurity. Více než 50 % respondentů uvedeného průzkumu shledává tyto dvě kompetence jako největší prioritu z pohledu svého profesního rozvoje. Návaznými tématy, která se zmíněnými souvisí, jsou Internet of Things (IoT), Machine Learning (ML) nebo umělá inteligence (Artificial Intelligence, AI). Díky nástupu Cloud Computingu se právě tyto technologie stávají mnohem dostupnější.

Profesní rozvoj podpořen školením

Zatímco v minulých letech byla ve světě IT jednou z nejžádanějších certifikací ta v oblasti networkingu, v poslední době se do středu zájmu dostává právě certifikace AWS Solution Architect Associate. Kromě této základní úrovně nabízí AWS i druhou: Solution Architect Professional. Pro získání pokročilé úrovně je třeba nejdříve projít školením Associate. V rámci tohoto kurzu získáte znalosti designu a deployingu cloudového prostředí a naučíte se také, jak AWS Public Cloud zabezpečit, respektive jak vybrat nejvhodnější služby pro váš projekt. Před zahájením školení můžete udělat první krok a dozvědět se vše, co vás o AWS zajímá. Pokud si stále ještě nejste jisti, že toto je správná cesta pro vás, lze využít bezplatný tříhodinovýworkshop společnosti ALEF NULA.

Příprava u odborníků

Nejlepším způsobem, jak certifikaci získat, je absolvovat u odborníků školení s praktickými zkušenostmi a znalostmi a připravit se tak na certifikační test. Školení jsou určena pro systémové inženýry, solution architekty, inženýry nebo techniky a obchodníky v oblasti IT.

Společnost ALEF NULA je oficiálním školícím partnerem pro cloud AWS. Má na českém a několika zahraničních trzích s IT technologiemi více než 25 let zkušeností. ALEF NULA je také oficiálním certifikovaným distributorem předních světových dodavatelů jako je Cisco, NetApp, F5, Microsoft a od roku 2017 je zároveň oficiálním konzultačním partnerem AWS.

Autor: Tomas Bubeník, Business Development Manager, ALEF NULA, a.s.