Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Odpověď firmy Symantec na problém s vyhodnocením serveru diit.cz

Je pravda, ze Symantec je v IT stale punc serioznosti, ale napriklad ja uz od nich nepouzivam nic, protoze jejich Internet Security na kazdem PC, kde byl zpusoboal dosti znatelne zpomaleni, navic celkem dost falesnych poplachu a vzdy mi prisel tezkopadny. Ghost jsem pouzival jen do doby, nez jsem objevil jiny produkt od konkurence, o mnoho levnejsi, spolehlivejsi a praktictejsi. PC Anywhere byl k nicemu uz od zacatku a jejich balik Norton System Works fungoval jak se mu chtelo.

Myslim, ze tahle firma zije uz jen ze sveho jmena, protoze jejich produkty v porovnani z konkurenci nic moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

suhlas,symantec je na smiech,ked naposledy v jednej nemenovaj it firme zautocil virus tak to ich skvely antivir nechytil,a trvalo im viac ako dva dni (!) kym dodali update ktory to fixol..neviem kolko cvakli na pokute,ale tipujem ze to bolo pekne mastne.dobre im tak.

prihadzujem mcafee,radsej rovno virus nez nieco od nich..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych, že jejich nejlepším produktem je aktuálně Partition Magic ... což je celkem smutné, když je to "jen sežraná" společnost a přelepený produkt známkou Symantec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha ... tak příspěvek beru zpět - produk se již není k dispozici... hodně smutné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej posledný Partition Magic čo vyšiel, je starý už hodne veľa rokov. To však nič nemení na tom, že tiež ho považujem za si najlepší "súčasný" produkt, ktorý naviac ani oni sami neurobili.

A keby sme išlo do histórie, tak je to určito Norton Disk Doctor (verzia 6.0 ešte pre DOS), ktorý ale tiež získali odkúpením.

Celkovo "až" dva produkty, ktoré určito boli prínosom v ich histórií. Inak by som nevedel, že taká firma vôbec existuje ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prozradíš i název toho konkurenčního produktu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hádám, že něco od firmy Acronis?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to videl spis na Paragon..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tak když chce někdo nahradit zdravej rozum nějakým přemoudřelým soft řešením.At de žlutej mor někam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mas tezky. Dokud bude moci PC ovladat kdokoliv, tak to lepsi nebude.
Na auto je taky potreba ridicak, na PC by to chtelo to same...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako že by počítače obcházela policie a koho by u PC nachytala bez příslušného povolení, toho by pokutovala?

Mimochodem, kolik myslíte, že ne běžné silnici potkáte lidí, kteří autoškolu nikdy neabsolvovali a papíry mají buď za peníze nebo vůbec? Když vidím, jak se jezdí, tak bych to tipoval na 20%... a stále jich přibývá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako auta obchazi policie? Policie stoji na silnici a kdyz se ji nezda jak jedete tak si rekne mj. o ridicak. Podobne by policie mohla napr. sledovat odkud se odesilaji spamy (nebo jine aktivity bezne pro botnety) a majitele zminenych pocitacu zadat mj. o "pocitacovy ridicak".

BTW, domnivam se ze i lide kteri autoskolu absolvovali zcela legalne "dokazou" jezdit jako kdyby ne. Zvlast kdyz uz uplynul nejaky cas ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohate by stacil system, ktery by nutil uzivatele uzivat deleni restrikci, a jemnejsi politiku pristupovych prav. MS se jeste ma cemu ucit (ikdyz w7 jsou skutecne povedene).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, Symantec, to jsou ty antiviry a jejich programátoři za poslední roky nebyli schopni napsat antivir tak, aby se nezhroutilo stahování aktualizací při přechodu do nového roku. (všechny verze co jsme od nich měli prostě po novém roku nestahovaly virové definice - neschopní programátoři..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky možnost, jak donutit uživatele s novým rokem upgradovat :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem co vas to tak rozculuje.. nikdy som o tom produkte nepocul a zasadne sa vyhybam hentej skazenej firme, nerobi nic, co stoji za pouzivanie a jedine co za to stoji je to, co ziskali odkupom inych firiem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je jak psal autor v článku, že mnoho BFU na jejich hodnocení webu dá a bude se mu vyhýbat, protože si budou myslet, že je zavirovaný. Tím klesá návštěvnost, důvěryhodnost i zisk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mi je jasne. nevedel som ze cdr-ko (diit) si zaklada na BFU a myslim, ze kazdy i trosku inteligentnejsi jedinec by pochopil, ze to ich hodnetenie je riadny blud. a zisk? nevedel som, ze tu ide o zisk na cdr-ku, myslel som ze len na pokrytie nakladov za server atd atd, nie konkretne ako "normalna" praca, v tom pripade by to jednoznacne sposobovalo problemy. Tak to vyrieste zmazanim a oznamenim o zmazani, nech vas prehodnotia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobný přístup jako firma Symantec zaujímá i firma Eset. Když jsem se chtěl podívat na jednu stránku, tak mi bylo Antivirem NOD32 zobrazeno varování, že tato stránka je nebezpečná a nešlo se na ni připojit. Telefonoval jsem na Eset a zeptal se jich, kde je v programu NOD32 seznam závadných stránek. Nechtěli říci, kde tento seznam je. Zajímavý je rovněž přístup NOD32 ke stahování některých souborů. Pokud při stahování zobrazí NOD32 varování, že se mu něco ve stahovaném souboru nelíbí, tak vám NOD32 stahování shodí, aniž by vám nabídl možnost pokračovat. Je vidět, že Eset považuje uživatele prioritně za primitivy, proto za něj rozhodují sami. To že NOD32 označuje některé konkurenční programy za viry je kapitola sama pro sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od Symantecu na cizích kompech si NOD na tom svém můžeš vypnout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale nieje chyba nodu ale toho ze dany antivir nema svoju DB virusov spravne ulozenu a nod najde vzorky v pameti. Tiez ked instalujes NOD tak je tam pekne napisane ze dorazne neodporucaju pouzivat na jednom PC sucasne viac ako jeden antivir inak hrozi vyzsie riziko poplasnych sprav.
Ja pouzivam NOD dlhe roky a nikdy som nemal problem ze mi nieco nefungovalo ale bolo zakazane nieco co bolo ok. A ked som nutne potreboval pozriet nieco co bolo "zavadne" alebo stiahnut nieco podobne tak som si dal len vynimku a nebol problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nic není, trojkový Avast! Home nacházel jako virus sám sebe a svoji databázi, musel se vyloučit jeho vlastní adresář v Program Files ze skenování.

Coč samozřejmě umí i NOD32 - vyloučit ze sledování soubory, složky, procesy... v manuálu je to popsané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo myslim, ze v pripade AV reseni si moc nevyberes. Jinak konkretne s ESETem mam svych zkusenosti az az. Zrovna dneska jsem se musel rozcilovat a psat sahodlouhy email na CZ support. Vtip je v tom, ze pokud uzivatel nema aspon 1000 licenci, tak asi zrejme neni pro firmu tehle velikosti dostatecne "viditelny" a veskera akce se zmuze na vicemene proste konstatovani, ze oni s tim nic nezmuzou a ze to predaji vyvojovemu oddeleni na Slovensko. A tam to zrejme rovnou hazi do kose :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvlastne .. ja som 2x pisal na support (na eset.sk) s problemom ked som prechadzal na win 7 lebo tam nie uplne idealne fungoval firewall ale behom dna mi prisla odpoved pekne z Ticketom. Tazke evidentne maju daky system na zaklade mailov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta paranoia kolem EXE packeru generujici falesna hlaseni je priserna. napr. GFI Web Monitor kontroluje stahovane soubory nekolika AV enginy a u Total Commanderu hlasi jeden z nich "detekci hrozby" - protoze TC pouziva vlastni anticrackovaci ochranu. to bych blil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mě teda dostává ten e-mail :) ... Skript, do kterého napíšete název serveru a dosadí jej do pořád stejného mailu hovoří asi za to, že tuto výmlluvu neposílají poprvé :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ač používám linux a hrozby mi tak moc nehrozí :-), tak některé postupy, pravidla Symantec-u považuju za zprávné. Např. jestli je na diit.cz odkaz na jiný web, kde je malware, tak je dobře, když jsou oba weby označeny za nebezpečné. Zároveň to vůbec neznamená, že by diit.cz byl zavirovaný, nebo nesl zodpovědnost za ten malware. Ale zároveň to neznamená, že by diit.cz byl bez hrozeb pro čtenáře, který přece vůbec nemusí nic řešit, on se spoléhá, že na diit.cz může kliknout kdekoli a nezavede ho to do žádných problémů, o to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, na ten text, sa ale neda kliknut, pretoze, je to len text, a na ten, ako taky, sa neda kliknut, pretoze, je to len text.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jinak jak čtu diskuzi, tak souhlasím, že s kvalitou antivirů od fy Symantec je to dost špatné. Jsem dostal s noťasem s XP i jejich "antivir". Po nějaké době používání noťasu (tuším měsíc) jsem ho i nainstaloval. Noťas se tak zpomalil, že se ani nedočkal konce doby bezplatného používání (tuším taky měsíc) a "antivir" šel pryč. On ještě něco vyváděl co mne otravovalo, ale už nevím co to bylo, prostě mne to s nimi přestalo bavit velmi rychle. Sorry, že furt chválím ten linux, ale na noťasu mne teď úspěšně chrání i před fy Symantec :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co to je za nesmysl? Na dané doméně žádné nebezpečí není, tak proč by tato doména měla být označena jako nebezpečná? Jakmile přejdu na tu odlinkovanou, prosím, ať to klidně hlásí. Jeden web přece nemůže být postižen a perzekuován kvůli druhému, jen proto, že jej korektně a bezpečně odlinkoval..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pak ovšem můžeš odsoudit i google za to, že ti vyhledá výsledky s trojanama (například, když někdo hledá cracky a podobnou verbeš)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prevadzkujem dve stranky v publikacnom systeme drupal. jedna stranka je stranka materskej skolky, druha stranka su fotky ktore som robil. vecsinou rodinne a priroda.

obe stranky boli automaticky blokovane sluzbou blokujucou straziacou web stranky ktore navstevuju zamestnanci firmy v ktorej pracujem. je to velka medzinarodna firma s niekolko tisic zamestnancami po celom svete.

obe stranky som musel nechat manualne validovat firmou ktora ma webfilter na starosti cez formular ktory je na stranke oznamujucej skodlivost stranky.

z problemov ktore ma diit.cz a z tych mojich je teda mozne vyvodit zaver ze softy na filtrovanie skodlivych stranok maju problem so strankami robenymi v drupale, pripadne mozno aj inych publikacnych systemoch. tieto stranky su automaticky vyhodnocovane ako skodlive.

tym padom je fakt poskodene dobre meno danej stranky, pretoze menej skuseneho uzivatela ani nenapadne nechat nieco verifikovat u firmy spravujucej filter a automaticky povazuje danu stranku za nedoveryhodnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu na žalobu na poškození dobrého jména. Třeba si pak dají trochu větší pozor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, dovedu si představit, že vám jejich jednáním vznikla škoda. A tu po nich celkem regulérně můžete chtít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, chtít můžou, ale to je asi tak všechno :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S antivirovými programy od Symantecu mám také jen samé negativní zkušenosti. Jak již zmíněno výše: neúměrné zatížení OS, po čase zbořená aktualizace i u platné licence, nedůvodné blokování a podivné chování ke konkurenčním programům. A nejvíce mě štve předinstalování trial verze do OS kopovaného HW. Ten shit nejde plnně odinstalovat a zbude po něm spousta balastu, nemluvě o tom, že si ho vůbec nepřeji kupovat ani testovat!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neumerne zatizeni? Zkousel ste verze posledni verze? Asi ne, jinak by ste takove bludy nemohl napsat. Ano, platilo to zhruba do roku 2008, nastesti si symantec vzal kritiku k srdci a vytovril velice nenarocny antivir (internet security). Mel sem moznost testovat verzi 2010 a PC bylo zivejsi nez s Esetem. Bohuzel sem si nemohl plne zvolit, jak ma nakladat s napadenim (high a medium risk automaticky mazal), tudiz sem se vratil k Esetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerad ale musim suhlasit ... v tomto sa symantec poucil a je vazne znacne rychlejsi. Ostatne to bolo aj v testoch antivirov za rok 2009.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím souhlasit (bohužel a nerad) z druhé strany - NOD32 verze 4.n.nnn je pomalé, nafouklé a nenažrané hovado. Zlatá dvojka psaná v assembleru... jenže tu už Eset brzy přestane podporovat (nebudou pro ni updaty).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Jedu už asi na páté verzi Symantecu/Nortonu (každý rok kupuji novou, neprodlužuji staré) a NAV 2009 byl rozhodně zlomovou verzí. Pokud se před tím NAV nebo NIS instaloval půl hodiny s restartem, NAV 2009 byl asi tak do dvou minut nainstalovaný a po té okamžitě spuštěný. Stahování aktualizací je bezproblémové a třeba každou hodinu, je-li třeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou jsem asi před dvěma měsíci navštívil stránky jednoho našeho webu na statisky návštěvnosti a AVIRA hlásila pozitivní detekci. Nahlásil jsem webmasterovi pravděpodobný falešný poplach (heuristika se sekla), prověřili stránky, skripty, kontaktovali AVIRAky, poslali mně e-mail, že je kontaktovali, po příští aktualizaci AVIRY (možná 2-3, aktualizuje se každé 2 hodiny) jsem to testl a stránky procházely. V info-emailu o aktualizaci položka odstranění falešné detekce webové heuristiky. I tak se to dá řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autorovo vyjádření, že text schovaný mezi tagy nelze spustit je mylný...řešení zde nezveřejním, ale mohu ho zaslat redakci na mail (pokud bude zájem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zašli, na to jsem vážně zvědav.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mě tedy vážně zajímalo jak :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli dobře koukám na tu zaslanou ukázku, stránka by musela být vyloženě přizpůsobena tomu, aby šlo text mezi tagy spustit. Což ta naše není. Jakým způsobem bys chtěl spustit na naší stránce text mezi tagy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tipuji ze leda nejakym user java scriptem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, ale tvrzeni "text schovaný mezi tagy nelze spustit" (vytrzeno z kontextu) teda neni pravdive?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, de-facto není, ale to nic nemění na tom, že tak, jak je udělána naše stránka, to prostě nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě nejde o konkrétní stránku, jde o to, že to jde...tohle je jen jednoduchý příklad....nicméně bylo by to složitější, ale šlo by to i na zmíněné stránce....jen bych musel najít potřebný blok jinak...třeba přes regex.
Tímhle nechci nikoho obhajovat...jen si tak přemýšlím, jak jednoduše lze schovat nebezpečný kód tak, aby ho nikdo nenašel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduche:
1. Nainstalovat firefox
2. Nainstalovat rozsireni Greasemonkey
3. Napsat si jednoduchy script do Greasemonkey, ktery na strankach diit.cz bude vyhledavat spustitelne kody mezi tagy ...
4. Script nahrat do Greasemonekey
5. Vlezt na inkriminovanou stranku na doot.cz a voila! - mam zavirovany pocitac!

Ale proc by to nekdo takto slozite delal, ze :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzato takto, tak ano ;) To se pak ale můžeme bavit o tom, že se dá za nebezpečnou stránku považovat každá stránka, protože určitě jde vymyslet skript, který z písmen na té stránce poskládá nebezpečný kód a pak ho spustí ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Norton a Symantec produkty jsem zavrhnul jiz davno. Tolik falesnych detekci a v podstate nemoznost uzivatele si nenechat promazat pulku disku za pouziti jejich antiviru.
Nejakym BFU to muze vyhovovat. Nemusi se o nic starat a jsou relativne v bezpeci. Btw, neni nejbezpecnejsi komp vypnuty komp? Anebo kdyz se bude blokovat pulka netu, tak to taky bude bezpecnejsi? Nebo se pak uzivatel nastve, ochrau vypne a ve vysledku je to pekne nebezpecne?

Ale konkretne, jeden osobni priklad za vsechny. Mel jsem par wordlistu (jen plain-text, znaky a-z a entery). V jednom z nich Symantec antivir nasel virus (whoa, super, v plaintextu). Projel jsem jej cely, samozrejme nic. Ztravil jsem 45 minut na infolince (internetove) vysvetlovanim, ze tam jaksi maji chybu a ze bych jim poslal ten textak, aby si opravili detekci. Infolinka vsak byla neoblomna a tvrdila mi, ze mam zavirovany pocitac, a ze potrebuju pustit nejaky druhy antivir na odstraneni viru. Auu, no fakt jsem to vzdal. Tohle se neda.

Kazdopadne, stojim za vasem webem. A i kdyby jej nejaky internetovy tester oznacil za nebezpecny, nevadi, cist jej budu stale.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

našel bych blog nějakého hlavouna ze Symantecu a vrazil mu tam jako příspěvek ten "škodlivý" text

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je skvělej nápad... Ta jejich služba je vlastně dokonale zneužitelná - to jako stačí vzít deset let starej plaintext, napsat ho na web co se mi nelíbí do komentáře a je to - symantec ho zablokuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně toto nebezpečí jsem měl na mysli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám zkušenost se zahraniční firmou působící v ČR, do které jsem dodával počítače. Ve všem si nechali poradit, ale za jednou věcí si bezkompromisně stáli. Chtěli antivir od Symantecu, protože má v zahraničí dobré jméno. Ani statistiky z relevantních zdrojů je nepřesvědčili. Takže chápu redakci, protože byť je většina zdejších čtenářů znalá věci, chodí sem i lidé, kteří moc o dané problematice neví.

Chybná detekce je tady zřejmá a pokud by Symantec uznal chybu, trochu by v mých očích vzrostl (jenom trošíčku). Takováto prohlášení jsou naopak dalším hřebíčkem do rakve a tak děkuji za zveřejnění. Argumenty na webech jsou třeba, když má člověk vyvracet zákazníkům produkty některých firem. Uloženo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je právě to, lidé věří v pravdivost toho, v co panuje silná víra u ostatních.Má to Pepa a Franta od vedle, tak to přece nemůže být špatný a tak se to valí dál.Lhostejno že tomu nikdo z nich nerozumí.Bohužel jak pišeš tento efekt podporuji i profesionalní firmy a tak se ta sněhová koule stále zvětšuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale padá hlavně na hlavu prodejců, protože by měli lidem radit. Ne jim nacpat do nových strojů ptákoviny jenom proto, že jsou zadarmo a chvíli jakože fungují. V tomhle je prostě v praxi boj, protože lidi nechápou, proč by měli při koupi PC platit ty samé částky za OS a základní SW jako za HW. A tak jim tam leckdo instaluje opravdu lecos.

Ony existují jiné možnosti. Jedna z nich je naprosto gratis a prodejci jí nevyužívají, protože by se museli něco nového naučit. Prodejci jsou ti, kteří mohou ovlivnňovat co má Franta a Pepa v počítači. Ale to už zacházím příliš do hloubky :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ony ty antivirove programy obecne stoji za h...o.
Mam na svem PC MSE a textovy soubor (= s priponou .txt) obsahujici pouze "RunDLL32.EXE SHELL32.DLL,SHExitWindowsEx 2" mi oznacil jako Trojan:BAT/Restart.
PS: doufam,ze touto citaci nezpusobim dalsi "zavadnost" tohoto serveru :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle už jde za "problém" považovat, když to spustíš jako "BAT".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tobych tomusel nejdrive prejmenovat a pak rucne spustit. Ve start menu mas taky mnoznost restartovat PC. Takze explorer je trojan, pac umi restart ? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby, nazývat funkčnost operačního systému trojanem je drzost poměrně hrubého zrna ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Eset na tohle nenaletel. Ani .txt ani .bat mu nevadi..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: PS - to poznáme časem :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyztak to smazte :-)
Napsal jsem jim na support, pry s tim nic delat nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komus napsal na support, MS? (předpokládám, že zkratkou MSE jsi myslel Microsft Security Essentials)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mmpcres@microsoft.com (ano) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak když už tu tak hezky debatujeme na téma antiviry, právě jsem přišel na něco, co mě trochu překvapilo, zároveň jsem to ale mohl očekávat:
Na jednom noťasu byl nainstalován Avast Home. Systémová partition byla z nějakého nedopatření na straně výrobce noťasu ve formátu FAT32. Tak jsem ji převedl na NTFS. Po restartu Avast zahlásil, že jeho licence je neplatná :). Krásný příklad, jak odfláknout/zbytečně zkomplikovat (nehodící se škrtněte) DRM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle není ale doménou jenom antivirů. Např. stačí přidat paměť do PC a hned je o zábavu postaráno. Má to zhruba stejnou "logiku".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto zadnej antivir nepouzivam. Balast, otravnej, spomaluje. Pridana hodnota blizka nule.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.