Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

OpenGL 4.1 je na světě

OpenGL logo

Khronos Group vypustila 26. července specifikaci OpenGL 4.1, která přináší několik novinek. Jednou z nich je kompatibilita s OpenGL ES 2.0 (shodou okolností tentýž den AMD uvedla Catalysty 10.7 beta s podporou OpenGL ES 2.0), nebo třeba podporu 64bitových FP vstupů vertex shaderů pro vyšší přesnost v geometrii. OpenGL ABR skupina pak ještě přidala několik rozšíření, např. linkování OpenGL sync objektů na OpenCL objekty událostí pro rozšířenou spolupráci s OpenCL či další funkce zvyšující robustnost, třeba při běhu WebGL aplikací.

OpenGL specifikace 4.1 je již šestou aktualizací OpenGL během posledních dvou let, necelých pět měsíců po OpenGL 4.0. Nvidia i AMD se již nechaly slyšet, že uvedou patřičné drivery s podporou nové specifikace, Nvidia prý na stránkách pro vývojáře ještě v průběhu konference SIGGRAPH (končí už zítra), AMD v nadcházejícím vydání Catalystů (možná se také dočkáme nějaké té betaverze ještě před tím, než vyjdou Catalysty 10.8, ale to je jen náš odhad).

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku OpenGL 4.1 je na světě

Žádné komentáře.