Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Otázky a odpovědi: takto Samsung vysvětluje Smart TV odposlechy

Dobrý den, chtěl bych si koupit televizi. Dobrý den, tady máme nádherný kousek. Jedná se o LCD... Ale já bych chtěl skleněnou vakuovou obrazovku. Bohužel, takové se už nevyrábí.

Dobrý den, chtěl bych si koupit televizi. Dobrý den, tady máme nádherný kousek. Hned jak si ověří aktivní připojení do internetu, odblokuje se zobrazování obrazu během zlomku sekundy. Ale já nechci, aby se připojovala k internetu. Bohužel, takové se už nevyrábí.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade si ziadnu telku nekupim. Co bude v konecnom dosledku plus pre mna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz "chybou" zacaly TV samsungu zobrazovat reklamu, tak nebude takovy problem aby "chybou" zachytavaly a posilaly vsechno i bez stisknuti tlacitka. Vzdyt chyby se prece stavaji, tak z toho samsung nemuze nikdo obvinovat.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Hmm,
ja mel do ted za to, ze zpracovani se deje lokalne a s Nuance se pouze sdileji data na zaklade kterych se pak vylepsi dany algoritmus etc.

Asi by bylo fajn, kdyby Samsung implementoval speech 2 text primo v zarizeni a uzivatel si mohl vybrat jestli chce to (bez posilani zaznamu ven) anebo lepe fungujici externi. Ta SMART TV by na to vykonu mohla mit dost.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lokalne jde jen zakladni ovladani a prednastavene fraze. Vse ostatni jde pres nuance.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Vobec nie je vylucene, ze sa casom najde nejaka bezpecnostna diera, ktoru urcite niekto zneuzije a uz mama telku co nas moze pekne spehovat.
Ako poznam Samsung v tej zaplave produktov si na nejake aktualizacie po roku ani nespomenie a diera ostane na veky.
Kameru a mikrofon na telke naozaj nechcem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A připojení do internetu na telce také nechci, neb to tam nemá co dělat...

...wait...

Sakra, já ani telku nemám.

Tak nic. Tak slez...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

...tak dalsi.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ked mela NSA sve misto na disku, tak v inteligentnich televizorech je ma na detto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze ako dalsie pravidlo pri ochrane sukromia: Televizor nepripajat na internet.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak LG má túto funkciu tiež tv UB850V. Na začiatku pýta súhlas na 2 rôzne aktivity týkajúce sa hlasového ovládača. Mikrofón je iba na Magic ovládači. Na normálnom som ho nenašiel. Rozpoznanie reči sa deje tiež niekde mimo, ale spoľahlivé to nie je z 10 pokusov 7 neúspešných spojení so serverom. Teraz mám TV doma iba chvíľku tak som mu povolil všetko a neskôr keď budem vedieť čo nechcem tak to povypínam. Myslím si, že sa táto kauza trošku moc nafukuje. Kto nás chce odpočúvať ten to už robí, má na to milión zariadení už dnes. Taký mobil je na to lepší lebo veľa ľudí ho má skoro stále pri sebe a má dokonca GPS ktoré dodá aj polohu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Většina tohoto šmírování se vysvětluje tím, že kdo nemá co skrývat tak se nemá čeho bát. Takže od teď nás budou šmírovat na záchodě i při sexu? A jinak je výrobce jen na palici padlý? Podle mne by již měl být zatčen a uvězněn. To že firma krade vaše data plně nasvědčuje nevydání datového paketu. Kdyby tam byly ty obyčejné věci o kterých říká že tam jsou tak by to vydaly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... uprime doufam, ze na zachode vetsina lidi televizi nema. S tim sexem je to horsi, zvlast pro ty pripady, co si k nemu pousti v televizi porno ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Znám lidi co mají televizi úplně všude.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To jsou asi nemocni a meli by se lecit.

Sex s televizi na zachode? Oh wait!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Už odpověď na otázku č. 8 je jasným důkazem, že něco nebude v pořádku. Na druhou stranu mi velmi vadí, že si stále čím dál více uživatelů stěžuje na porušování svého soukromí, ale publikování svých soukromých informací (v mnohem větším měřítku) jim na sociálních sítí nevadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Imho kdo nechce, tak si proste TV k internetu nepripoji, a je to, ne?
Porad nechapu, proc takhle jednoducha věc dela lidem tolik problemu...

Btw technicky je imho mozny hacjnout v podstate cokoliv. Otazka vždycky zni : Proc by se někdo zabyval zrovna mou osobou, co by z toho mohl mit a jak nakladne by to pro neho bylo? Ono nejake smirovani přes TV je docela cajicek oproti jinym vecem - to vite, ze se velmi jednoduse daji hacknout například dnesni kardiostimulátory? V podstate není nejmensi problém to hacknout a například zabit člověka. Jsou proto všechny kardiostimulátory zivotu nebezpecne? Nemyslim si. Opet plati ty otázky, co jsem psal: Proc by to někdo delal, jake by na to musel vynalozit prostředky? ....

Pokud by "někdo" chtěl, muze mi například hacknout PC, kde na me kouka webkamera a mohl by mi odposlouchávat mikrofon a mohl y sledovat, co pisu na klavesnici. Technicky to je jiste mozne, no proc by někdo vynakladal obrovske prostředky na to, aby se mu to povedlo PRAVE u me?

Pokud bych byl nejaky politik, miliardar - podnikatel a podobne, potom bych musel logicky byt opatrnejsi, protože tam uz by to za ty naklady stalo. Pokud bych provozoval jadernou elektrárnu, potom bych musel byt super opatrny, co v ni budu používat za zarizeni...

Ale doma? Uprimne receno, zisk z 1 nejakeho nahodneho "hacknuteho" člověka je pomerne zanedbatelny. Cilena reklama? Jako jasne...ale kolik zaplati zadavatel reklamy za 1 člověka? Moc to nebude. Tomu logicky budou odpovídat i naklady, které na to někdo bude ochotny vynalozit.

Spousty "konspiraci" se imho daji vyloucit uz prostou uvahou o tom, ze se to financne nevyplati něco takového delat.

Btw - pokud by se na me někdo cizi chtěl divat při sexu, tak mu to uprimne preju, on bude mit nocni mury, ja ne :-D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Plně souhlasím. Jen doplním, že kromě financí, jde i o datové úložiště a prostor pro datová centra. Jsem četl jeden článek, kde to trefně vystihli.
NSA denně sleduje terabajty dat. A aby tyto informace ukládaly na disk pro pozdější použití, tak by musely disponovat extrémně velkým datovým centrem, kde se ukládají exabajty dat. Což je nemožné a extrémně nákladné. Tudíž životnost jakýchkoli dat odhadli na pár dní. Kdy nepotřebná data, což je naprostá většina, musí přepsat novými daty. A teď si vezměte firmy jako Samsung, Microsoft, Google, Apple atd. Ty nemají takové prostředky aby měly tak velké kapacity. Respektive mají, ale ty jsou plněny uživatelskými daty, které tam dobrovolně dali uživatelé. Na šmírovací data tam místo není.
Co z toho plyne. Šmírování není vyloučeno, ale získaná data mají krátkodobou životnost. Takže pokud nejste zajímavý, aby si ty data uložili na trvalo, tak po pár dnech nebo i hodinách jsou vaše soukromá data stejně vymazána. A pokud se sleduje online, tak je třeba si položit otázku, zda získaná informace je pro ně zajímavá. Takže třeba nahrávka hlasu k analyzování a převodu na text. Je pro ně podstatný, že si říkáte soukromé informace?
A perlička na závěr. Nuance i Samsung jsou zahraniční firmy. Myslíte si, že pro ně má nějakou cenu čeština, kromě k tomu určeno - zdokonalení překladu? Kolik z nich umí češtinu, aby ty česká data pro ně měla smysl?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

veď hovorím zbytočná panika.

No s tým sexom, pokiaľ sa pozerá tvoja manželka ako si z milenkou, tak tvoja nočná mora príde určite :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.