Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Paměti budou levnější, hlavně díky Číně!

1) Tomu zlevnění uvěřím, až ho uvidím.

2) Taky bych se trochu obával analogie "capacitor plague", akorát teď to bude "DRAM plague". Člověk si vybere 2-3 echt značky DIMMů se zaručeným původem čipů a kvalitou testování a těch se bude držet. Když si vzpomenu na tu a tam problémy s taiwanskými DRAMkami od druholigových výrobců, kteří jsou nicméně na trhu třeba 20 let, tak se opravdu nebojím, že s čínskými DDR4 od tří fabrik co "vyrostly za půl roku na zelené louce" to bude kdovíjak růžové.

Hmm... tak se nám mainstream přehoupl od DDR3 k DDR4. Trochu mi schází nějaká ta příští generace DRAM technologie pro všeobecné použití, která v příští generaci PC platforem obnoví hegemonii velkých výrobců... DDR4 forever? Jasně on to trh PCček dávno nevytrhne, možná víc RAMek se prodává do pádlových matlafounů a tam nějaká low-power varianta DDR4 bude ještě pár let stačit...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ve vývoji jsou DDR5, měly by se začít objevovat příští rok. A v nějaké vzdálenější budoucnosti se klidně může stát, že přejdeme na nějakou úplně jinou technologii a volatilní + nevolatilní pamět se nám spojí do jedné komponenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je otazka, ze pamet je spojena s cipsetem a procesorem. Tezko neco nasadi Intel, kdyz nenasadi nove procesory a cipsety. U AMD je otazka, kdy budou dostupne nove po AM4 desky a jestli nejake "AM5" spoji se DDR5. Bude to uz u RyZenu 3000 nebo az u refreshe RyZenu 4000, respektive bude to vubec u Zenu 2 nebo az u Zenu 3, o kterem jeste nic nevime.
DDR5 mohou byt pristi rok, ale taky mohou byt az za 3 roky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale já nic nepsal o tom že se DDR5 začnou používat v mainstreamu :-) DDR5 jako čipy a moduly se minimálně v malosériové výrobě příští rok objeví, kdy se začnou používat masově je už jiná otázka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) Tak nejak. Az bude 16GB modul za 1700,- jako pred dvema lety, tak to bude zajimavy. Dobre, rekneme ze je nejaka inflace, tak za dva litry. Nebo at nezeru, ani tri by nebyly uplne spatnej prvni krok. Ale zatim se to porad vsechno drzi mezi ctyrma a peti a i kdyz nejakej pokles pozorovat lze, temer to nestoji za rec.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"který má blízko k někdejší čínské divizi Infineonu": co je to za vyjadřování, co to je blízko? Když budete chtít napsat, že někdo je můj rodič, tak napíšte "má blízko"? Experti na tohle vyjadřování jsou parlamentní lísty a eurozprávy, tam se pořád něco naznačuje a někam poukazuje. To je tady v čechách nějaká zvláštní škola pro novináře, kam společně chodite...? Naznačili vám něco vědci nebo experti? A poukázali pak někam? nebo dokonce varovali(oblíbená figura, tu se naučte používat, obohatí to vaše řemeslo: experti varují, nebo vědci varují).
Kdy už půjdete zpátky k lopatám, ať to nemusí dělat ukrajinci?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého je to stručné a pragmatické vyjádření, že tam proběhla jakási společná historie. A pak už jenom kámen cihlu, s laskavým požehnáním velkého rudého vůdce.

On no-X tu historii rozebral trochu podrobněji v předchozím článku v únoru.
https://diit.cz/clanek/cina-zahajila-prodeje-vlastnich-ddr4

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Něco k tématu by bylo, nebo bylo pouze cílem si uplivnout?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

K tématu mám otázku co je to blízko? Přes pole? Nebo A patří B anebo B patří A? Nebo jsou si blízko protože mají stejného majitele? Mají k sobě blízko se dá snad použít jenom v případě dvou lidí, když někdo naznačit že mají vztah. V každém případě pro pobavení z novinářského chlívku série "Experti varují!": https://bit.ly/2OwpZh1 a také nemůže chybět "Experti poukazují": https://bit.ly/2OwpZh1 .

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pak se vlastně poukazuje: To je jako ukazovat, ale dělá se to opakovaně a tak nějak mimochodem? Jednou bych chtěl vidět poukazujícího experta. Možná varující experti mají blízko k poukazujícím expertům? Ale to jsme trochu odbočili od dvou čínských fabrik stojících na dohled přes humna.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pardon poukazující experti jsou zde: https://bit.ly/2NTbnqI

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, takže nic. Hnidopišství, hora hoven, velehory hoven … víš co, táhni do hajzlu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je sice horko, ale to tvoje hulvátsví nijak neomlová.

Pro doplnění vzdělání, mít k někomu blízko nebo blízký člověk, je standardní český obrat, který nespecificky vyjadřuje nějaký typ spříznění a těsné vztahy. Osoba blízká je dokonce právní termín, kterého jsou naše zákony a vyhlášky plné.

Přenesení situace na firmu je tedy dost snadno pochopitelné.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Možná bych se za jiných okolností dotazem i nějak zaobíral, ale pokud je formulován jako snůška inzultací od člověka, který si ani v té větě není schopný kliknout na odkaz, kde to má podrobně vysvětleno, tak k tomu skutečně důvod nevidím.

„co je to za vyjadřování“

Vrchol absurdnosti je kritika vyjadřování, která v jediném odstavci obsahuje 14 chyb (interpunkce, diakritika, psaní velkých písmen, typografie) a ještě argumentum ad hominem.

Mohu nabídnout několik možných postupů pro příště, vyberte si sám:

1. Pokud příště položíte dotaz, bude to slušně a já Vás slušně upozorním, že jste přehlédl odkaz v textu.
2. Budete pozornější, vysvětlení v odkazovaném článku si přečtete a potřeba dotazu nevznikne.
3. Budete znovu reagovat jako dnes a já Vám vyjdu vstříc banem, který Vás přivede k zamyšlení, že jste na soukromém serveru, v diskusním prostoru, který není Váš, čímž se poučíte pro příště a vyhnete dalšímu podobnému faux pas na nějakém jiném webu.

Pěkný den. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, kam až půjdou nataktovat vyhlášené paměti "Xi’an UniIC" a "Jin Hua".
Nikam. Nakonec skončí jako no-name paměti v kancelářských OEM strojích a v *bombastických* herních sestavách podezřelé ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravděpodobně zůstanou v Číně a uspokojí poptávku levných masově vyráběných sestav, kde OC nikdo příliš řešit nebude. Výhoda pro zbytek světa spočívá v tom, že Čína sníží odběry od značek jako Samsung, Hynix a Micron, jejichž zboží zůstane pro Evropu a USA.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Číňan bude rád když ta paměť tak nějak pojede na frekvenci a s CL, která na ní bude napsaná. A to stačí pro 999 lidí z 1000 - když odhlédneme od reálného výkonového "přínosu" přetaktovaných RAM - smyslem je mít počítač co se neuswapuje k smrti.
Ostatně většina lidí buď na to nemá nebo dobrovolně nedá peníze na nic moc lepšího než "bombastickou herní sestavu za podezřele levnou cenu" protože na nenáročné používání Facebook rangerů dneska stačí připojit monitor s klávesnicí k mobilnímu telefonu v nabíječce a ten ani už nemusí být v kategorii "vysoký výkon."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že číňan šlohne technologii, do které investovali přední výrobci milióny dolarů, neznamená, že to tak bude pokračovat dál donekonečna a že si to Samsung, Micron a další nechají líbit. Tihle plagiátoři nejsou schopni dělat vývoj a za chvíli jim ujede vlak. Zůstanou po nich jen prázdné zóny a zmizí kdesi v čínské prázdnotě. Můžou kopírovat a můžou si nakoupit technologii na výrobů čipů z Japonska, ale na vlastní vývoj nemají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.