Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

PayPal vás nechá platit i na baru přes QR kódy

Paypal QR Code
PayPal, jakožto služba motivovaná příjmem z financí, které se v jejím systému otočí, přichází stále s jednoduššími a širšími možnostmi plateb. Tentokrát vykročila vstříc platbám v kamenných obchodech…

Divize obchodního portálu Ebay zaměřená na realizaci bezhotovostních transakcí včera (v úterý) na Money2020 v Las Vegas ohlásila nový způsob plateb. Umožní zákazníkům uhradit útratu i mimo internetové nákupy - realizovat půjde přímo v „terénu“.

Paypal QR Code smartphone

Ze strany zákazníka vyžaduje nová služba telefon s PayPal-app a od prodejce pak čtečku QR kódů. Ale ani ta není nutná, stačit by měl terminál na platební karty (respektive jeho klávesnice). Pokud má prodejce zmíněný skener, vygeneruje zákazníkova aplikace kód, který si prodávající načte, čímž je z obou stran potvrzen souhlas a transakce provedena. Pokud prodejce skener nemá, nabídne aplikace zákazníkovi čtyřmístný kód, který následně vyťuká do klávesnice klasického platebního terminálu (a opět je hotovo). Druhý způsob je v podstatě do jisté míry podobný ověření transakce mobilem při zadávání platby přes internetové bankovnictví.

Pokud vám z popisu připadá postup příliš komplikovaný (ve skutečnosti není), zkuste názornou a krátkou videoprezentaci:

Jestli se nový systém plateb uchytí, samozřejmě zůstává otázkou (stejně jako o kolik ne/výhodnější bude pro prodejce než platby kartou) - obzvlášť v době masového nástupu bezkontaktních karet, oproti kterým asi mnoho výhod nenabídne.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku PayPal vás nechá platit i na baru přes QR kódy

Neděle, 13 Říjen 2013 - 00:46 | Izak | A proc bych to jako delal? PayPal sice mam, ale...
Středa, 9 Říjen 2013 - 13:51 | Behemot | Eště by mohli přestat hysterčit kolem kryptoměn a...

Zobrazit diskusi