Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Philips na IFA 2013: Cloud TV, DropBox i aplikace pro Android/iOS

Philips IFA 2013 - Obrázek 1
Cloudové pojetí TV dostává alespoň u Philipsu reálné obrysy. Firma předvedla jak streamované vysílání BBC, tak třeba vzdálené nahrávání díky smarpthonu...

Philips v tuto chvíli má nasmlouvání více než 100 televizních kanálů. Na IFA 2013 předváděl například stanice od BBC, pro začátek rozjezdu jeho Cloud TV bude k dispozici několik stanic s tím, že další hromady se přidají v dohledné době. Televizor v tomto pojetí se tak definitivně stává jen zobrazovadlem streamovaného obsahu, kde modelový uživatel ani nepotřebuje připojit TV anténu. Philips má svoji technologii připravenu pochopitelně jak pro volně šířené, tak placené TV kanály. Nic nového.

Philips IFA 2013 - Obrázek 2

Aplikace Cloud Explorer je taková zvláštní. Ona totiž zajišťuje přístup ke DropBoxu, tento zaběhnutý název cloudového úložiště mohl být zachován. K čemu všemu bude možné DropBox v TV využít, snad ani netřeba zmiňovat. Nejzajímavější ale jistě bude služba vzdáleného nahrávání pořadů. Philips pro své TV připravil aplikaci MyRemote pro Android a iOS, která i u TV letošní řady (putuje do nich skrze aktualizaci firmwaru) umožní nastavovat nahrávání TV pořadů. Současně bude možné streamovat TV kanály nebo pořízené záznamy do jiných TV v domácnosti.

Jedno je jasné: pojetí TV se v tomto desetiletí drasticky změní. Tyto novinky, které přicházejí do televizorů v posledních řekněme 5 letech, stihnou do konce dekády relativně zdomácnět. TV i pro majoritní populaci přestane být tím, co se zapíná podle toho, co je napsáno v TV programu. Vše, včetně přístupu na Youtube a k domácímu archívu videí zajistí chytrá televize, nebo krabička typu Apple TV, která je v podstatě „chytrou televizí“, připojenou ke „hloupé obrazovce“, tak jako je tomu dnes v mnohých domácnostech se starou CRT televizí doprovázenou DVB-T set-top boxem.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Philips na IFA 2013: Cloud TV, DropBox i aplikace pro Android/iOS

Úterý, 17 Září 2013 - 21:37 | De | Jo, stolní počítače budou pomalu vymírat.

Zobrazit diskusi