Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pilotujte svoji kariéru do oborů ICT či ovládání dronů

PR článek
Cestě k úspěšné a naplňující kariéře je možné pomoci studiem správné školy. Krédem dnešního světa je specializace, což jednoduše znamená, že je zájem o ty, kteří mohou prokázat reálné znalosti a jsou co nejrychleji připraveni na pracovní výzvy.

Ten čas, který věnujete rozhlédnutí a promyšlení svých vlastních snů a kroků, které k nim vedou, se vám vždy mnohonásobně vrátí. Když se pak vyfotíte v promočním taláru s inženýrským nebo bakalářským diplomem z Vysoké školy obchodní v Praze v ruce, budete mít jistotu, jak se v kariéře snů prosadit.

Diskusí na téma užitečnosti akademických titulů se vede spoustu, ale jedna věc platila vždy a to, že ten, kdo titul získá, nikdy nelituje. Určitou odbornost lze samozřejmě získat také praxí, ale takové kariéře většinou něco chybí a to něco je rozhled, který akademický prostor studentům otevírá.

Ať už se jedná o kariéru v ICT nebo v dalších atraktivních oborech, je dobré se zaměřit při výběru škol na to, do jaké míry její studijní programy a pedagogové sledují aktuální trendy v konkrétních oborech a zda tyto studijní programy současné trendy odráží. Jaký smysl má studium oboru, se kterým jen těžko najdete uplatnění a musíte všemožně pátrat po těžkopádných alternativách.

Jednou ze škol, které žijí současností a predikcemi budoucího vývoje, je Vysoká škola obchodní v Praze. Její obory prochází neustálým vývojem a pedagogové přichází za studenty se zkušenostmi z vlastních úspěšných kariér v přednášených oborech.

Digitální ekonomika a společnost

Jedním ze studijních programů, které můžete na VŠO studovat je Digitální ekonomika a společnost. Tento program vás připraví na manažerské i konzultantské pozice v oboru ICT jak v soukromém, tak státním sektoru.

Během studia získáte pokročilý přehled o firemním IT i kybernetické bezpečnosti.

V rámci bakalářského programu se však rozhodně neučí pouze praktická stránka IT, do které spadají mimo jiné kryptotechnologie, kyberbezpečnost a pokročilé možnosti sběru a vyhodnocování dat. Seznámíte se také se sociologickým aspektem digitalizace společnosti, studium však nezanedbává ani znalosti obchodního práva a ochrany osobních údajů.

Bezpilotní letecké systémy

Studium ani kariéra v ICT vás příliš neláká? Odlepte se od země ke studiu dronů!

VŠO v rámci oboru Provoz a řízení letecké dopravy nabízí studium bezpilotních leteckých systému neboli dronů.

Tento obor se soustředí primárně na praktickou stránku věci. Připraví vás na ovládání bezpilotních systémů v rámci celé EU. Zjistíte vše o technické i ekonomické stránce provozu dronů včetně celkové legislativy, a tak vás nepřekvapí žádná vyhláška ani předpis

Na co všechno vás studium připraví a co všechno se naučíte?

V rámci bakalářského studia zjistíte vše o konstrukci a reálném používání dronů. Studium se soustředí také na safety a security v předmětu Bezpečnostní management v letecké dopravě.

Dozvíte se, co všechno obnáší provoz letecké společnosti. Nepřekvapí vás, kolik stojí letecké palivo či samotný provoz letadla.

Po vystudování se z vás stane skutečný odborník na bezpilotní systémy, což vám umožní nastartovat kariéru v infrastruktuře letecké dopravy například na pozici operátora bezpilotních leteckých systémů, ale i v jakékoliv provozní funkci leteckého dopravního systému.