Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Playstation 5 brzy nečekejte, vypadá to přinejmenším na další 2 roky

24. 7. 2020 - 9. 8. 2020 se v Japonsku konaji letni olympijske hry, Sony je domaci znacka, cili muze a dle meho nazoru sikovne(ukazkove) vyuzije konani tehle her na propagaci a nasledny prodej sve 5-té generace Playstation, ja to vidim na vydani ve 4Q 2019(vanoce) az 1Q 2020 jelikoz predchozi Playstation 4 byla uvedena:

NA(North America): November 15, 2013

PAL(Europe): November 29, 2013

JP(Japan): February 22, 2014

V te dobe by jiz mel byt 7nm proces vyladen a zazmluvnen exkluzivne pro Sony(AMD SoC) jak to dela u Samsungu spolecnost Apple, co se tyce zlozeni samotneho APU tak se dle meho nazoru bude jednat o vosmjadro + SMT, dale par set 4-8GB(?) operacni pameti DDR4, GPU generace Navi a k nemu navesena pamet GDDR6(8-12GB(?)) ktera bude(?...) lacinejsi nez HBM II, a ktovi mozna dojde na znovu zlouceni a jak procesor tak GPU budou uzivat spolecnou 16GB GDDR6 jak je to dnes udelane u PS4 s tim ze PS4 Pro ma jeste k tomu +1GB operacni pameti typu DDR3, proto se dost mozna objevi vedlejsich par GB pameti typu DDR4.

Playstation 5 by jiz mela cilit na 8K format v obraze a 4K v plynulem hrani(120 FPS>VR), bude to chtit integrovat sakra vykonne veci, samotny Japonci budou olympijadu vysilat v nativnim 8K. I kdyz se to nezda, muze tu zabojovat i NVIDIA ktera rozhodne nespi a mozna se prekvapime a prijde i neco na styl Kaby Lake G, Sony bude mit rozhodne z ceho vybirat, jenom necht se zbytecne neomezi cenou, PS5 muze stat klidne 499/549 dolaru, o zakazniky rozhodne neprijde, Xbox One X to jasne ukazal, kudy vede cesta.

>>>Ctecka UltraHD Blu-ray disku by jiz mela byt samozrejmosti, tez doufam ponese PS5 2TB disk nebo 2x1TB 7200rpm, o moznosti uvest edici i s SSD diskem rozhodne aktualni cena SSD v dane dobe, min jak 1TB provedeni by ale nemelo smysl uvadet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no mě to ps4 pro zklamalo, grafika prakticky lepší není a to má mít 2x víc výkonu. tvůrci na to dlabou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co maj dělat když to musí běhat i na slabší PS4. Maximálně budeš mít na PRO lepší rozlišení, zcela vyjímečně framerate.

S PS5 škoda, kdyby to bylo k mání na tyhle vánoce tak by to byl super stroj (pokud zase nevynechaj 4K BR mechaniku). Ale za 2 roky tohle už bude zase jen mainstream.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co by prosimtě zlepšovali na grafice na tyhle Vánoce, když PS4 PRO je 16nm technologií? Vždyť nic moc lepšího zatím není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takych by sa naslo, co by chceli highend vykon s BR mechanikou ale idealne, aby za to nemuseli dat viac, ako 400 dolarov.. :D Zabudni, ze sa bude este niekedy opakovat to, co bolo s PS3. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám kolegu, který musí mít všechno echt. Nechal si ve firmě zřídit vlastní parkovací místo s vlastní značkou a otevřenému parkovišti říká, že je pro sociály.
Podobně takto mluví i o jiných věcech. Je vlastníkem PS4 a když na to došla řeč, tak jsem mu ty jeho vysmáté připomínky o sociálech vrátil :

PS4 a Xbox jsou pro sociály, co nemají na pořádný PC :D.
A ta grafika tomu taky odpovídá.
Zdar Max

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vratil si mu leda prd, spis si ze sebe udelal idiota :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Buď jsi to nepochopil, nebo patříš mezi ty fanatické vyznavače, který si myslí, že grafika her na herních konzolích jsou lepší, než grafika na herním PC.
Jako všechna čest vývojářům, že dokáží takto krásně optimalizovat hry pro konzole a dokážou z nich vytlačit maximum, ale to je asi tak vše. Graficky to nikdy nebude tak dobré, jako na herním PC, který je ale samozřejmě mnohanásobně dražší. A to jest celé. Není to o tom, že na PS4 Pro je třeba úžasná grafika, na PC je pak ještě lepší. A na to narážel ten vtip.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=0HlwTz5x_18
doporučuju kouknout a pak se znovu přesvědčit že to opravdu neběží na PC za 50k ale na krabičce pro sociály co nemají na pořádný PC a přesto mohou mít dechberoucí vizuál

a víš co, kdo není sociál má jak PS4(pro) kvůli exkluzivkám který jsou těžko v herním světě překonatelný tak PC na vše ostatní, a jen sociálové se přetahujou co je lepší protože na to druhý už prostě nemaj nebo nemaj na to platit za hry real money, vyber si sociále.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak samozrejme kazde ma sve pro a proti ale PC se cenou(negativnim slova smyslu) ani vykonem nic nevyrovna sice jsem na "PRO" verzi nehral ale kdyz porovnam hrani bez toho aniz se primarne soustredil na grafiku a her ktere se na konzoli uz z principu moc nehodi kde PC jasne vede tak u nekterych titulu na PS4 vs PC tak PS4 prohrava na cele care ....a u zbytku se to da jakz takz prekousnout >>> nedostatek vykonu vs byt i jen mainstreamove PC za 20-30 tisic je opravdu znat ale asi jsem social ze za svuj peniz chci to nej ;) ale za ty penize kolik ta konzole stoji je to i tak parada ale nic pro "labuzniky" pokud jim tedy opravdu nejde pouze o exkluzivni tituly ....a stavaji se tak bohuzel nedobrovolnymi otroky dane platformy ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za dvojnasobek (a vicenasobek) se srat s pseudo systemem od firmy, ktera nikdy nic vlastniho nevymyslela, ovladacema, ktery maj neustale naky problemy a HW ktery i pokud zrovna funguje dobre, se musi upgradovat asi tak trikrat castej nez konzole... takovejm lidem nerikam labuznici, ale masochisti... taky sem k nim kdysi patril... od doby co mam konzoli na PC hraju maximalne Minecraft, protoze vsechno ostatni je mnohem pohodlnejsi hrat na konzoli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že výhody a nevýhody konzole jsou pro zdejší diskutující jasné, nesmíš si to brát tak osobně :).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to neberu osobne. Jak rikam taky sem driv hral jen na PC a konzole me nezajmaly. Mozna kdybych tehdy nebydlel kousek od Nurburgringu a nekoupil za par susni obstarozni PS3 kvuli Gran Turismu abych se na Nurburgringu naucil jezdit nez se tam pojedu projet realne, tak bych hral jen na PC do ted. Ale to pohodli ktery konzole prinasi vice nez vyvazi o trochu lepsi grafiku na PC. Nehlede na to ze rozdily mezi grafikou na PS4 Pro a PC u vetsiny her uz aby clovek hledal lupou. Vzhledem k tomu, ze hraju na FullHD televizi, tak bych je stejne nevidel, protoze ze vzdalenosti ze ktery na to koukam bych asi nepoznal ani rozdil mezi FullHD a 4K.
Pak me vytacej vykriky "PC Master race" od lidi kteri konzoli nikdy nemeli a presto uplne presne vedej, ze je to podradnej smejd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl to vtip, který měl trochu pošťouchnout kolegu. Faktem je, že PC má lepší grafiku, jak herní konzole. Není se čemu divit, když má mnohanásobně výkonnější hw a je mnohanásobně dražší.
A o tom bylo to pošťouchnutí. Ty jsi to evidentně buď nepochopil, nebo si to bereš šíleně osobně.
Jinak i tady na diit se řešila kvalita/výkon/ her PS4 Pro :
https://diit.cz/clanek/kvalita-obrazu-playstation-4-pro-vs-high-end-pc

Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hraju spoustu let, začínal jsem už na didaktiku, když pominu tu konzoli od tesly a věci jako vlk a vajíčka. Hraju dodnes a sleduji pozorně herní scénu. Od roku 2010 dávám přednost hraní na konzoli, a už před tím jsme měl PSP. Baví mě to mnohem víc než na pc. Je to asi tím, že jsem zaměřený víc na zábavu než počítání počtu pixelů a třeba takovou grafiku z DOSového Syndicate považuji za nadčasovou a stále krásnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.