Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pomůže v boji proti „pirátění“ Windows Microsoftu cloud?

na kazdou ochranu vznikne brzo zpusob jak ji obejit
zvlaste u neceho takoveho kde se pocita s masovym pouzivanim --> zbytecne vynalozene prostredky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je krásné přečíst si diskuze pod články o patentech a pak diskuze o tom, jak nějaká firma hledá řešení, jak zabránit svému okrádání. Hned člověk pozná kde je. Hlavně že se pak lidé začnou rozčilovat, jak je zase politici okradli.
Jsem zvědav na blízkou budoucnost, kdy lidé v ČR díky svým znalostem a kvalifikaci budou pracovat v čínských montovnách, a po večerech krást čínské duševní vlastnictví, protože nemají na to, aby si to koupili.

Tím neříkám, že licenční a cenová politika MS nebo takového Adobe je správná. Jsou mnohem lepší a přínosnější řešení, ale jde o princip.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to ta firma chtěla opravdu vyřešit, udělá neprolomitelnou ochranu - věřím, že taková ochrana jde vytvořit. Až na to, že by se snížil počet uživatelů produktu a to by mohl být podstatně větší problém než desítky procent nelegálních uživatelů. Takže ta ochrana bude z tohoto principu prolomitelná a jako taková bude opět obtěžovat nanejvýš legitimní uživatele.

Znovu říkám "obtěžovat", protože dnes ani systém, který se hlásí jako nelegální, neznemožňuje uživateli jeho používání. Proč asi? Jiné aplikace se v takovém případě zablokují, ale systém Windows lze s přehlížením otravných hlášek používat nadále. Není to zvláštní? Opravdu si někdo myslí, že si v Microsoftu nevěří s korektní detekcí nelegálního systému natolik, aby uživateli možnost užívání nelegální kopie systému natvrdo zařízli?

Domnívám se, že v rámci "vzdělávání" potenciálních obětí softwarové kriminality má už nyní Microsoft dostatečné prostředky. Programy typu "výhody legálních Windows" jsou určené k tomu, aby uživatele upozornily na to, že kopie systému, kterou si třeba uživatel pořídil někde s vědomím, že je legální, je ve skutečnosti nelegální.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neprolomitelnost ochrany skoro neexistuje, když je to řešeno jen SW. Přehnanou ochranu a otravnost zabezpečení moc dobře znám od Filemaker nebo produktů Adobe, navíc tyto ochrany jsou málo účinné. Hlavně když je možné porovnávat s řešením jiných SW firem, které na to jdou úplně jinak a mají velkou úspěšnost s legálností svých produktů.

Já hlavně reagoval na princip většinového pohledu naší společnosti, na dodržování práva a cizích svobod. V tomto ohledu už u většiny společnosti dospěla úroveň morálky do absurdních končin a vzdělávání je naprosto zbytečné. Lidé vědí, že nejednají legálně ale vždy mají připravené ospravedlnění, proč je to správné. A pak se diví, že mají nízké mzdy, věci jsou drahé, nebo proč se v této zemi začala rapidně omezovat lokalizace her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

opravdu se domníváte, že by Adobe nemohl udělat silnější sw ochranu? jmenujete firmu, pro kterou je opět důležitější rozšíření a zastoupení na trhu, než pár (desítek procent) upirátěných kopií.
Pokud jde o vaše moralizování, tak plácáte obecné nesmysly jako v diskusi na iDnes, ale jistě si dokážete zdůvodnit, proč je to správné ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co když cesta vede někde jinde. Jsou firmy co jdou jinudy a nebrání "pirátění". Proč Adobe zničilo tak skvělý počin fy. Macromedia, která za pár Kč, prodávala o verzi starší balík svých programů. Ano, vydali CS pro studenty, když byla CS 3 za 5k5 Kč, tak jsem ji synovy koupil, ale 12k jim za to dávat nebudu. Nebo co dát k užití SW, který nemá vše, a ten komu se to vyplatí, nebo kdo zjistí že je to pravé ořechové, tak si zaplatí za plnou verzi. Co postup Google?

Přesně o poslední vaší větě jsem psal, "moralizování je plácání nesmyslů", dobrá užívete si toho. Přeji vám úsměv na tváři u vašeho vykradeného auta, bytu nebo ukradené peněženky, nebo až budete na dovolené koukat na jídelní lístek, a s tím, že si pak ohřejete párky z domova. Nemám nejmenší potřebu moralizovat, nemá to žádný smysl. K tomu člověk prostě musí dospět sám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja hlavmne doufam, ze uz konecne nekoho napadne odstranit pozadavek seriove cislo, tohle platiciho dokaze neskutecne vytacet, neplatici se zasmeje a obejde to (kolikrat dokonce rychleji/pohodlneji nez platici zakaznik

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už to napadlo dost firem a ty nesmyslné XY dlouhé seriové klíče zrušili, nebo je nepoužívají vůbec. Jedna firma jejíž jméno se zde nevyslovuje, je natolik drzá a prohnaná, že svůj OS prodává za 24 Euro (necelých 590 Kč) a neobsahuje ani náznak sériového kodu nebo ochrany proti pirátění. Její konkurent si své zákazníky hýčká naprosto zdarma. Prostě zvolil jiný způsob výdělku. Zato minulý týden jsem opět datloval SN Win7, ale hlavně hledal kam jsem ten kod schoval.

Je to jak píšete, neplatící divák vám stejně nic nepřinese, ale ten co je ochoten platit, nechce být otravován a buzerován. Když chci donutit, toho, kdo můj program používá komerčně, tak je mnohem výdělečnější způsob jak to zajistit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte na mysli náhodou Apple? Tam by totiž nemohla být o absenci protipirátské ochrany řeč. Mac OS X lze pohodlně nainstalovat jen na Apple PC. Jestli tohle není forma protipirátské ochrany, tak já jsem řecký bůh pohostinnosti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že v případě ČR je proti pirátská ochrana nízký počet PC na které je možné systém nainstalovat. Ale ČR není celý svět, a pokud mi dá výrobce OS, který nepotřebuje instalační nebo inicializační klíč, a nainstaluji ho na kteréhokoli Apple PC, tak v čem je problém pro nelegální použití OS? Mají nízké procento pokrytí, přesto je to několik stovek milionů strojů a počty jim neklesají.

Nebo jinak, vůbec nechci propagovat Apple, je to pro mě jedna z platforem co používám, debata na toto téma v českém prostředí je spíše ideologická válka, navíc naprosto zbytečná, vzhledem k úrovni a důležitosti našeho přínosu pro IT svět. Jen jsem chtěl říci, že je to možné řešit jinak, než dušením a otravováním zákazníků a současně ospravedlňováním ničení základních kamenů naší civilizace. Klidně tuto firmu vynechám a budu se bavit o stejném řešení, od jiného výrobce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje. Jsou dve cesty jak udelat ochranu neprolomitelnou. Jedna je pres HW, druha je pres stale pripojeni k internetu. Samozrejme to neznamena ze kazda HW nebo net-based ochrana je neprolomitelna - jen ze by neprolomitelna udelat sla kdyby o to stali a nezvorali to.

Tedy, myslim ze pokud je nejslabsim clankem ochrany 1024bitovy RSA klic tak myslim ze lze (zatim) povazovat za neprolomitelnou ... teoreticky lze samozrejme prolomit skutecne cokoliv.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevíš, která bije, synku. Pověz nám, kolik pirátů hraje libovolné MMORPG bez originálního klíče na originálních serverech. Jo, že to přece nejde ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže když zrovna nebude mít moje internetové připojení den a pojede stylem "ani se nepřipojím" tak si můžu vysr.. oko a přepnout na jiný os? úžasné, microsofte, opravdu.... takovou kokotinu vymyslet mohls jenom ty ;-)

dodatek k článku, k té pasáži že by to bylo dosti těžké cracknout protože by se to automaticky vždy po restartu přepsalo.... samozřejmě by se to muselo udělat tak aby se toho přepsalo víc, třeba tak vyřadit cloud úplně.... všechno je řešitelné, StarForce prý taky nešlo překonat a nakonec skutek utek.... a jak psal již MojeJa, ať už by se snažil mrkvosoft jakkoli určitě by někdo našel způsob jak to obejít... jen se zbytečně namáhají...

p.s.: taktéž se vám tohle zdá z hlediska nároků na přenos dat neproveditelné? Já být poskytovatel připojení tak proti tomuhle prostestuju... :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz dnes muzes doslova streamovat hry :) tak proc ne OS? :) viz treba http://www.onlive.com (aspon to vyzkousej je tam vetsina her na 30 minut zdarma a primo se streamuji...kazdopadne zajimava ukazka moznosti)

Doporucuju zkusit Dirt 2 nebo Assasina :)

Kazdopadne MS bude sice pocitat s pripojenim na internet ale urcite ne jako s jedinou moznosti... stale existuje velke portfolio PC ktere k internetu nejsou pripojene a nikdy nebudou...

Spis cekam nejake reseni jako cloud disk... cloud nastaveni programu... cloud navrat v case do nejakeho stavu systemu... a pri vyuzivani tehle hyper truper super vychytavek hold bude nutne mit originalni verzi win :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

streamování her, ok, ale kolik lidí to používá? jenže pokud tohle chce microsoft nacpat do budoucích OS tak si myslím že bude chtít zároveň aby to mělo co největší základnu uživatelů a kolik asi počítačů to bude... ;-) řekl bych že daleko víc jak onlive....

a cloud.... hmm, to abych utek :-D mraky já nerad.... ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si řekl že to teda zkusím, pauza v práci, překvapivě, nejede, error s Direct 3D. Nač to pak streamuje když stejně potřebuje D3D??

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

SF slo prekonat celkem snadno, ale musela se fyzicky odpojit mechanika, jinak SF odmitala akceptovat image ve virtualu, vyjimkou byly nektere chipsety nF od nV.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z technického hlediska nevidím rozdíl, jestli přeskakuju JuMPem kontrolu licenčního klíče, nebo kontaktování serverů microsoftu. Opět na to vyhodí desítky milionů, opět je zaplatí zákazníci a opět to někdo crackne. Jen předtím holt s ukradenou kreditkou koupí jednu kopii windows, aby si mohl odchytit co ty servery posílají.

Jinak za mě - OS co se streamuje z internetu bych si nekoupil ani náhodou, stejně tak cloudový.
Než tady budou linky schopné provozovat to bez výrazného zpomalení, na to si počkáme ještě tak 50 let.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Daná ochrana předpokládá, že uživatel bude mít trvalé připojení k internetu, což je hloupost.
Dále stejně jako dnes existují pirátské servery, či možnost vytvoření virtuálního serveru pro KMS aktivaci Windows či Office či dalších produktů, tak stejně tak se vytvoří jakékoli jiné servery, které budou simulovat tuto ochrannou funkci.
Nakonec se stejně dostaneme k otázce, zda je pirátění způsobené cenovou politikou a tak dále.
Celkově zastávám názor, že žádná skutečná ochrana před pirátěním neexistuje. Rozhodně ne taková, která by neomezovala poctivého uživatele, který si SW koupil. U her lze požadovat stálé připojení k internetu, u OS ale pochybuji, že o to bude mít někdo zájem. Navíc i to se dá obejít.
Čili celkově vyhozené peníze a palec dolůůůů Mrkvosoftu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Super, bez netu, treba na chate, si ani nepustim film.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Má smysl jezdit si na chatu pustit film?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ma smysl jezdit si na chatu jen pustit film? Ne.
Ma smysl jet na chatu na dva dny, pres den napr. zahradnicit, koupat se v rybniku nebo cokoliv a pres noc kdyz zahradnicit ani koupat se nejde si pustit film? ANO.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tedy skoro JEN. Mezi filmama se samozrejme jedlo, pilo, grilovalo a obcas neco malo sportovalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by bylo ještě dobré, s tímhle si nespustíš ale ani OS

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takový systém bude jistě velmi, opravdu velmi oblíbený. Trhat ruce jim lidi budou, jak to půjde na dračku! ROFL

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) nema nieco taketo patentovane Google?
2) ak chce MS nasrat crackerov tak vyda OS bez ochrany. Co budu potom robit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by si už ale potom opravdu nikdo nekoupil ;-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale koupí. většina lidí kupuje OS s HW a ani se moc nezajímají o to jaký vlastně. hlavně že to funguje ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale taky většina lidí co patří do kategorie "vrtat se v pc = věda jako prase" nerado změny, tedy aspoň co se týče OS.... doteď hodně lidem stačí XPčka a novější nechtějí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což o to Google, Chrome OS se bez netu taky neobejde, ale tlusté klienty - tj. počítače, které tahají kompletní OS ze serveru a aplikace na nich běží jako na normálních desktopech se s Linuxem používají už mnoho let a dávno před Googlem.

Používal jsem to tak i v kanceláři na svém PC a je to skvělé pokud klekne hardware počítače. Prostě vyměním PC, v lepším případě se jen přihlásím, v horším případě předtím zapíšu MAC adresu do konfigurace serveru, zkopíruji 3 adresáře a nastavím rozlišení obrazovky ... a jede se dál, za pár minut v provozu i se zapojováním kabelů.

Fakt asi je, že ani jeden ze zmíněných případů není za účelem ochrany proti nelegálnímu užívání ... možná, u Chrome OS si nejsem zcela jistý.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nj to je vsechno pekny kdyz to mas ve firme ale ne kdyz tvoje data a pulka os putuje celym svetem ... aby to nedopadlo jak kdysi davno spusteni jednoho programu ze sitoveho disku .. kdyz si poustel sam tak se spustil za 20 sekund kdyz nekdo dalsi tak to kazdemu trvalo minutu a podobne dale :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MS tohle samozřejmě ví a firmám vždy nabízel řešení, jak jejich služby rozjet na vlastní infrastruktuře. Což třeba o google neplatí vůbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takhle si pamatuju že to bylo na základce kde tehdy takhle byly síťově řešené tuším Win 2000... a tak asi to funguje že, přihlásím se na kterémkoli pc a jedu ;-) jenom kdyby se pos.. ten server o byl kousek od toho, to by byla sranda ;-)
ale to mělo stále daleko k streamování z netu.... to bych prostě nechtěl....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I male dite vi, ze Windows je tak rozsireny proto, ze se da obejit a je "zadarmo", jinak bychom tu asi nemeli takovou hegemonii OTEVRENYCH oken.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

K získání majority na trhu došlo postupně v období Windows 3.11 až Windows 2000 (předtím měly silnou pozici např. komerční unixy). Od Windows XP začíná pomaličku pozice Windows slábnout (podle mnohých příliš pomalu), protože se začaly objevovat alternativy a i jejich fanaticky propagující příznivci (včetně Apple).

Dnešní majorita Windows už zdaleka není tak silná, jako v době vydání WXP. Už třeba jen proto, že na 99% webů nemusím mít ten "jediný správný prohlížeč" ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... doplňuji a WXP byly první s ochranou aktivací, do té doby jen opsat číslo a hotovo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Windows má 96 procentní podíl místo 98 procentního podílu? Já myslím, že to MS nějak přežije.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem asi taky fanatik, pac po zkusenostech s ostatnimi systemy (nejvice s windows) bych na pocitaci nic jineho nez MacOSX nechtel, a jestli se nekdo chysta reagovat, tak prosim, aby ti co videli ten "zly" APPLE nanejvys v kavarne na protejsim stolku aplikovali omyvani prirozeni chladnou vodou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MacOSX znám jen z wobrázků. asi si dám celej sprchu nebo raději půjdu rovnou na koupaliště :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vyborny napad, hlavne teda to koupaliste ))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já nevím, čoveče, osobně jsem se s OSX nějak moc nesetkal ale co vím o zkušenostech jiných tak je to 50:50, jeden nadává, druhý vychvaluje... :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co na to linux?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co by? Spousta jeho uživatelů si ho stahuje a instaluje kdykoli chtějí. Ó hrůzo, taková benevolence ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď ještě, aby chtěli i ti ostatní :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo kéž by. Ale to by se nesměli dělat experimenty ala unity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že to že máte na výběr, je pro vás evidentně problém :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Network block device jako read only "zaklad systemu" + LVM RW "snapshot" ... hmmm ... i kdyz v takovem pripade tam chybi to cacheovani, protoze na lokalni disk se zapisuje jen pri zapisu ... ale nemyslim ze by to bylo problem dopsat ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Našťastie Archlinux a OpenOffice s podobnou demenciou nepočítajú a okrem toho stoja 0.00€.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zde uvedu příklad s hrou Unreal Tournament...
- Verze z roku 1999 se nechala "ukrást" velmi lehce proto mohlo dojít k jejímu obrovskému rozšíření.
- Další navazující pokračování 2003 a 2007 už umožňovali hraní cracknuté verze pouze single player-nebo s botama. Multiplayer přes internet nejede, servery cracnuté verze odpojí. Proto je dnes UT 2007 jen zábavou pro pár lidí.

Pokud by to Microsoft udělal stejně...
- Nnutnost Windows Live accountu-na Vaše skutečné jméno(ověření například poštou, nebo údaji z kreditky). Bez accountu se nebudete moci přihlásit, tak jde pirátství k 0.
- Navíc cracnuté verze Windows jde krásně zjistit přes Windows Update. Zajímavé taky je, že cracknuté verze Windows se vesele aktualizují. Není nic lehčího než cracknuté verzi nedovolit aktualizaci. Tím pádem by se z nich stahy hnízda mallwaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už to vidím ... jako ta Libuše.

... a vzniknou pirátské aktualizační a ověřovací servery, které stejně jak v případě dnešních her budou distribuovat vše potřebné a jistě i nějaký ten vir navíc. Tímto vznikne obrovská komunita počítačů, které na přání pirátů umožní "cokoli" (hromadný útok na nějaký server, díky distribuovaným výpočtům velká síla na dešifrování, a další) ... Uživatel si ničeho nevšimne, neboť piráti budou vůči němu slušní, protože potřebují funkční počítače, udělají vše proto, aby měli poslední aktualizace ( samozřejmě kromě té, která by znemožnila ovládání na dálku ). Zajistí, aby systém neobsahoval žádné jiné viry, které by znemožnili případné využití PC, když to budou potřebovat, zajistí aby PC bylo v NETu pokud možno co nejvíce anonymní, protože kdyby jej odhalila police, přišli by o výkon, a tak dál, a tak dál..... Prostě a jednoduše pokus o ještě vyšší kontrolu na Windows Microsoftu přinese opačný efekt a lidem s nelegálními Windows nenadálou podporu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Milionove armady zombie PC existuji uz ted, nikdo nepotrebuje k tomu zadny overovaci server, staci ze vetsina uzivatelu stejne jak asi ani vy jeste neobjevila FW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jistě, že vím o stávajícím stavu, jenže nyní to začne mít tu správnou šťávu ;-)

FW jako F..ing Windows? FreeWare nebo FirmWare? Asi Freeware... No tak ten skutečně existuje, to nepopírám. Nevím však co jste chtěl říci, co jste měl na mysli. Asi, že je FW nebezpečnější než placený SW? No to máte pravdu. Nově nastupují FW, které mají skryté backdoor a jiné odrůdy neaktivních, skrytých virů. První verze aplikací jsou bez virů, další updaty pak postupně přidávají "prázdné" části kódu až je najednou aplikace virem... Ale to přeci víme, že zadarmo ani kuře nehrabe. Přeci není někdo tak naivní aby si myslel, že aplikace a operační systémy typu FW jsou bezpečnější než placené... Dnes už nemůžeme věřit ničemu, dokonce ani antivirovým aplikacím...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

FireWall?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

FireWall... jistě. No ty nejsou samo spásné, ale jistě je to další úroveň ochrany (ani jsem si na něj nevzpomněl, že jej považuji za samozřejmost). Problém je, když vir napadne a použije třetí aplikaci jako prostředníka pro komunikaci se světem, např. Browser... Data pak jdou po 80 portu a FW si myslí, že je to komunikace Browseru... Aby člověk skutečně minimalizoval nebezpečí měl by používat minimálně 4 nástroje. 1) Antivir, 2) Firewall, 3) Intrusion Detektor ( dnes jedině v placených aplikacích) a 4) svůj mozek. Většina lidí dnes používá tak akorát Antivir. Někteří i Mozek. Málo kdo Firewall a skutečná hrstka "nadšenců" i Intrusion detekci. Každá z výše uvedených aplikací má totiž z principu někde nějakou nedokonalost nebo i přímo chybu a to včetně FW.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze konecne se po x letech dockame mozna systemu, ktery bude "jen" platforma pro spousteni programu tretich stran.Diky MS, na to sme cele ty roky cekali, v cloudu si mej balastu kolik chces.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

komedie Windows pokračuje. Jen nevím jestli se mám smát Microsoftu, nebo uživatelům jeho produktů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, já se směju tobě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to konkrétně čemu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hloupému názoru a zbytečnému urážení uživatelů, kteří nesdílí tvé "náboženství".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Takže si to shňme. Máme tady uživatele, kteří si zaplatili licenci,a ty je třeba potrestat různými pseudoprotipirátskými opatřeními. Pak je tady ta obrovská skupina uživatel, kteří licenci z různých důvodů nekoupí (některé jsou hodně zvláštní), ale produkt používají. To všechno je podle vás asi zcela v normální.

Přejdeme k samotnému produktu. Jeho absurdní nedostatky prohlásil dodavatel za průmyslový standard, a o tom nasledne uspesne presvedcilsve zakazniky.

A to nema nic spolecneho s nabozenstvim. Pouze komentuji sve zazitky z pozice sysadmina na dostatecne reprezentativnim vzorku systemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Jen nevím jestli se mám smát Microsoftu, nebo uživatelům jeho produktů."
Vyloženě konstruktivní komentář z pozice sysadmina.
A směju se podruhé, protože kdyby to, co tady kritizuješ nebylo, tak nejspíš nebude ani tvá pracovní pozice.

Máte možnost volby takový produkt koupit s danými pravidly, nebo nekoupit. Ale u toho legitimní možnosti končí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak kdyby zítra Microsoft přestal existovat, můj pracovní den se stane příjemnějším a efektivnějším. Pravda, řady pracovníků helpdesků by zřejmě poněkud prořídly :-)

Ale souhlasím. V podstatě jsem sám idiot, že to tu vůbec komentuju, protože tahle nekonečná diskuze nikdy nikam nevedla a vysvětlovat něco teoretikům (netvrdím, že je to vás případ) nemá smysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cloud nezabrání nelegálním verzím Windows jet i kdyby se mělo jednat o jejich 10 verzi, jednoducho ten pack souborů který se bude jinak používat pro oveření v cloudu někto vytáhne, natáhne na servr s určitou IP nebo ještě lépe napíše postup jak to přímo extrahovat do "jádra" systému a trvale zamítnout oveření z venku, hotovo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jediná cesta proti pirátů vede přes velmi nízkou cenu software a velmi dobrý servis pro zákazníka. V tom okamžiku se nevyplatí něco někde stahovat, když si to mohu s plným komfortem koupit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je zcela nesmyslné tvrzení. Možných business modelů je celá řada. Stejně tak pochybuji, že vyznavači warezu vymizí při nastavení dostatečně populistické ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprostá většina ano. Viz. příklad appstore. Samozřejmně, že některé vyžírky bez respektu k cizí práci a vlastnickým právům budou existovat stále.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Stát u nás např. hry po vydání cca 300 které stály Flatouty (místo obvyklých 1000-1500) tak se rapidně zvýší prodeje....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si přidat jiný příklad - RedHat. Jeho business model je takový, že "pirátství" téměř vůbec neumožňuje. Přitom je to nejrychleji rostoucí dodavatel systémů dneška, bez ohledu na krizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není nesmyslné tvrzení, protože právě cena rozhoduje o tom, zda to spotřebitel koupí. Před tím, než se začali prodávat DVD na novinových stáncích jsem provedl výpočet, za jakou cenu by se film na DVD vyplatil prodávat ve stánku a ejhle. Za pár měsíců se taková DVD objevila a skoro přesně za mnou spočítanou cenu. Ono je totiž jasné, že za cenu, za jakou jsou Windows prodávaná dnes se toho prodá velmi málo. Kdyby byla cena do 1000 Kč, tak by se toho prodalo mnohonásobně více a dokonce za vyšší cenu než je dnešní zisk. Ale to by musel Microsoft přemýšlet a umět prodávat. On je totiž rozdíl prodávat a neumět to nebo prodávat a umět to.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se zamyslíme nad ochranou, tak si musíme uvědomit, že firma, která vytváří nějakou ochranu je tlačena časem, kdežto uživatel, který chce tuto ochranu prolomit, má na prolomení času spoustu. A můžete mi věřit, na prolomení ochrany, většinou stačí myslet úplně jinak něž autor ochrany. A velmi často je řešení velmi primitivní, protože to právě autora ochrany vůbec nenapadlo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Svatá pravda. My blbci jsme právě proto tak vynalézaví, že každou ochranu prolomíme :). Ale píšu to vlastně jen sám za sebe :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To vychází ze známé pravdy: nikdy neříkej, že něco nejde. První blbec, který to nebude vědět, to udělá. A udělá to právě proto, že nebude vědět, že to nejde :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.