Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Porušení patentu Microsoftem potvrzeno

9 milionov za malu utilitu. No, aj takto sa da zarabat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo jinému jámu kopá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ, sice dost peněz za malou utilitku. Ale zase nebyl línej, ani spořivej a tu utilitku si řádně "obstavil" na patentovém úřadě (alespoň z této zprávy jsem to tak pochopil). A to stojí docela dost peněz a každý, kdo to pak chce používat, tak si na to musí koupit licenci a nebo používat bez licence a doufat, že na to nikdo npřijde. Pokud přijde, je to dost drahý, viz tento soudní spor...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panove nedelejte si iluze, kdyz vam soud prizkne 9mega tak v realu dostanete a uzete utratit tak 10% jednak tu jsou náklady na vedení sporu a zde neplati, že je musi platit ten kdo prohraje, pak pravnik si vezme 30 až 40%,  a stat podle toho jak kde , ale take slusny ranec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je předmětem patentu. Myšlenka kopírovat data mezi Excelem a Accesem nebo je to nějaký zdrojový kód. Pokud si někdo patentoval pouze myšlenku, že to kopírovat jde, tak je to dost ubohé a dá se tomu říct patentové vydírání. A pokud se jedná o nějaký programátorský kód, tak nechápu Microsoft, že si to nenaprogramuje vlastními lidmi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patenty su nanic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim se smat. M$ byl hlavni propagator softwarovych patentu a ted se nestaci divit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heta: Sice jsem to detailně nestudoval, ale tipnu si, že předmětem toho patentu nebyl ani kód ani myšlenka že to jde, ale způsob, jak to udělat.
Tak prostě ty patenty fungují.

karel: Tak jestli z toho bude mít tak milion dolarů čistý zisk, tak to je docela slušné, ne? Já bych to bral ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 MS se samozrejme odvola a odvola a odvola, v USA jsou firmy, ktre byly pred 15 lety odsouzeny k miliardovym odskodnenim a dosud se uspesne odvolavaji.Nicmene mohou to pojmou marketingove a muzou mu pred kamerama nabidnout praci a dohodu nebo ho vyplati,  urcite o sobe dal vedet a to je pozitivni. Pro MS to jsou v podstate drobne.
 
SW patenty jsou svinstvo stejne tak jako ochrana autorskych prav a jeji uplatnovani obecne.
 
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekde jsem cetl, ze se jednalo o hotove reseni (jakasi naprogramovana utilita), kterou tento pan nabidl Microsoftu. Ten ji odmitl (tudiz nezaplatil) a presto se objevila uz tusim ve verzi Office 2000 a nasledujicich ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále stejné, pořád počítáte kolik z toho má, ale zapomínáte, kolik do toho vrazil! Něco si patentovat není levná záležitost a hlavně za ty peníze získáte jen to, že to nikdo nemůže používat bez vašeho souhlasu, nebo práv. Ale spousta patentů končí tak, že je někdo podá, zaplatí a nikdy z toho nic nedostane, protože se prostě nikdo nenajde, kdo by ten jeho patent používal, najde třeba jiné svoje levnější řešení. Ten člověk do toho šel s tím, že je to velice dobrá "utilita", nebo "kód" (nejsem programátor, tak nevím) a tak do toho vložil peníze (patent), aby mu to někdo nemohl ukradnout. A to, že to někdo použil bez jeho svolení buď svědčí o drzosti MS, nebo o jejich nevědomosti, což je obojí jejich chyba. Pro takovéto velké společnosti je patentové oddělení a patentové rešerše naprosto samozřejmé a nutné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano presne tak, predmetem tohodle patentu je zpusob, jak kopirovat mezi Excelem a Accessem. Zpusobe je tento: V Accessu oznacime radky tabulky a stikmneme Ctrl+C. V Excelu pak stiskneme Ctrl+V (pripadne to cele se naprogramuje jako makro).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj. Nekdo umi delat, nekdo to umi prodat. Pokud nekdo umi i delat i to prodat, pak mu rikaj p. Gates :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft paid millions for my Office code But gave the cash to the wrong bloke
http://www.theinquirer.net/?article=32528
THE COURTS and the patent system have been labelled braindead after forcing Microsoft to shell out millions to a man who patented code written by another man years earlier.
However, a different man, Glenn Everhart, told the INQ that the technology involved was all in a bit of code he penned called AnalyRIM (no really) in 1991.
Everhart said the initial version started life as ViziKludge which morphed into Portacalc, then Analyticalc, and was written in December 1982.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO Sachista:Ty osle, kdes prosimte prisel k tomu, ze M$ prosazoval patenty, ty troubo? Soft. patenty vznikly v USA, za vydatne podpory IBM(ta v nich ma nejvetsi prsty), M$ byl proti(vymahatelnosti techto patentu), pac zadny nemel, zatimco IBM si davala(v te dobe) a dava peknych par tisic patentu rocne(M$ ted uz musi taky, ze, jinak by ho IBM tema patentama na vsecko ubila). Ted si bez, sachisto, nekam naliskat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keby Gates musel zaplatiť každému koho okradol tak z najbohtšieho
človeka na svete sa stane najzadĺženejší.Veď ani samotná myšlienka okien neni jeho !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.