Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poskytovatelé internetu modifikují obsah www stránek

Jo parchanti s tim brzdenim P2P mne pekne serou. Doma prez Rogers mne pusti maximalne 300 KB/s. Naopak v praci, kde si radsi sebou nosim na sosas notebook jedem prez Bell a tam pusti i prez 1 MB/s. Mluvim jenom o P2P transferech, bezna data jdou mnohem rychlejc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SSL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, pokud by ISP vydal jasně daná pravidla, dokážu si touto cestou představit poskytování připojení "zdarma".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martine, přečti si, co jsem napsal u tvého minulého článku a přestaň prosím chrlit bulvárni novinky. Tenhle článek by mohl být fajn nebýt toho "Spyovskeho" nadpisu. (Když pominu, že tam zase vsouváš osobní názory)

Věty "Poskytovatelé internetu modifikují obsah www stránek" a "Kanadský ISP Rogers totiž zkouší modifikování..." přece říkají něco zcela odlišného, ne?

No nic, už tě přestanu pronásledovat, protože to nemá cenu :-(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-dsf- >> suhlas.

ad tema >> nedavno som cital spravicku, ze blokovanie reklamy na strankach, chcu v USA postavit mimo zakon, lebo to porusuje autorske prava (modifikovanie diela). Chcel by som vediet ako by sa ich zakony postavili tomuto (ak by samozrejme zacal platit dany zakon a povolia to pridavanie reklamy do mojich stranok)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, takze kasleme na delani webu validne a na cely skutecny xhtml (tedy takovy kdy posila server mime-typ application/xml+xhtml). Dost pochybuju ze provider vlozi ten obsah validne, spis ho jenom placne za stranku. Takze parsing xml skonci chybou. Jestli se tohle ujme, tak se pojdme vracet k starejm a prekonanejm technologiim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze sa vobec netreba nad tym rozculovat.Moznosti ako to obist je viac. Zakazat jscript alebo SSLkove spojenie a hotovo.A okrem toho oni by takisto porusovali autorsky zakon - modifikacia mojej stranky bez povolenia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nedavno som cital spravicku, ze blokovanie reklamy na strankach, chcu v USA postavit mimo zakon, lebo to porusuje autorske prava"
= klidně ať to udělaj, tyhle paskvily stejně nikdo dodržovat nebude. páč je to absurdní kokotina. na svym PC si budu blokovat co chci a jak chci, a nikomu do toho nic neni. vůbec nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten titulek by mohl opravdu být přesnější, cdr není TV NOVA...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jako tu už jeden člověk zmínil, SSL (TLS) a mají po žížalkách... Jen tedy přimět poskytovatele obsahu, aby provozovali i https, což bude asi problém, protože to je zřejmě slušná zátěž v porovnání s http

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen maly prispevek - co se tyce zpomalovani urcitych sluzeb, to je vec davno znama. Pro pripad pouziti nemusime chodit daleko - staci se podivat na Kyslik a jeho CDMA...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U O2 a CDMA je to zpomalování celkem logické a možná omluvitelné - BTSky mají omezenou šířku pásma, co já vím je to 1Mb/s na jednu BTSku, takže oni chtějí jen docílit toho aby se přenosová trasa nezahltila a na své si přišli všichni připojení. Mluvil jsem o tom s člověkem který pro O2, dříve Eurotel dělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-dsf-, NOX: Věta "Poskytovatelé internetu modifikují obsah www stránek" je nesprávná? Určitě to žádný poskytovatel nedělá? Vím minimálně o jednom a pochybuju, že bude sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cdma,upc, adls a podobne, pri tychto spojeniach sa da sice na to pozerat ze jeden tahac odreze viac ludi od internetu lebo sa zahlti a spolocnosti chcu prave predchadzat zahlteniu linky.Na druhu stranu, v ponuke mam 1Mbit, mam ho zaplateni tak preco tu sluzbu nedostavam ? Lebo to poskytovatel technicky nezvlada ? Tak potom bud podvadza (co je samozrejme pri asimetrickych spojeniach docela bezne ze je tam agregacia) alebo nech ide do pr*ele.Ja mam zaplatenu sluzbu a do akej miery a v akom rozashu ju vyuzivam je moja vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je podle mě největší problém je lobby zmetků typu RIAA a OSA, ti jsou totiž schopní prosadit takové zákony aby bylo něco takového legální (samozřejmě při tom budou hlásat jak je to nóbl boj s piráty). S takovou pak bude lepší se odstěhovat do Číny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... za vším hledej prachy ....
 
... jinak dá se to ošetřit šifrováním stránek (https) ... teda si myslím
Ale mělo by to být porušení autorského práva. Když někdo může kříčet, že Adbockery jej porušují, tím že mění obsah, tak tohle je tím horší ... jenže pro všechny není stejný metr, jak víme .....
 
Užíveme zatím ještě stále volného a svobodného netu .......... bude to jen horší .... :( 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na vyreseni problemu staci dva zakony: zakon na zakaz blokovani reklam uzivatelmi kvuli autorskym pravum tvurce stranky. zakon o povinnosti modifikovat/kontrolovat provoz inrenetu pro ISP kvuli statnim zajmum (dane, terorismus).

staci kdyz to nebudou zakony, ale jen doplnky/novely k jiz existujicim zakonum.

Zacal bych upravou ustavy, aby ty zakony nebyly protiustavni. ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> hovnajs : No vidíš to. A teď ještě když ti doklapne, že nejefektivnější metodou blokace je nechodit na stránky, kterých obsah chceš částečně blokovat a bude to dokonalé. ;-)

To je vůbec zajímavé, jak citlivě někteří lidé reagují na svá "práva", ale už je jim absolutně jedno, že například ten obsah je na dané stránce vystaven jen díky tomu, že za něj lidé platí koukáním na reklamu, že? :-)

Nezávidím lidem jako ty, kteří jinými slovy říkají, že a) kradou obsah webu bez placení, b) jsou natolik psychicky slabí, že nedokáží reklamu nevnímat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pao >> uber toho hulanizmu, toto su jeho vyroky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to darebaci. Sitova neutralita je velmi podstatna vec a takovy ISP by mel celit hromade zalob aby si to kazdy dalsi rozmyslel. Tohle proste NEJDE!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ano rogers su swine nenazrane, staci ak mate torrent tak vam to tak brutalne brzdi ze to az boli, spojenie pada modem sa resetuje, a neda sa s tym nic robit ani cryptovanie, este ze newsgroups funguje zatial.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.