Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Přehledně: Seznamte se s novou nabídkou mobilních operátorů

PR článek
Prehled Tarifu 0
S novými tarify se doslova roztrhl pytel. Od března nám servírují velcí tuzemští operátoři nové produktové řady. Klienti ale nijak závratně potěšeni nejsou. Touží spíše po zlevnění služeb.

Volání po datech vyslyšeno, ale za jakou cenu...

Operátoři se rozhodli vyslyšet své zákazníky, kteří už dlouho volali po větších datových balíčcích. Většina nových tarifů proto obsahuje 4-5 GB a více. Bohužel se to podepsalo i na cenách. Neomezený tarif tak nyní neseženete pod 777 Kč.  

Z čeho můžete vybírat u Vodafone?

Vodafone tarify napumpoval daty a vymyslel jim nové přízvisko. Místo pouhého RED se nyní jmenují RED Naplno. Operátor se také vrátil zpět k „sedmičkovým“ cenám. Neomezený tarif s 5 GB za 777 Kč, s 10 GB za 1 077 Kč a s 20 GB za 1 777 Kč. Z původních produktů zůstává tarif RED 60+ za 249 Kč a studentský tarif #jetovtobě za 499 Kč.

K rodinnému tarifu RED+ přibyly navíc RED+10 GB a RED+40 GB. U všech platí stejné podmínky. Čtyři členové rodiny mohou volat a posílat SMS do všech sítí neomezeně a data si mezi sebou sdílí, což vyjde ve výsledku poměrně výhodně.

Seznamte se s nabídkou T-Mobile

Již zmíněné T-Mobile tarify Mobil nesou označení písmeny konfekčních velikostí – od S přes M, L a XL po XXL podle toho, kolik dat obsahují, a jejich ceny startují na 499 Kč. Operátor se je snaží propagovat zábavnými reklamními spoty s pilotem Ivanem Trojanem a tancující letuškou Kateřinou Klausovou. Kampaň nese název Mraky dat.

V nabídce T-Mobile také nově najdete tarif čistě pro dataře, Mobil DATA. Ocení jej zejména ti uživatelé, jejichž hlavní prioritou je být neustále online, telefonují a esemeskují jen zřídkakdy. Jeho součástí je 10 GB dat. Minuta volání vás přijde na 3,50 Kč, SMS na 1,50 Kč a měsíčně za něj zaplatíte 499 Kč.  

S čím se vytáhlo O2?

Staré a omšelé O2 tarify si říkaly o trochu svěžího větru už dlouho. A konečně k tomu došlo. Operátor však k upgradu nabídky nepřistoupil stejně jako jeho konkurenti. Všechny produkty ponechal téměř beze změny. Výrazných slev ale můžete docílit, pokud si u O2 zřídíte i mobilní či pevný internet a televizi.

Čechy nejvíc pálí cena mobilních služeb

V tomto ohledu za zahraničím stále zaostáváme. Například v Polsku můžete koupit tzv. datové pakety průměrně za 4 Kč za GB a v Dánsku dokonce seženete tarif s neomezeným voláním, SMS a datovým balíčkem pod 500 Kč. Toho se u nás nejspíše nedočkáme.

Radost nám udělalo alespoň zrušení roamingu  

Počínaje 15. červnem 2017 mobilní operátoři již nemohou svým klientům za služby využité na území členského státu účtovat více než doma. Z nové regulace mají radost hlavně lidé, kteří hodně cestují, ať už pracovně nebo za rekreací nebo památkami. Ovšem je třeba si dát pozor na správné nastavení telefonu.

Tagy: 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi