Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Převod videa bez vodoznaku: WinX pro Windows i Mac si poradí s 370+ formáty

PR článek
Přestože žijeme ve zlaté éře videotvorby, naše zařízení se nedokáží shodnout na standardu, který mezi sebou využívat. Jedno zařízení volí určitý formát, druhý mu však nerozumí. Další zařízení natáčí stovky snímků za sekundu, jiné jich tolik nestíhá a soubor odmítne přehrát. Podívejme se na jeden z předních programů, které tento problém dokáží vyřešit během pár vteřin či minut.

Převodníků různých formátů nalezneme na internetu desítky. Než ovšem naleznete ten pravý, nataháte si do počítače všelijaké svinstvo, pofidérní doplňky a hromady bloatwaru. Často vás tento software zklame už při instalaci, která připomíná devadesátky, jindy zamykají veškeré své funkce za platební bránu. A nejčastěji pak bezplatné verze vnucují vodoznaky do vašich výstupních souborů.

Vaše hledání je nyní u konce, představujeme WinX Video Converter od společnosti Digiarty, který disponuje plnou výbavou i ve zkušební verzi.

WinX Video Converter není limitovaný velikostí souboru, můžete tak upravovat i soubory o několika GB. Bezplatná verze je pouze limitovaná časem, kdy je na jeden převod omezená délka video do 5 minut. V dnešní době tak půjde nejčastěji o filmy a domácí rodinné záběry. Aktuálně má WinX Video Converter limitovanou nabídku v rámci Black Friday – pořiďte si roční licenci za 250 Kč nebo celoživotní licenci za 600 Kč s 38% slevou!


Nejčastěji saháme k převodníku videa, abychom daný formát videa učinili kompatibilním se zařízením, na kterém bychom jej chtěli přehrát. V dnešní době se nejčastěji jedná o převod videí z chytrého telefonu, který video ukládá se 60 FPS či více, kdežto starší televizory a pomalejší počítače si s takovým souborem neví rady. Pro tyto účely WinX Video Converter umožňuje pro převod daného videa zvolit libovolnou snímkovou frekvence, doporučujeme tedy volit 24 či 25 snímků za sekundu.

Dalším důvodem bývá rozdělení některého videa na různé části, abyste kvůli konkrétním pasážím nemuseli vždy zapínat jeden soubor a pokaždé se k ní vracet manuálně. Případně můžete takové video oříznout, abyste ho zbavili nudných částí. Většina převodníků vás však odkáže na nějaký dodatečný software pro úpravu videí. WinX Video Converterem již disponuje základním editorem, a tak tyto běžné úpravy provedete přímo v něm.


WinX Video Converter rovněž zvládne stahovat videa z více než 1000 stránek. Stačí do něj vložit odkaz na videa z webů jako YouTube, Instagram, Facebook, Soundcloud, Twitch či online archivy České televize a Primy. Do přehrávače stačí překopírovat odkaz na dané video, vybrat jeho kvalitu, rozlišení, a dokonce i titulky, pokud jimi zdroj disponuje.

Slevová akce v rámci Black Friday je časově omezena do konce listopadu. Roční licence je omezena i kusově – mrkněte se tedy, zda na vás ještě nějaká zbyla. Pořízená licence je vázaná na vaši emailovou adresu, můžete se tedy k ní dostat z jakéhokoliv počítače. Samozřejmostí je garance vrácení peněz do 30 dnů od objednání.