Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pro velký zájem -58% sleva na 3D tiskárnu prodloužena. Zbývá jen pár kusů

PR článek
Splňte si sny s 3D tiskárnou, ať už jste kutil, hračička nebo jen fanoušek, co má rád na poličce unikátní 3D modely čehokoliv si zamane. Pro velký zájem byla nedávná úspěšná slevová akce obnovena, a k mání je tak dalších 113 kusů. Polovina už je fuč, ale polovina ještě zbývá. Neotálejte tedy.

Kdo kdy viděl 3D tiskárnu v akci, jistě si pomyslel, jaké věcičky by se s takovým zařízením daly tvořit. Od běžných domácích potřeb, udělátek, držátek až po komplexnější srandičky, jako sošky, modely budovy nebo třeba helma Darth Vadera. Z hlediska ceny bývají však pro běžného smrtelníka nedostupné. Ceny se pohybují v rámci desítek tisíc Kč a sahají až k šesti cifrám. Máte ale štěstí!

Internetový obchod TomTop před nedávnem zlevnil několik stovek kusů Anet A8 High Precision 3D tiskárny, která se běžně prodává v ceně bezmála 10 tisíc Kč. Okolo 1 500 kusů se prodalo během jediného dne a na většinu čtenářů už se nedostalo. Naštěstí se povedlo naskladnit dalších 113 kusů, kterým obchod opět srazil cenu o 58 %, tedy na vskutku sympatické ~3500 Kč. 

Kusů je však daleko méně než minule a již během pouhých pár hodin se prodalo přes polovinu nového naskladnění. V době publikace tohoto článku tak je k mání už jen 56 kusů! Mrkněte se tedy, zda máte to štěstí a ještě na vás nějaký zbyl.


Anet A8 High Precision 3D Printer dopadl v recenzích velmi obstojně. Komunita si jej pochvaluje zejména v rámci poměru ceny:výkon, přičemž se kvalitami vyrovná i 10x dražším tiskárnám. Zařízení funguje na bázi open-source, tedy za ním stojí velmi silná komunita zásobující internet zajímavými projekty, které si stačí jen stáhnout a vytisknout.

Ukázky modelů vytištěných pomocí Anet A8 High Precision: 3D šachy, socha Yoda Buddhy nebo domácí lego

Projekty přivedete k životu za pomoci softwaru Cura či Repetier-Host, dostupné pro starší i novější verze Microsoft Windows i Linux. Poradí si se souborovými typy .STL, .OBJ a G-Code. Pro tisk využívá materiály ABS/PLA/HIP/PRTG/TPU/Dřevo/Nylon/PP a podobné. Znalci, které by zajímaly další podrobnosti jako průměr trysky, vlákna, přesnost, tloušťka vrstev a provozní teploty, naleznou kompletní specifikace zde.

Anet A8 High Precision 3D Printer bychom rozhodně doporučili jako skvělou první volbu. Pokud toužíte po 3D tiskárně, levnější už nepořídíte. Raději neváhejte!

Postavte si levně vlastní profesionální 3D tiskárnu

K mání je také vyšší model stejné značky, Anet E10 3D Printer, který je opatřen kvalitnějšími tryskami a větším pracovním prostorem, díky kterému se vyhnete kompromisům s velikostí tištěných modelů. Anet E10 3D Printer je zlevněn o třetinu, tedy na sympatických 7300 Kč. O poškození při dopravě se nemusíte bát, tiskárna je rozložena do více částí, které stačí doma ve čtyřech krocích pouze spojit během pár minut. 

Anet E10 si pochvalují zejména architekti, manufaktury, učitelé a medici, kteří pomoci této tiskárny tvoří precizní modely budov, designové doplňky, ukázky částí lidského těla a další edukativní nástroje. Skvěle poslouží i pro každodenní účely, včetně tisku dětských hraček (viz níže). Toužíte-li po 3D tiskárně a zároveň si přejete se vyhnout kompromisům, máte skvělou příležitost