Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Money S3 usnadní vedení daňové evidence a připraví daňové přiznání za pár minut

PR článek
Jako živnostníci potřebujete mít přehled o všech příjmech, výdajích i údajích z banky a pokladny na jednom místě. S programem Money S3 v dokladech udržíte pořádek, zpříjemníte si vedení daňové evidence i zpracování daňového přiznání.

Money S3 je určený pro živnostníky, společnosti s ručením omezením, plátce i neplátce DPH. Jeho výhoda spočívá například v tom, že kontroluje správnost údajů nebo jednoduše vygeneruje podklady k daňovému přiznání.

Přehledné rozhraní a rychlejší práce

Money se snadno ovládá, takže se v programu rychle zorientujete, aniž byste se zúčastnili dlouhého školení. 

Software šetří čas také tím, že automaticky předvyplňuje údaje při pořízení dokladů. Pomocí předkontací zase určíte, kam se zaúčtují jednotlivé doklady a jejich položky v peněžním deníku, abyste každý doklad nemuseli rozřazovat manuálně.

Správnost údajů

Díky Money se vyhnete chybám, které byste mohli udělat při ručním přepisování údajů. Například když:

  • využíváte funkci Homebanking, předáte platební příkaz z Money přímo do banky,
  • zadáte IČ zákazníka, Money automaticky doplní zbylé údaje z databáze ARES,
  • přijmete úhradu za zálohovou fakturu, program rozpočítá základ daně i daň a později odečte příslušnou částku z vyúčtovací faktury. 

TIP: Pokud chcete svěřit vedení daňové evidence externí účetní nebo uplatňujete paušální výdaje procentem z příjmů, porozhlédněte se po fakturačním programu, jako je například iDoklad. Faktury v něm budete mít vždy po ruce, vytvoříte je za pár sekund a účetní k nim bude mít přístup i na dálku.

Vždy aktuální čísla

V Money máte k dispozici přehled o příjmech, výdajích, majetku i závazcích a díky tomu hned zjistíte, jak se vašemu podnikání daří. Zároveň využijete velké množství tiskových sestav, například:

  • přiznání k DPH,
  • peněžní deník,
  • výkaz příjmů a výdajů,
  • stav závazků a pohledávek ke dni,
  • bilanci

Snadná kontrola úhrad

Které pohledávky a závazky jsou uhrazené, zjistíte pomocí aparátu kontroly úhrad, kde si zobrazíte seznam dlužníků a věřitelů. U pohledávek po splatnosti si přednastavíte vlastní texty upomínek a následně je dlužníkům odešlete e-mailem.

Číselné řady a seznamy

Abyste měli v daňové evidenci pořádek, využívejte číselné řady, střediska, zakázky nebo činnosti. Tyto proměnné můžete zadávat do všech dokladů a jejich položek. Později můžete doklady podle tohoto rozlišení filtrovat.

Vylepšené funkce a platná legislativa

Služba Podpora a aktualizace v Money S3 všechny novinky pohlídá za vás, takže daňová evidence bude vždy v souladu s aktuální legislativou. A navíc v průběhu roku získáte přístup k novým a vylepšeným funkcím podle námětů uživatelů.

Daňové přiznání bude hračka

Money S3 je vhodný program na daňové přiznání. Pokud se každý rok obáváte vyplňování daňového přiznání, Money vás zbaví zbytečného stresu, protože:

  • všechny potřebné formuláře najdete pohromadě, 
  • automaticky dopočítá jednotlivé řádky,
  • poradí vám, jak správně postupovat při vyplňování,
  • před odesláním zkontroluje, jestli jste někde neudělali chybu,
  • daňové přiznání odešle přímo na příslušný finanční úřad

Mimo zpracování přiznání k dani z příjmů si poradí i s kontrolním nebo souhrnným hlášením a přiznáním k DPH. 

Vyzkoušejte si to hned

Software na vedení daňové evidence navíc obsahuje další užitečné funkce – skladové hospodářství, mzdy a personalistiku nebo knihu jízd. Pokud chcete ulevit od rutinních operací, které běžně zaberou zbytečně času navíc, vyzkoušejte si ekonomický systém Money S3 zdarma.