Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Záplata Meltdown působí propady 0-20 %, při přesunu dat i více. Intel: bude líp.

Je to fail jak hovado, mam 8700K takze updaty necham radsej vypnute.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aby pak ten propad výkonu nebyl ještě větší, když výkon Vašeho počítače bude používat někdo jiný. Jako vážně, tohle je opravdu hloupej nápad.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Automaticke aktualizace sou s prominutim kokotina jak hovado, neuzivam je jiz vic jak 10 let od doby Windows XP a nikto mi ma data neukrad, phising-u uveri jenom debil a hacker svetoveho formatu se mnou zabyvat jednoduse nebude inu ma dulezitejsi praci nez lovit fotografie v mem pocitaci a kdyby nahodou chtel tak pronikne i 100% zaplatovanym Windows-em do par minut, je to nenormalne zbastelny a deravy OS, kolik problemu jiz Windows Update zakaznikum nadelal vi kazdy, jednoduse to po ciste instalaci ihned vypnout a nemate v budoucnu problem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

S tím že Windows s update zlobí často je pravda. Ale nechat dveře otevřené je blbost. Kradení hesel,internetové bankovnictví a v nejlepším případě vám vytíží procesor na 100% k těžení. Dost na tom že už to dělá každá druhá stránka. Monitor vytížení jader už mám na ploše neustále.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Občas musím dát za pravdu Rybkovi (Michalu), mnohé starší postupy a technologie jsou lepší a bezpečnější. Mě například heslo k obálce ve které dostávám od zaměstnavatele mzdu, ještě nikdo nehacknul :))))
...
Ftip samozřejmě ;))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

všechno se dá hackout, záleží na tom co hacker očekává, pak jde hacknout i krabice od vína :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto jsou paradoxně nejbezpečnějším OS současnosti Windows XP. Nové programy, a to jsou i viry, na nich už nefungují a žádný hacker se nebude zabývat optimalizací pro tento OS. Je to rychlé i na starém železe a hlavně, funguje to i po aktualizacích (na rozdíl od Win 10), které mi kupodivu každý měsíc stále chodí. ☺

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne kvuli takovym debilnim nazorum, udelal Microsoft autoupdate pro BFU nevypnutelny a JE TO JEN DOBRE! S lidma jako ty, by jsme tu meli jeste derave XPcka a conficker i po 10ti letech by byl hlavni bezpecnostni hrozbou. Jinak jak ti hackeri do par minut pronikaji do Windows? To mas nejak overene? Ty budes asi ten nejvetsi hacker, kdyz radis, aby lidi neupdatovali co?:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cece, bez se lecit s tema komentarema...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vrátí mi Intel peníze? Skoro 10 tisíc za i7 Skylake byla zlodějina už tak a dnes mi dále klesl výkon. Rád se přidám k hromadné žalobě
BTW update OS bez updatu BIOSu = zpomalení bez opravy bugu? To se povedlo, na stare desky už ani nikdo nevyda BIOSY. Soudy by měly donutit Intel vracet peníze lidem co o to mají zájem

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenze no-X je jedinej , kdo tvrdi, ze Meltdown se resi updatem mikrokodu pres BIOS. Uplne vsichni a vsude tvrdi, ze Meltdown je vec OS a ten update mikrokodu rasi Spectre 2.
Je v tom pekny bordel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

„Jenze no-X je jedinej , kdo tvrdi, ze Meltdown se resi updatem mikrokodu pres BIOS.“

Vážně?

„How to protect your PC against the major ‘Meltdown’ CPU security flaw: […] If you own a Windows-powered PC or laptop, the best thing to do right now is ensure you have the latest Windows 10 updates and BIOS updates“

https://www.theverge.com/2018/1/4/16848976/how-to-protect-windows-pc-mel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z toho vyroku o BIOS/EFI je dolezita jedna vec

"If you own a Windows-powered PC"

To znamena,ze evidente ide o mikrokod, alebo nejake tabulky, ktore vie aktualizovat Linux, BSD/macOS,... sam pri boote, ale windows to nevedia, a preto sa to musi urobit EFI/BIOS-om...

edit:
Skratka a dobre BIOS alebo EFI tereba aktualizovat len vtedy, ak Vas OD nevie nahradit firmawre, co sa tyka len produktov Microsoftu, ktore maju skoro 90% trhu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microcode může nahrát i os při bootu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja pisem, ze moze, ale tu tvrdia, ze v pripade MS Windows to nejde, alebo je to nieco ine DSDT ci ina tabulka, ktoru ine OS vedia nahrat a MS OS nie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takovy bullshit jsem uz dlouho neslysel a linux to umi ne? Ten je zazracny a dela to nejakou magii co?:o) Jinak samozrejme, ze to jde a deje se to bezne v ramci novych jader a ovladacu procesoru bezne jako soucast klasickych updatu. Dokonce jsem, snad dokonce tu, cetl onehda clanek jak byl s cimsi problem a ze soucasti noveho jadra je i update mikrokodu procesoru (do te doby jsem netusil, ze nejaky mikrokod se da v CPU updatovat) a ze neni potreba cekat az to dostanou vyrobci do BIOSu. Je to tak pul roku s nejakym podobnym problemem (neco u AMD nebo intelu zpusobovalo zamrznuti nebo to byl ten ME? uz si nepamatuju). Pak tam byl dokonce odkaz nekam do intelu, AMD nebo microsoftu, se zeznamem updatu, ktere prinesly pro jakeho CPU jaky update mikrokodu. Takze kecas kraviny!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jsem nenapsal ze z ceskejch, o zahranicnich vim, ale taky je to nekdo tvrdi jedno a druhej jiny. Mrkni na zive, cnews, pct, vsichni to pisou uplne obracene nez ty.
Kazdopadne je v tom zmatek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyjádření jednotlivých výrobců jsou do jisté míry protichůdná (a ani Intel samotný není zcela konzistentní), takže si z toho každý může vybrat, co chce. Vycházím z toho, že The Verge byl od počátku informovaný relativně dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel zamerne mlzi, myslim ze tim nastvali mnohem vic lidi nez samotnou chybou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak mlzi tu i redakce ze? Nejde o jednu chybu, ale dve a ta druha se tyka i ostatnich vyrobcu, jmenovite AMD, u teto se jeste nevi (nebo aspon pred par dny nevedelo, ale bylo podezreni), zda postihuje i AMD. Takze klidek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mlzis taky, jelikoz je mlha vsude :))
Ale vazne..cele je to prilis cerstve. Typu Spectra jsou zatim 2 diry, typu meltdown 1. Meltdown je intel only. Spectra 1 a 2 postihuje Intel, Spectra myslim 2 take Amd. Spectea 2 se ale resi na irovni aplikacni, takze v soucasbem stavu se zadny z bugu netyka AMD primo. Intelu naopak dva. Co bude za mesic..kdo vi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je furt prd. 5930K - 18k, Asus X99 e WS - 14k. Patchovat to zřejmě nebudu, dost by to bolelo. Bios s patchem asi existuje (půlrok starej, což je asi včetně toho microcode updatu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5960X - mam update nasazen od 4.1 a nepozoruju rozdíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že to potencionálně může dost srazit výkon. To že vy ho nepozorujete, neznamená, že v mém případě to v programech, jež užívám já, nezpozoruji. Mám tam rychlého intela 750 a brzdit to rozhodně nehodlám.

Navíc jak píší kolegové výše, je tu tuna jiných děr a zranitelností. Určitě je to vážné, pokud zabezpečená oblast není až tak zabezpečená, jak by měla. Na druhou stranu, tak nějak s tím počítám, že pokud jsem naivní a "pustím" si do svého hradu nějaký SW, vždy může začít dělat něco, za co se nevydává. Z tohohle hlediska se budu spoléhat na svojí obezřetnost, SW prakticky newarezím. Pro vyšší pocit jistoty by asi šlo nějakým způsobem znásilnit virtuál (do struktury OS a OS pod VM tolik nevidím, šťourám se v něčem trochu odlišném).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ake aplikacie pouzivate?

kancelaria a hry - spomalenie 0-20%
CAD-y - spomalenie 22%
velke databazy - spomalenie 30 az75%

,,,,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak u hry bych se až tak moc nebál... i když ty víc single-thread možná ano. Horší bude ta kompilace, syntéza a simulace. Nebo spouštění více instancí SW, které mají rozsekané skripty po miliony pidisouborech, pak se to prožene "kompilací" a znovu si to šáhne na disk i CPU. DB jsou jasné.

V současné době na tom dělám relativně prd, ale jak píšu... neutratil jsem 90k za stroj, který mi najednou může někde dávat výsledky znatelně horší. Rozhodně to nebudu ani v nejbližší době nahrazovat a budu muset žít s tím, že se zase ví, kde je další díra, jak ji zneužít. Zatím jsem už hromady let bez nějakých úniků či ztrát a toto to myslím nijak neohrozí. Asi bych mohl s klidným svědomím zrušit i antivirus (MSE), nicméně mám tu naskladněný i starší SW a tu a tam nějaká ta brebera může být (staré souborové viry).

A zkoumat, jestli mi po nějakém updatu chodí veškerý SW a pak se třeba divit, že ta syntéza trvá nějak dlouho a hnít u toho, než se dočkám kýženého výsledku... fakt ne, ať si dělá pokusného králíka někdo jinej. Jestli se to ještě k tomu nechová úplně stabilně, jedině dobře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná by to šlo vrátit v rámci záruky. Mě vypršela před 14 dny :)

Jinak https://www.theverge.com/2018/1/5/16853732/intel-meltdown-spectre-cpu-vu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by to šlo vrátit v rámci záruky. Mě vypršela před 14 dny :)

Jinak https://www.theverge.com/2018/1/5/16853732/intel-meltdown-spectre-cpu-vu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mě taky zajímá jestli by uznali reklamaci když to mám ještě rok v záruce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ted vazne. To myslite oba jako vazne nebo jako srandu? Neco se ti na tom CPU podelalo? Zajimala by me argumentace pri reklamaci. On sice normalne funguje stejen jako pred lety, akorat ted s novym updatem OS je pomalejsi .... OMG!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Normálně bych to reklamoval na základě toho, že výrobek obsahuje chybu (bezpečnost) a díky tomu se snižuje výkon a nebo přijdu o tu bezpečnost, což při koupi nebylo jasné (pokud člověk o tom ví, je to něco jiného). Doložil bych to benchmarkama na mé sestavě a nazdar, pokud by to neuznali nechal bych si udělat posudek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvedomujes si jak hloupy je to argument ze jo? Uz se nekomu podarilo reklamovat android, ze nedostal novy system, ze nevychazeji zaplaty atd? Ne! A pritom tam by to jeste smysl davalo. Tady nepotrebujou ani nikoho s IQ vic jak lih do zapalovace, aby ti treba rekl, ze pokud budes pouzivat overeny SW, ze te ani ta chyba vlastne neohrozi. To je asi jako rikat, ze antivir ti zpomaluje pocitac, tak jej budes reklamovat, zkratka kravina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten tvůj příklad je nesmysl a zřejmě nějaké to IQ by bylo potřeba :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to napinave! Y2K hadr. Hlavně těch emocí! Jooo chlapi..kdybyste neposlouchali rozum a sli do AMD jako pravi srdcari tak tu ted nebrecite, ale s napetim čekáte na další epizodu! :p

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejhůře to ale vypadá pro majitele Sandy a Ivy bridgů. My se opravy zřejmě ani nedočkáme :\

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

PS: Z lehké frustrace, kterou mi Intel způsobil, jsem splácal dohromady tenhle comic https://imgur.com/DmK9dnf

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Opravu zajistí aktualizace OS. Neni nutné mít nový bios.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je potřeba aktualizace OS a ta řeší tak 30%. Pak Biosu ta řeší 50%. A zbytek stejně zůstane díra jako prase. A lečí se pouze příznaky, nemoc vyřeší až nová architektura a ta jen tak nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V článku je jasně napsáno, že řešením je aktualizace BIOSu i OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První věc, co mě napadla po přečtení článku bylo: Už vidím jak začnou vycházet aktualizace pro BIOSy desek s paticí LGA 1155 a starší ... :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste vetsi problem nez pokles vykonu jsou rozbite pocitace po nasazeni zaplat na Meltdown a Spectre. Bohuzel je v tom takovy bordel, ze netusim, ktera zaplata je ktera, ale lidi co instalovali zaplaty hlasi obrovske mnozstvi problemu od nefunkcnich aplikace, pres nefunkcni drivery az po nefunkcni OS.

Kazdy rozumny clovek na Windows 7 to ma jako ja, Windows update ma vypnuty, BIOS se nastesti automaticky updatovat neda a proste jedinne rozumne pro domaci uzivatele je zavrit oci a neresit to.

Bohuzel ale toto neplati pro Windows 10, protoze kdo briskne alespon neodlozil akutalizace, tak proste smolik a aktualizace uz ma v systemu a ted breci nad tim, ze mu neco nefunguje. Sam jsem jeste pred aktualizacema rychle Windows 10 pocitac vypnul a cely vikend ho nespustil a klidne ho nespustim jeste celej tento tyden, pokud to bude stale stejne nefunkcni. Jenze takhle to preci nejde.

Asi teda omluva, jak jsem tu minule Windows 10 chvalil, ted se bohuzel ukazalo, jak je system automatickych aktualizaci bez moznosti zasahu uzivatele spatny. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A pak se všichni diví, že po světě útočí botnety poskládané z PC lidí jako je Redmarx....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neupdatovat je v tuto chvili nejrozumnejsi vec, kterou clovek muze udelat. Samozrejme nemluvime o serverech, ale u domaciho uzivatele urcite aspon tyden pockat nez se situace vyjasni!
Pokud mas strach z viru a z botnetu, tak se radeji odpoj od internetu, nic vic se k tomu dodat neda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší antivir a firewall je vytaženej kabel - říkám to pořád :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a tenhle koment se sem dostal jak? postovnim holubem???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky České poště koresponďákem ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi waffer47? Nejsi nejaky dalsi PC odbornik? Pravda, nejlepsi by bylo vypnout updaty uplne a pak strasne nadavat na windows, ze je ohrozuji 10 let stare viry jako conficker a podobne ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, podle zcela chaotického oznámení těch chyb, panického vydávání záplat a nicneříkajícího Intelovského prohlášení, že "bude líp", se mi do podobných záplat zrovna moc nechce.
Obzvláště když jeden vektor nákazy hlídá antivir/firewall a ten druhý pokryje vypnutí javaskripu na nedůvěryhodných stránkách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle případě má ale fakt pravdu. Je otázkou, zda-li je lepší BFU nechat na pospas autoupdatu, který může něco rozbít a nebo ho nechat žít s tou "gigantickou hrozbou". V podniku ano, tam tomu rozumím. Domácí uživatel často skladuje hesla v plaintextu (a nejen ti), takže je pak skoro jedno, jestli je to v oblasti paměti, která je "nedosažitelná". Chyba je to určitě vážná, protože pak je veškeré šifrování komunikace k ničemu... na stranu druhou, je třeba si také uvědomit, co šifrujeme, kde jsou ty klíče atd atd.

Já bych to jako konec světa nebral, rozhodně nepovažoval neupdatující za hlupáky. Odposlechnout takové množství počítačů tou brutální rychlostí, co to nabízí... no nevim no. Jako cílenej útok by to asi šlo (proto ta datacentra), ale plošná katastrofa se asi nekoná. Kdo chce vysokou bezpečnost, pak nemá počítač v síti vůbec, nebo to má pořešeno přes hromadu tunelů a kdovíco ještě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celoplošná bezpečnostní katastrofa ohrožující samotné lidstvo přece nastala v dubnu 2014, kdy byla ukončena podpora Windows XP (v té době cca 15% na netsharu). Nebo ne ? ... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak spousta lidí zapomíná, že se samo na ten počítač nic moc nedostane (jo, existujou díry, ale ty se většinou využívají pro cílené útoky, nikoli pro nějaké plošné zkoušení). Takže buď je tam něco špatně nastaveno, nebo uživatel/správce je blb a poslední, nejméně pravděpodobná varianta, někdo to tam dostal a spustil z venčí.

Né že bych chtěl dělat nějakou sondu do světa internetového, ale všechno je děravé jak cedník a je jen otázkou, jestli a kdy to najdem. U intelu je to spíš chyba, spectre je zneužití vlasnosti. Naší vlastností je pokud možno ulehčit si práci, horší je to se zpětnou kontrolou všech možných scénářů a pak dojde na den, kdy to někdo objeví.

Myslím si, že mnoho uživatelů znalých i neznalých zapomělo, že ještě v roce 2002/3 tu kraloval internet explorer, firewall bylo sprosté slovo (a někdy i ten antivir), nejrozšířenější OS byl Windows98, SSL jakoby nebylo a určitě jsme si nehlídali, co komu sdělujeme po tom ICQ (i když jistá opatrnost tu byla)... a možná jestli existoval internetbanking. Žilo se v takovém umělém domění, že nás nikdo neodposlouchává, nikdo nám do monitoru nevidí a od jisté doby se šifruje, kontroluje, hashuje, schovává a patchuje jak o závod. Myslím si, že se potencionální děravost moc nezměnila, ale plaší se kolem toho víc a peněz se do toho sype taky ranec. Nechci tím tvrdit, že je to naprosto k ničemu, ale díry tu byly, jsou a budou, jak závažné, tak i ty banální. Nejvíc chyb a škody natropí stejně nezkušený, hloupý uživatel/správce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na to ti pomuze tunel:))) Ja fakt nevim, na co tady ti diskutujici chodi. Katastrofa se nekona, protoze firmy plati. Android hacknutelny pomoci SMS, miliarda zarizeni totalne v riti, proc se nic nestalo? Jen proto, ze si autori nechali dobre od guglu zaplatit a gugl podmazal i vyrobce softwaru SMS bran. Ale to nemusi byt pravidlo. Na aktualizaci firmy delaji tajne uz pul roku, podle toho, co vsude pisou. Takze to maji uz asi docela vyladene a pocitam, ze lepsi uz to nebude. Takze bych se opravdu nebal updatovat. Taky uz miliardy PC updatovaly a nic se nestalo, ale ty si klidne neupdatuj:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Malé +. Ne že bych si myslel, že je to nejsprávnější věc na světě, ale dělám to stejně a byl bych totální pokrytec, kdybych moralizoval. W7 instalované ze servisní instalačky (vyházené kraviny typu data mining a spol.) leden/únor 2017 + vypnuté aktualizace a na desce GA-B250M-D3H stažena pouze aktualizace BIOSu F7 řešící výkyvy v HT. Ano, je F8 - Intel ME a jistě bude F9 - tato hovadina, ale ty můj comp neuvidí...

Tak sem s těmi mínusy, tentokrát si je zasloužím. Ale víte co... ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, mluvime-li o domacim uzivateli, tak BIOS se aktualizuje tehdy, kdyz neco blbne, ne kdyz to chodi.
Win7 aktualizuji rucne pouze only-security update, ale ted s tim nejakou dobu pockam. Jinak aktualizace provadim nejdrive o vikendu po zaplatovacim utery, obvykle se za ty ctyri dny na vetsinu chyb v updatech prijde.
U Win10 je situace horsi, tam bohuzel si to system ridi sam. Odklady aktualizace pouzivam jen kdyz jsem pryc a PC nechavam pusteny a spravuju vzdalene, v te dobe nepotrebuju, aby se mi to vyje.... Byvam v kuse pryc maximalne 10 dni obvykle ne dele nez tyden, tak to neni problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Intel nepřestává věřit"

Zato ja som Intelu už prestal veriť dávno.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Intelu by se slušelo vzkázat: "Věř a víra tvá tě uzdraví" ... ? :-).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že CEO Intelu prodal své akcie, tak si už asi ani sami moc nevěří :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

LOL ten damage control Intelu. :-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A to ještě nikoho nenapadlo změřit nárůst spotřeby. Protože přepnout stránku nebo vyčistit paměť a znovu načíst nejen že žere výkon ale určitě to také bude žrát energii.
Takže uživatelé notebooků se můžou těšit na další překvapení :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu jak ta oprava funguje tak to tvrzeni bude lip spis chapu tak, ze s pristi generaci bude lip:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" ze s pristi generaci bude lip:-)"

On to ten Intel nakoniec obráti vo svoj prospech. Okrem toho Apple takisto zámerne znižuje výkon na svojich procesoroch, tak o čo ide :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No ještě, že jsem před několika týdny upgradnul na nejlepší Haswell CPU co mi tam jde vrazit a získal tak 4 vlákna a 500Mhz navíc. To by mělo pokles výkonu kompenzovat dostatečně :-D Jinak delší dobu mi blbnul noťas se sandy bridgem, který mám na multimedia v obyváku, pořád dokola stahoval asi falls creator update nebo co, až mi došla trpělivpst a reinstalnul jsem ho a stejně má pořád nějaké divné neduhy. Možná byl napadán apod. No doufám, že už teď pošlape normal.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

HTPC s Windows je pakárna

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni pakarna, mam tam chrome synchronizovany s ostatnima mojema zarizenima a vsecko jedu pres chrome online, jako amazon prime video, netflix, youtube, ct 24 apod. Mam to na pojene na projektor se 100 palcovým plátnem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to pakárna, věčně rozesrané (i když to není připojené k internetu) nebo zasekané aktualizacema + milion stupidního nastavování a shánění driverů (pro starší mašiny), který pak stejně stávkujou kdy sem jim zachce a samozřejmě výrobce se na nějaké aktualizace už dávno vykašlal. A pod Windows 10, kdyby se to mělo přeinstalovat s těma creators updatama, tak to smaže nebo rozesre veškerý nastavení atd, nehledě na to, že by měl člověk od filmů tak půlroční pauzu než se to přechroupá sem a tam :)

Paradoxně v případě Linuxu ho stačí jen nainstalovat a stáhnout KODI a v tom nastavit audio výstup a je to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lol Dobrá pohádka, mám 3 sadny bridge lenovo X220 noťasy doma z toho jeden je ten v obyváku. Vytvořil jsem instalační flashku s Win 10 64bit Pro (protože sem ty lenova upgradnul z Win 7 Pro) pomocí MS Dowload Tool. Nabootoval s ní, při instalaci v nabídce vypnul všemožné zasílánì dat které jde vypnout a cortanu a po instalaci nainstaloval jedině chrome, žádne instalování driverů a jiné nastavování se nekonalo. Mám 80Mbit optiku net a manželka furt čumí na nějaké fimly a seriály na Amazonu Prime bez problému. Takže tohle je realita... Tím nechci popřít, že jsem s tím měl v poslední době nějaké problémy kvůli zacyklenému updatu nebo co to bylo, ale tomu předcházel cca. dvouletý maintenance-free provoz a doufám, že tomu bude tak i do budoucna po nynějším reinstalu. Nainstaloval jsem tam i předtím nachvilku Kodi a když tak teď na tím přemyšlím, myslím že ten problém s updatem začal až po Kodi. Kdo ví jestli ty ruzné pirátské streamy a nutnost webové verifikace aby šli přehrát neotevřeli nějaký backdoor, který tu instalaci rozmrdal a zacyklil ten update kvůli kterému jsem reinstaloval. Já vydělávám dostatečně, cca. 70-100k čistého měsíčně tak nepotřebuji pirátit. Platím si Amazon Prime, Eurosport apod. a sem tam koupíme film na jiných službách nebo jdeme do kina, takže Kodi a jeho kolikrát vyblitou cinema rip kvalitu fakt nepotřebuji. Nadruhou stranu chápu lidi s nížším příjmem a studenty, že chtějí hodně muziky za "málo peněz" - zadarmo, takže používají Kodi i když se tak kolikrát okrádají o kvalitní HD, Full HD nebo 4k stream které jsou k dispozici na placených službách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw, to že podezírám Kodi vychází z toho, že jsem do rodiny koupil těch x220 celkem pět, všechny upgradnul 128GB mini pci-e SSDčky, a jen na jednom, tom inkrimovaném na multimédia v obyváku, jsem předtím než se mi na něm zacyklil ten update, zkoušel Kodi. Zbylé čtyři šlapou na desítkách už cca. 2 roky bezúdržbově a bez problémů. Dvě x220 mají mí staří rodiče, u kterých opravdu vítám, že se aktualizují windowsy a trimují ty SSDčka automaticky a že se prakticky o ně nemusím starat, protože žiji v zahraničí, i když jsem jim tam pro jistou nahodil teamviewery kdyby si nevěděli s něčím rady. Na mém hlavním kompu mám 4 roky jednu instalaci Windows 8.1 upgradnutou na desítky, a zkoušel jsem na něm Kodi taky, a taky až potom mi začalo blbnout start menu, a pravý klick na ikonky na liště. Kvůli tomu jsem se musel po restartu a lognutí odlogovat a znovu přihlásit. Naštěstí PC jenom uspávám, takže restartuji jen když z nějakého důvodu musím cca. tak jednou týdně. Po upgradu na i7 4790k před pár týdny jsem restartoval i několikrát za hodinu, protože jsem tunil voltáže na 4.5GHz přetakt a stresstestoval, takže tam mi to samořéjmě hodněkrát vytuhlo a musel resetovat a proto mi přišel ten bug se start menu a kontextovým menu na ikonách na liště fakt otravný. Po posledním restrartu před pár dny start menu bug už nebyl, tak nevím... Možná to nějak konečně záplatovali. Zpět ke Kodi ale, podle mě to může být potenciálně backdoor jak sviň, teda pokud streamuješ pirátěné věci z netu. Ale jak říkám, já osobně nic nepirátim, protože nepotřebuji a nechci, ani žádny software ani hry apod. Nebudu ze sebe dělat svatého a tvrdit, že jsem žádný film nikdy nestáhnul a nebudu to nikomu dávat za zlé. Ale jsem prostě v životě a ve věku 37 let tam, kde necitím už několik let potřebu něco pirátit, protože kino, netflix, amazon prime, youtube, online televize, pozemní digitální televize apod. A těch pár kusů softwaru co používám, mimochodem zatím nekomerčně jen na hobby, jako DXO Optics Pro a Photomatix jsou pro mě cenově dostupné a můžu si je dovolit koupit = finančně podpořit jejich vývojáře. A to platí samořejmě i pro umění jako hudba, filmy, seriály apod. Ale taky jsem byl jednou student v Česku, který něměl peníze na zbyt a který byl zapálený do PC světa, internetu a chtěl hned všechno vyzkoušet, vidět a pokud možno tak zadarmo! A proč ne? Taková byla a je realita a pokud to nedělá člověk pro osobní profit a tím nikomu neškodí tak proč ne! Jiná situace je tam, kdy třeba upirátíš něco, nebo nějaký fakt hodně drahý software, díky kterému vyděláváš slušné peníze a tvoje konkurence si ten stejný software poctivě koupila a tím se teoreticky dostala do nevýhody. Tak v takových případech to určitě není až tak košér v zájmu spravedlivého konkurenčního prostředí, to jen tak mimochodem....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo zrovna Lenovo je skvělá firma, která nevydává žádný updaty a podpora končí s vydáním výrobku. Pokud bys přecházel na další generaci systému tj. něco po Windows 10 mohl bys to víceméně zahodit. Navíc ty idioti mají na webu nějaký systém a nejde stáhnout Windows drivery normálně, musí se ověřovat zařízení a s těmi starými ta verifikace nefunguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem si vzpoměl, že jsem na x220 musel stáhnout a nainstalovat driver na čtečku karet, který má lenovo na svých stránkách jednoduše k dispozici. Takže jo, jeden driver se musel nainstalovat. To je vše, takže tady ten téměř 7 let starý model opravdu nemá s desítkama žádné problémy. Všech 5 mám na desítkách, bych byl idiot, kdybych to před těma dvěma rokama neupdatoval a nechal si tam sedmičky kterým končí podpora dříve než desítkám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, linux by stal sice stejne, fungoval mozna taky tak dobre, akorat by jsi nastavovanim a ucenim kravin ztratil dva mesice zivota a to se asi vyplati:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro technicky zdatnějšího anebo pro někoho kdo na tom pouští jenom web browser a textový editor snad 2 měsíce ne. Ale Windows jsou z mnoha důvodu samozřejmně pořád pro širokou veřejnost přístupnější OS, především na domací použití. Na zařízeních na kterých se prodávají jako PC a notebooky, jsou v podobě kde máš všechnu "infrastrukturu" jako složky a prointegrování na obrázky, videa, stahnuté, internet apod., už ready. Nemusíš nic, maximálně si vytvořit účet, tak jako na androidu nebo iOS a začít to zařízení používat. A kdo tvrdí opak fakt nemá asi s nynějšími windowsy dlouhodobější uživatelskou zkušenost. Já netrávím žádný čas už 4 roky údržbou Windows, no ok, sem tam upgradnu drivery od grafiky a scannu to Spy Boot Search and destroy, ale prakticky je to pro mě poslední 4 roky bezúdržbový systém. Jakto, že to tady v diskuzích vypadá jako tak, že skoro každý má z windows problém je mi pochopitelné jen tak, že spousta lidí má pirátěné věci, kde cracky otevřely ruzné backdoory a vpustili do systému viry apod. 4 roky jsem nemusel resinstalovat svůj komp, jen upgradoval hardware a instalaci přenášel freewarem Macrium Reflect při upgradech na větší SSDčka. Jak dlouho takový linuxář nereinstaloval svůj linux by mě zajímalo....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady mi ty diskuze pripadaji, ze jsou ti lidi bud uplni pitomci nebo meli windows naposledy v roce 95, coz vlastne jsou taky pitomci, kdyz je na zaklade toho hodnoti. Mas pravdu, ze o windows se clovek nemusi starat, proste nevis, ze tam mas OS, protoze OS te vubec nezajima, zajimaji te programy a aby to fungovalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jde videt, ze jsi Linux nejpsise nikdy v zivote nevidel. Kdyz mi jeden kolega z prace nekdy zacatkem tohoto milenia ukazal live CD s Knoppix linuxem, ktere mu jelo 6 mesicu bez preruseni jen z CD, tak jsem mel pocit, ze jsem se ocitl ve Sci-Fi.
Jinak bych ti doporucoval cist diskuse a debaty kolem Win10..velmi rychle zmenis nazor, ze se o ten sysem nemusis starat. Ale jak pravi stare prislovi, co nevime, to nas neptrapi, ze jo :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co jsi tim live CD chtel rict? Ze kolega je debil? Jak jinak si vysvetlit, ze nekdo jede linux z live CD 6 mesicu? Nicmene ver mi, bylo to scifi, zadnych 6 mesicu na tom nejel, nikdo neni tak blbej.
Ja uz od W7 jenom upgraduju a menim HW a zatim v pohode. Zadne problemy s W10 nemam, ty ano? Nebo jako kdyz zacnu cist diskuze zoufalcu a pomatencu, co si stahli nejakou zarootkitovanou a zabotnetovanou cracklou ruskou verzi windows a vsechno se jim tudiz sere, ze zacnu mit taky problemy a budu se o to muset zacit starat? Nebo jak jsi to myslel, ze co nevim, to me netrapi?
A o tech "problemech" zdejsich individui vim a jsou z velke vetsiny zpusobeny prave tim, co jsem napsal a kupodivu me to vubec, ale opravdu vubec netrapi:)
Ja tady provozuju VPN servery, virtualky, visual studio se snad vsema SDKckama a neni sebemensi problem, takze nevim, kde na ty problemy furt chodite? Zkus dat win+pause, jestli mas skutecne W10 a ne nejake obskurnosti jako XP nebo W7, ono kdyz si nainstalujes na novy HW deset let stary system, kde nejsou poradne ovladace, tak se pak jaksi nediv.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, ale nazyvat nekoho debilem proto, ze pouziva Live CD distribuci Linuxu a ma proto nejspise nejaky duvod, jinak by mu nejela 24/7...spise vypovida neco o autorovy takoveho komentare.
S Win10 bez s prominutim k sipku..to ze ty nemas problem, neznamena, ze neko jiny je nema. Pokud jsi takovy velky kluk, jak to o sobe v tom prispevku tvrdis, tak by jsi to ale uz mohl vedet..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jake myslis, ze je procento spokojenych uzivatelu windows, kteri se nemusi o system starat a procento spokojenych uzivatelu linuxu, kteri se o system nemuseji starat. Tim myslim i to, ze se nemuseli o systemu nikdy nic ucit, nainstalovali a jeli, proste presne to, co od OS normalni clovek ocekava. Muze me urvat, kdyz nekdo napise "chtel bych se naucit v linuxu nebo naucit linux", co je to za bullshit? Linux je naproste hovno, nepotrebuje ho nikdo k zivotu, je to jen zavadec programu. U televize taky neresis, jaka je tam elektronika, ale sahnes na ovladac a naladis kanal a o tom v pripade OS jde. Nepracujes s OS, ale s programama!

Jinak by me teda fakt zajimalo, jaky mel tvuj kolega duvod ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Unikaji ti takove podstatne malickosti, ze ty stejne jako kazdy dalsi, kdo windows pouziva, se jej taky musel kdysi naucit. To ze je tam urcita kontinuita, na kterou ovladani programu stavi dodnes, je jedine dobre. Neznamena to, ale, ze kdyz nekdo vidi windows poprve v zivote, ze se nemusi nic ucit. Tudiz tvuj komentar chybny.
A jinak o windows se taky staras.. pokud ti neco nefunguje, musis si to spravit nebo pozvat nekoho kdo ti to spravi. Jak casto se to deje zavisi od toho, jak intenzivne a jakym zpusobem vidle pouzivas. Zadny rozdil oproti Lnuxu tady nevidim. Vezmes desktopovou distribuci, pokud nemas problem s nejakym driverem, tak jednou nainstalujes a jedes. Dokonce mas v distribuci daleko vice uzitkovych programu nez u instalace windows.

Zkus premyslet trosku houbeji a ne jen to lizat po povrchu... ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja se o něho opravdu nemusím starat. Chápu, že když se někdo chce o něho nebo spíše o něm a tom jeho imaginárním big brother oku starat, tak může. Ale já osobně se o moje windows nestarám, už 4 roky, je to jenom launcher a když mi fungují obraz, zvuk a periferie tak se není o co starat. No ok, změnil jsem si pozadí... :-D Fakt nevím co dělám dobře, nebo je to můj internet provider, který má dobrý firewall. Nevím. Ale býval jsem PC technikem což využívám jako hobby a když je třeba, fakt jen na hardware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze jedes na Win 7 ;)
Ja na nich jedu taky, protoze jsou stabilni. Jedine co obcas je schopno zablbnout jsou Wi-Fi pripojeni, jinak je to dobry.
Ja jsem te chtel jen popichnout s Win10, kde tahle idylka mnohym uz skoncila..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používám Windows 10 updtatnuté z Win 8.1 a jedu bez reinstalu už 4 roky, i když nepamautuji, že dokuď jsem měl sedmičky, ba i Visty, tak jsem se o ně nijak speciálně musel starat. Ani ty XP nebyli později nějak náročné na údržbu. Myslím že tak od milénií jsem se už s Windowsy nějak moc nikdy netrápil. Bude ale asi fakt, že pokud máš nějakou craknutou verzi Windows, tak máš potenciálně zaděláno na problémy, jako nevím no. Ať si každý provozuje co mu vyhovuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chces bez muceni rict, ze W7 jsou dnes bezpecnejsi a stabilnejsi system nez W10 ano?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano jednoznacne a neni treba o tom diskutovat. Opet a zase vynuceny updaty lidem rozbili win 10... a ty debžoti v microsoftu to furt nechapou, ze dokud se nenaucej updaty testovat tak nemuzou mit vynuceny updaty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle diskuse většina lidí raději obětuje nějakou tu bezpečnost za kapku výkonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"za kapku výkonu"

30% je kvapka výkonu ???

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Co pouizvate za aplikacie?
lebo teoreticke maximum SpolamleniaMeltdown
1-1/3.5= 0.714 , ted strata 71,4% vykonu

A cital som,ze to niekde sposobilo prepad vykonu o 75% (Meltdown+Spectre)

With DragonFlyBSD 5.1, this "user/kernel separation MMU bug fix" is turned on for all Intel CPUs. Users can choose to manually enable/disable the feature via the machdep.isolated_user_pmap sysctl feature. When adding the functionality, DragonFly founder Matthew Dillon commented that system calls went from taking about 100ns to ~350ns. For overall performance he commented you shouldn't normally lose more than 5% performance while workloads heavy with system calls and interrupts may see more significant performance losses.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=dragonfly-bsd-meltdo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Bezpecnost bych za 2% vykonu neobetoval, za 20% vykonu urcite ano.
2. Krome bezpecnosti se ale v tuto chvili jedna i o nestabilitu, po tom opravnem patchi lidem prestalo fungovat spousta aplikaci, dokonce i nektere drivery lide hlasi ze nejdou a jsou i pripady, ze uz po aplikaci patche lide nenastartovali OS, takze opravdu doporucuji to nebrat na lehkou vahu a vyckat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Komu to nefunguje? Zase uradovala JPP? Ono kdyz na milion lidi to jednomu prestane fungovat, tak to nevidim jako moc velky problem. Bohuzel ten milion z logickych duvodu nema duvod se nejak chlubit tim, ze to jede, ale ten jeden si proste stezovat bude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kapka vykonu je to na "nasich" hernych PC, ale take Xeony v datovych centrach po opravach tazko zaplacu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ma primarni aplikace je IntelliJ IDEA. Kompilace a pristupy na disk. Zrejme ta nejhorsi mozna kombinace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovlivneny jsou syscally, takze kompilace sama o sobe neni problem, problem je disk. Kompilator krom cteni z disku nedela prakticky zadne jine syscally.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli to souvisí s těma aktualizacema (ale nejspíš ano), ale od soboty mi na domácím PC (Win10 Pro) cca každých 5 minut z repráků zazní zvuk jako když odebírám/přidávám nějaké zařézení. Po analýze logů je to nějaká událost, kterou Microsoft popisuje jako vyčíslení ve skupině (ach ty překlady ...), ID události si teď nevzpomínám nějaké 4xxx. Přitom Eset nic podezřelého nehlásí (nespoléhám se že je to 100% pravda, ale nic lepšího nemám).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je jedna z hlasenych chyb toho patche, snad to Microsoft brzo vyresi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To buď ještě rád. Starším AMD sestavám to rovnou sestřeluje instalace Win... Tohle se zatím moc nepovedlo, snad bude skutečně líp, jak slibuje Intel:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Že by starý dobrý Wintel? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dobre ze ja posledni stroj s intelem prodal a presel sem kompletne na Ryzen-y, ThR 1950X a stavim si zelezo na Epyc-u, nasrat celemu intel-u do krku ukazkove, jiz to neni kvalitni firma jenom smejd typu Sencor, posledni kapickou u mne bylo znasilneni Coffe Lake exkluzivne pro i300 cipsety pricem zakladni desky s i200 byly vydany v 1Q/2017 coz znaci o charaktere tehle nenazrane firmy, doufam ze pujde do kytek cely slavny intel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nepůjdou do kytek, ale aspoň by je tohle všechno (konkurence AMD, vlastní průsery) mohlo donutit se chytit za nos a začít se chovat lépe k zákazníkům. Každopádně to Intel pocítí, o tom žádná. A konečně by se mohly objevit v řádné nabídce NTB s Ryzenem, když má teď AMD šanci chytit vlnu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je jen otázkou času, kdy někdo přijde na to, jak tento koncept chyby zneužít o na AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Spectre" je zneuzitelne i na AMD (+ARM +vsechno ostatni) uz ted, jedinej rozdil je v "Meltdown" ktery je Intel-specificky fuckup.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, Ryzen, to je vam panecku koupe. Nema integrovanou grafiku, takze pro 95% NTB mu zustavaji dvere zavrene. A pro ten zbytek je diky vyssi efektivite a tudiz spotrebe stale lepsi intel, takze co prosim?:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Heh... panáček nepamatuje, co umí AMD dělat s cenou, pokud je na koni, co?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

hele, co misto toho namachrovanyho rejpance predhodit tri priklady, kdyz mas tak skvelou pamet? ((:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tolikrát AMD na koni ani nebylo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zavzpomínejme na Athlony 64, u kterých AMD ceny našponovalo tak, že kvůli uvedení Core 2 Duo zlevnily ze dne na den prakticky na polovinu původní ceny, občas i o víc, že... https://diit.cz/clanek/amd-zlevni-o-trochu-vic

A víckrát AMD až takhle na koni fakt nebylo. :D

Chovají se tak, jako každá společnost, která chce především vydělávat, kdykoliv je příležitost. Nevím, proč má někdo furt pocit, že AMD je věčně ve ztrátě jenom proto, že je to charita, co by se pro své zákazníky radši rozdala a zkrachovala, než aby na nich něco trhla.

Jediný důvod, proč jsou z hlediska poměru cena/výkon obvykle výhodnější, je ten, že výhodnější být musejí, protože jsou až ti druzí. A občas i na tuhle svou výhodu rezignují (viz poměr cena/výkon u Vegy 64) .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaka byla tehdy cena Intelu, pred uvedenim Core2?
Jinak myslim, ze Intel je v tom to davno prekonal. Posledni zajimavost je, kdyz Intel po uvedeni Ryzenu uspesne predstiral, ze zadne AMD stale neexistuje a vubec nereagoval na novou situaci na trhu. De-facto tim dal moznost se Ryzenum prosadit v Retail segmentu. Z pohledu konkurujici firmy, naprosto nepochopitelne jednani. Ale diky za nej :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mají co nabídnout v relaci 1000$, pak jako společnost musí (protože Intel svoje P4 Extreme z 1000$ nezlevnil), jinak by to mohli řádně schytat od akcionářů.

Každopádně se zkus podívat na poměry výkon/cena z dob Athlon 64 a P4.. AMD je mělo o dost lepší - tj. žádné šponování cen to nebylo. Po uvedení nové konkurence (v době C2D byla K8 už 3 roky stará) jen AMD upravilo ceny, a v poměru výkon/cena stále vedlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všímám si delší dobu, že máš zjevně něco proti Sencoru :) Víš, já jsem pro FAST (vlastník značky a výhradní dovozce do EU) pracoval a Sencor je pro zaměstnance super v několika věcech :

1) Vezmi si cenu jakéhokoli výrobku a odečti od ní třetinu (občas i polovinu - ale ta třetina je stabilní) a to jsou prachy, za které to můžeš mít
2) Stále se na to vztahuje (minimálně) dvouletá záruka
3) Když máš kliku na kus, vydrží ti ten výrobek stejně dlouho, jako výrobky "renomovaných značek"
4) Když nemáš kliku a je to stále v záruce, tak se v malé bílé (ale i u některých typů černé) ty věci neopravují, ale rovnou se mění za nový kus
5) Když to v záruce není tak : A) se s tím stále dá "něco" dělat abys nový kus dostal (myšlenku nerozšířím, kdo ví - ten ví a zbytek vědět nemusí) B) i když to vyhodíš, měl´s to za hubičku a poměr cena/výkon je doslova výborný
...
Proč si myslíš, že zaměstnanci FASTu (Planea) a jejich partnerů mají domácnosti v Sencoru ? Kvůli tomu, že je to "strašnej šit" to asi nebude... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Když máš kliku na kus, vydrží ti ten výrobek stejně dlouho, jako výrobky "renomovaných značek""

A o tom to je, jestli spolehat na kliku u Sencoru, ze narazis na drzak nebo verit na smulu u znacky, ze se jim zrovna tvuj kus nepovedl.

Mne se vzdy vyplatilo jit draz do znacky, takze radeji neriskuju. Ikdyz vlastne mame fen Rohnson a ten teda za par korun a drzak, ovsem je to vyjimka, jinak jsem mel s temahle noname vzdy spis smulu a taky fen neni zdaleka tolik penez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nijak to nezdůrazňuji, jelikož z praxe vím, že to lidi neradi slyší, ale VŽDYCKY je to o klice na kus. Když budeš mít kliku, tak ti ten Sencor bez problémů pojede léta, zatímco když budeš mít smůlu, ten Bosch, AEG, Electrolux, Panasonic... se ti vys*** ideálně pár dní po záruce. Ano, značka by měla být jistý ukazatel, ale ve finále (a budu se opakovat) je to VŽDYCKY o klice na kus ;))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Značka je jen značka, vždycky jde o návrh a kvalitu komponent. Je to spíš o tom, jak na to ten člověk hledí. Zmetkovost ve výrobě je vždy, otázka je jen, jak moc se platí za testování/kontrolu. Životnost výrobku, někdo kdo mění telefon co rok, tak nebude řešit třeba baterii. Jsou i tací, co si kupují nový počítač, protože prostě je "dva roky starej".

Třeba ten novej kuchyňskej robot od sencoru nevypadá zle, ale rádio, televizi, to bych si od té značky nekoupil, protože cílím trochu jinam (tak, jako bych si pravděpodobně nikdy nekoupil sebelepší televizi od LG). Ten robot, mixér, nevím, nemá až tak diametrálně odlišné díly a mechaniku. Oproti tomu televize od panasonicu, LG či sencoru, tam už bude rozdíl. První věc je cenová hladina (použité panely), druhá věc jsou třeba zdroje, kdy se zkrátka v LG a sencoru šetří a za pár let je třeba kapacity vyměnit (panasonic dělá své).

Já bych celou myšlenku spíš otočil na poměr preferencí a štěstí na nevadný kus. Značka je jen značka, nějaké jméno na produktu. Samozřejmě určité značky drží jisté kvalitativní standardy v určitých cenových hladinách, takže se lze potom odkázat, že když koupíš to a to od té značky v té cenové hladině, tak neuděláš chybu.

Zkrátka televizi s kvalitní zdrojem, IPS panelem s větším barevným gamutem, rozumnou výbavou a konstrukcí neodpovídající té nejlevnější číně se značkou sencor asi nepotkám. Nicméně, na to sencor zřejmě necílí a spousta lidí/domácností to ani neřeší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obecně souhlas, ale dám konkrétní příklady :
Sencor kdysi "stvořil" plasmovou televizi SPT 4210 (https://televize.heureka.cz/sencor-spd-4210/?s=6) což tehdy (2008) byla jednak nejlevnější plasmovka na trhu, druhak to byl vnitřnostma mnohem dražší Samsung. Ta věc dodneška visí v Pardubicích v restauraci Imperial a jede každý fotbal, hokej, koníčky, atletiku, formule...co dávají. Ta hospoda byla navíc donedávna kuřácká a Sencor léta vesele valí, obraz jak víno... Dobrý kauf ve své době ;))

Druhak v práci jsme měli na ohřev jídla mikrovlnku SMW 2320 ve které si každý den, sedm dní v týdnu, 360 dní v roce ohřívalo jídlo minimálně jednou za den, minimálně pět lidí. To je záhul, který nikde v domácnosti ta věc nezažije. Toto vražedné nasazení vydržela 3 roky, než začala blbnout a byla nahrazena. Jak dlouho vydržel nástupce nevím - to už jsem odcházel. Ale ta otázka mi vrtá hlavou dodnes - "Kvalitní model, NEBO kvalitní kus ?" ;)))

Jinak jasně, toto jsou jednotlivosti...ale ze života :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jsou kecy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No výhoda je, že má Sencor skoro v každém městě značkovou opravnu - sběrný dvůr :-)

A upřímně jde o to, že nemám jako zákazník chuť zkoušet, jestli se pracovník dobře vyspal a můj kus bude fungovat, a když ne, tak pořád běhat něco reklamovat. A sponzorovat takového výrobce nechci. Sencor nám do bytu nesmí, poslední bylo před možná tak před 12-14 lety minivěž s CD měničem. Po záruce to začalo postupně chcípat, přestal točit měnič, pak přestalo načítat CD, kleknul kazeťák (a to se prakticky nepoužíval) a pak to takhle do půl roka zahořelo komplet.

A proč mají zaměstnanci doma Sencor jsi si odpověděl v prvním bodě - jako zaměstnanci to dostanou za cenu blízkou nákupní obchodu. To, že je to šit, jim za ty prachy nevadí, navíc to reklamují v zaměstnání.

BTW. Mikrověž LG, kterou jsem si pořídil hned po tomto skvostu sice aktuálně nepoužívám, ale dodnes je plně funkční.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten sberny dvur se fakt povedl, budu si pamatovat. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:))))
Nutno však dodat, že přesně tuto opravnu mají v každém městě výrobky všech značek ;)) Taky jsem tam dělal a bylo docela vtipné zase vidět ty věci, které jsem pár let předtím (možná i osobně) prodával ;)

Rozhodně se Sencoru zastávat nehodlám, u FASTu jsem končil v roce 2010 a tak už nemám ten přehled, ale jsou věci, které bych bral i dnes bez zaváhání a věci, které bych nevzal vůbec. Třeba na rychlovarce v (pravidelné) akci za 199,- nevidím problém, autorádia nebývaly za ty prachy špatný (byť jasně - Pioneer to není).
A na to, proč to ti lidi mají doma jsem si neodpovídal - to dávno vím. V tomto případě je prostě poměr cena/výkon naprosto bombový...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace všude zakázány. Všude hlásí, že nejen, že update zpomaluje, ale ještě zřejmě přináší kupu problémů. Na mě zřejmě připadá i značné zpomalení - náročný SW pracující s tisíci malých souborů.
Navíc, pokud už se někdo dostane do user space, může mi beztak ukrást cokoliv, hookovat kernel nepotřebuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě sere, že po aktualizaci win10 se při načítání dat z disku nedá hejbat ani myší :( A to mám Ryzen...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ANO bude líp ? To už Babiš nakoupil ty lacinější Intelácké akcie ? ;))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, příští generace CPU se bude místo Core jmenovat BabiCore, a vyrábět se bude v Agrofertu. Budou tu zpátky časy, kdy JZD vyrábělo počítače :-) Viva TNS Slušovice :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak poznám že mám ve windows 10 tu záplatu nainstalovanou. Máte nějaký číslo verze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu vyjádření Intelu:
Co byste jako čekali? Snad ne doporučení použít procesory konkurence:-)

A že se bude ladit výkon u opravy či ovladačů/OS se snad dá také očekávat. Doteď to fungovalo nějak a teď jinak, takže musí ladit. Prostě teď se řeší průser, výkon potom.

P.S. Zajímalo by mě kolik lidí, co se tady ohání bezpečnostním rizikem, pracuje pod administratorským účtem :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> pracuje pod administratorským účtem :-)

ve woknech ? asi tak 98% :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale jen domácích uživatelů :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, zda to někdo odladí i pro produkty starší než půl roku..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak se jmenuje ta aktualizace, rovnez by me to zajimalo. Mam win10 a nic nepozoruju. Ze bych udelal nejake benchmarky pro zajimavost..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mela by to byt KB4056892

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady jsou nejake dalsi informace tykajici se Win10. Muze dochazet
– problemy s Browserem
– nefunkcni nektere programy
– KB4056892 nelze nainstalovat
– problem se znefunkcnenim win10 instalace na starsich amd sestavach
http://windowsreport.com/kb4056892-issues/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kua napadlo uz nekoho jak to zpomalí atomy? Sem ted koupil dva nové dual boot (adroid 5.1 a windows 10) 8 palcové 16:10 1920*1200 Cherry Trail x5-Z8350 atom tablety, jeden cca. za litr (35 liber) na serfovaní a pytlíkoviny, Teclast x80 Pro. Na atomech to teprve pujde poradne poznat! :-D Me napadá, ze mozna o tom bugu ten prodejce na ebay vedel, proto se jich zbavil tak rychle za takto vytecnou cenu. Pravda, baterka ma vydrzet tak +/- 4 hodky, coz je dneska na tablet hodne malo, ale zase vazi jen 300g a pro moje vyuziti ok, hlavne ze 1920x1200 a 2GB Ram. Za tu cenu je slusny, prave z neho pisu tento post lognuty v desitkach a je to zatim svizne. Integrovaneho uloziste neni moc nazbyt, ale ja vice mene chcu na tom jen chrome, mail, Google Nik a na media a soubory mam micro SD. Good deal jak cip za litr :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsi koupil? Ja mam chuwi a jestli muzu radit, okamzite se na tom zbav lagroidu a nainstaluj si windows z originalniho media. Rychlost sla rapidne nahoru, navic ti zbyde 3x tolik mista, ale i tak ten tablet trpi na tristne pomale SSD, ale aspon me to snad tolik neodposlouchava:) Pri bootu je tam sice stale to cinske logo, ale doufam, ze to je jen logo a ze nemaji nejaky hnuj jeste schovany v biosu;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem, jak píšu, na ebay, ale byl to asi nějaký "flash sale" za tu cenu 35 liber. Prodal 132 kusů a už Teclast x80 Pro za tak málo nikde jinde nevidím. Android si zatím nechávám protože se mi může hodit pár apek, ale možná to do budoucna reinstalnu tak jak navrhuješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí se mi ještě nenainstalovala vypnul jsem aktualizace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslím ze je jedno jestli máte Pentium G nebo Xeon X řady. Prostě vám pres autoupdate padne vykon níže než mate teď. Nereste ted ze vy nepoužívate autoupdate we win 7. Je hodně strojů co je používají v dobře víře a hodně profi strojů co maji Win10.
na díry v CPU nás*at, Windows jsou průstřelnější a ze si nějaký hacker vybere zrovna vas? ale ten kdo se živý kompilaci videí, zvuku, animací nebo upravou fotografii... a ted mu padne výkon az o 40 %? To není zavidenihodna situace a asi by mel Intel žalovat. vždyť problém řeší az budoucí architektura a kdo ví jestli bude patch pro ostatní CPU optimalizovaný. Přeci si "živnostník" nekoupi PC za 100 klacku aby si za dva roky kupoval novy procesor (jestli bude patice podporována). Tohle Intel fakt podelal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, intel to podělal a měl by nabídnout aspoň pořádné slevy nebo nějaký výměnný program kde by jeden odevzdal starou desku s cpu a dostal ekvivaletní nový setup. Já dělám některé ty věci, které popisuješ (editace videa a fotek), sice mě to neživí - je to jen koníček, ale upgradoval jsem moji starší haswell platformu tím nejlepším co šlo - i7 4790k, taktnul ba 4.5GHz a sere mě, že mi bude užrán výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem problém se moc netýká velkých datacenter i když se to tak tváří. Velká datacentra fakt neběží na Windows 7, 8 nebo 10. A ani nikdy nepojedou na mainstreamových.
Obsluhuje to všechno specializovaný software buď na Windows Server (ty menší) a nebo nějakém spešl os na UNIXU (Linux, IBM). I váš NAS neběží na Windows. Tam fungují updaty stylem "opravdu ho chceš?". A co se týče i bezpečnosti, tak v datacentrech uškodíte pouze zevnitř, z venku to chrání profesionální software/hardware firewally a někdy mám pocit že i šprcky na anténách.
Ale drobné živnostníky to zasáhne docela dost. A jak už někdo psal. Co Atom nebo Celeron? Chudáci sekretářky které opravdu pracují... teď už můžou opravdu jen kafíčkovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sem psal já o těch atomech! :-D Jinak jsi asi konečně někdo kdo ví o čem mluví a dokáže o tom mluvit bez emocí a objektivně... Kdo ví, jestli Intel vlastně není nějaká mafie a ty zodpovědné architekty těch "meltdown" architektur už nepostavil ke zdi, představ si těch dětí které přišli díky tomu o otce, nebo i matku - to be gender correct :-) Tolik mrtvích jen kvůli tomu, že se o pár procent lidem propadne výkon - nebo, že se jim výkon jejich intel pc posune o pár let zpět :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.