Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rambus vyhrál soudní spor nad Hynixem

a taky co to udělá s cenou pamětí.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych chtel vlastnit fy Rambus... Neustaly prival penez z patentovych soudu, to by bylo neco,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to chyba těch firem, že si to neohlídali. Obor patentové inženýrství je starej už hodně dlouho na to, aby se o něj začali firmy něco vyrábějící zajímat, jinak dopadnou takhle... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Nitramdor: Jo, sice na tom rejžujou, ale máš tušení kolik peněz stojí udržování patentů? Je to taky majland! Patent je standardně na 5 lět (myslím) za nějakej peníz a pak se dá ještě prodlužovat až na max 20 let. Ale pořád platíš a platíš... Rambus má spoustu patentů, která je taky ale stála spoustu peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musí se u toho soudu dokázat že ta firma tu technologii vopajcovala nebo ne? Prostě když si někdo patentuje obecný princip činnosti a ja ho použiju taky jestli je to postihnutelný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kert: Nemusi. To je prusvih neschopnosti patentovych uradu rozlisit a problem SW patentu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nepletu, tak Rambus ma vlastni vyvoj a ten neco stoji. Takze to neni ciste patentovy prizivnik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chulda: to ano. Jenže to ti žalovaní výrobci pamětí také. Protože jim Rambus nedodá žádnou technologii, odladěnou "kuchařku", jak to vyrábět. Jo, kdyby kopírovali jeho paměti, bylo by to něco jiného. Ale problém je, že oni z technologií Rambusu nijak neprofitují. Pro ně je to jen náklad navíc. Protože vyvinout si to musejí sami a ještě musejí platit poplatky komusi, kdo byl na úřadě o chvíli dříve. Oni si nepantují technologii, ale principy vyplývající z fyzikálních zákonů.

Ono je rozdíl platit licenci například za výrobu Octavie, kde sice platíš, ale naoplátku nemusíš nic vyvíjet a dostaneš k tomu kompletní plány a pomoc s rozjezdem výroby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To fotr: Hezky stručné a výstižné. Lépe bych to nenapsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, je pravda, že vyvinout si to musej sami, ale když něco vymyslíš, tak seš povinnej si na to udělat patentovou rešerši, jestli to už někdo nemá patentované!!! POkud to neuděláš, nebo uděláš špatně, může se ti stát, že se tím navrtáš někomu do patentu a ten se pochopitelně ozve... Nebo, pokud je to dost dobré, msi to nechat dát patentovat, což tě bude stát samozřejmě peníze a patenťák je povinen ten tvůj patent prozkoumat a zjistit, jestli už to někde někdo nemá patentované před tebou, pak ti to nevezmou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehledě na to, že, viděls někdy nějaké patenty? To nejsou žádné odladěné kuchařky, ale principy a každý si nechá nějaké know-how pro sebe. Protože je zbytečné dávat lidem úplnej návod, schéma aby to mohl kdokoliv skopčit (né pro kšeft, ale vyrobit si doma něco pro sebe můžu a k tomu jsou patenty velice dobrá inspirace).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pierre: A přesně díky tomuto nemám rád patenty. Jako jednotlivec s geniálním nápadem nemám šanci...

Mimochodem, jak je to vlastně s patentama v Číně (velmi poučné):
http://ekonom.ihned.cz/cp1250/1-10000745-18134570-400000_d-ae
:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuckDaffy: Máš pravdu, musíš za sebou mít nějakou větší společnost s kapitálem a nebo to musí být něco opravdu světoborného. Spousta patentů leží na patenťáku a nejsou nikdy zrealizovány, prostě si to někdy někdo zaregistroval a zaplatil a pak jen čeká, jestli to někdo třeba nebude chtít koupit. Ve velkých firmách se téměř každoročně řeší, které patenty se budou dále udržovat (tzn. i platit) a které už ne. Já dělám v elektronice a některé patenty jsou opravdu po 5-10 letech už naprosto zastaralé a nepoužitelné. Ale jsou i takové, které dnes bezplatně používám, protože jsou starší už 20-ti let a tudíš volné! A i po té době velice užitečné a použitelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.