Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Lenovo Legion Creator 7 15IMH05 - profesionální hráč

No nic tak zas bez ryzenu...
Něco celokovového s rozumným chlazením r7-r9 a nv2070+ by nebylo?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Přidávám se...
Se žravým Intelem to nechci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hm možná něco od Schenkeru/XMG, ale problém je s dodávkama CPU, takže spíš nebude nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam je zas priemerný display. To bol obecne problem minuleho roku. 4xxx sa nedalo najst s pouzitelnym displayom. A ano, dodavky odsuvali neustale.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi to nebo jsem jen slepý? Je někde schovaná cena?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není, je hned na začátku, měl by stát v téhle konfiguraci okolo 60k Kč s DPH.

Na CZC je koukám vyprodaný: https://www.czc.cz/lenovo-legion-creator-7-15imh05-zelena_2/303896/produkt

I ta levnější konfigurace za 50k: https://www.czc.cz/lenovo-legion-creator-7-15imh05-zelena/303895/produkt

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

díky, selektivní slepota

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Testovaný kus se aktuálně prodává za necelých 60 000 Kč s DPH"
Tady už někdo nečte ani první ostavec...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zásadně čtu zhodnocení jako první pak kouknu na parametry a zbytek je nepodstatný až úplně zbytečný pokud mě informace ze zhodnocení a parametry nezaujaly.. První odstavec jsem pak skutečně nedočetl celý čísla sjsem zřejmě selektivně neviděl a splynula s odstavcem parametrů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nabídka notebooků je čím dál tím tragičtější. Tenhle má aspoň ucházející (nikoli dokonalé) rozložení klávesnice, za RGB podsvícení bych píchal tvůrcům oči vidličkou. Dětskou, bo je tupá a víc to bolí.

Proč nikdo nemůže udělat 17" notebook v rozumné cenové relaci (60k je pád z višně naznak), s rozumným rozložením klávesnice, slušným displejem (a fakt mi stačí FullHD) a decentní netopivou grafikou, klidně i integrovanou v nějakém soudobém AMDčku, pokud to bude mít aspoň 6 jader/12 vláken? Tržní prostředí v 17palcové kategorii je zaplaveno herními nesmysly za raketu a zákazníku trhni si.
Strašná doba. Já budu snad muset se svým notebookem dělat to samé, co se starými auty: udržovat to při životě, co nejdéle to půjde. U aut to není takový problém, protože to 20 let staré auto vám udělá vzhledem k rychlostním omezením téměř tu samou práci jako auto nové, v IT je to krapet jinak. Ještě že jsem si tehdy koupil 4jádro/8vlákno a 16 GB RAM, aspoň nemám pořád ještě pocit, že dělám na líné plečce. Graficky už by to sneslo něco lepšího, ale pořád je to lepší než integrát v Intelu.
Prostě strašná doba. Snad se dožiju jejího konce.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Škoda že nemají 5800H. I tak bych si tipl, že má to kombo 4800H + RTX3060 lepší výkon jak uškrcenej asus s rtx3070 a těch pár % na cpu nakašlat.

Tolik krásných možností ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mají ten nový XMG NEO s R7 5800H/R9 5900HX a RTX 3080 150W, jenže ta CPU jsou vyprodaná a nedostupná, takže spíš nemají :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, asi by se vybrat dalo, ty ceny jsou sice trošku vyšší, ale při té bídě, co tu je, by se možná akceptovat daly. Lepší než koupit cokoli z běžné nabídky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wift podle mě nechce ultrabook co má power button v místě klávesy Delete, s 4C/8T CPU a připájenou RAM :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak hledá workstation notebook a ne ultrabook.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nj, nejse se zavděčit všem. Ten gram má ale power buton dost vzdálený od delete klávesy - úplně na kraji nahoře, del je přímo nad backspace, některé 90% klávesnice ty tlačítka mají mezi numerickým a hlavním blokem ale standardní 90% layout delete, is, home, end, pgup a pg dn vůbec nezná a řeší se pouze kombinací s Fn. Tento týden jsem zkoušel kompaktní Logitech K360 a ta klávesnice má identické rozložení jako ten gram, tedy pokud by byla US ISO, měl jsem CZ verzi která má dvouřádkový enter a krátký levý shift, což bude asi i případ toho gramu pokud dostane CZ klávesnici.

No a 4 jádro. Nepsal na co to potřebuje, pokud na tom dělá v blenderu, pak to chápu že potřebuje více jader, ale pak bych se koukal nejméně po 8 a ne po 6. To je asi jako s těma autama co psal. Chce šestiválec, ale když pro něj udělá stejnou službu čtyřválec taklpět na šesti válcích nedává smysl.

A pájená RAM. Nechápu proč to někdo řeší, řeší někdo pájený procesor nebo grafiku? Přece koupím variantu která má ram která mi dostačuje a pokud to mám na 5 a více let tak můžu pro jistotu přihodit klidně na maximum podporované, když mám obavu že by nestačila. Pokud to má na kratší dobu tak prostě koupí novou mašinu a starou prodá, když nebude dostačovat. Všichni řeší RAM nebo úložiště, ale co když za 3-4 roky bude třeba potřebovat vyšší rozlišení displaye nebo lepší barevné podání? co když mu nebude stačit grafika nebo procesor? poběží koupit nové součástky a zařízení kterým to zvládne odpájet a dát tam nové?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poblém je, že LG Gram 17 2021 má pájenou RAM a žádný slot - RAM nejde rozšířit. Jinak ono to vyplývá ze statistiky - RAM a úložiště jsou dvě nejčastěji upgradované komponenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba se zase vrátí doby 8 a 16 bitů kdy se ram přidávala její výměnou přímo na desce :0)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A taky nejčastěji zaměňované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ale co když za 3-4 roky bude třeba potřebovat vyšší rozlišení displaye nebo lepší barevné podání? co když mu nebude stačit grafika nebo procesor? poběží koupit nové součástky a zařízení kterým to zvládne odpájet a dát tam nové?"
A co když za 3-4 roky tady přistanou ufoni ne?
Rozlišení toho displeje je dnes 1920x1080 a vyšší na NB má málokdy něco s vyšším rozlišením smysl prostě z ergonomického hlediska tam málokdo potřebuje něco lepšího a pokud ano může si koupit i dnes verzi s lepším rozlišením či podáním barev obecně. Nedá se předpokládat že by nový operační systém či nová verze palikace potřebovala něco lepšího. A ano i grafiky šli dřív měnit v MXM modulech a předtím občas i procesory. Ale dneska není nárůst výkonu u nových generací zas až tak znatelný aby to ovlivnilo vlastní práci na počítači. pro místo na disku a velikost RAM tohle neplatí. Máme v rodině stále funkční NB z roku 2006 stačilo přidat 4GB ram (místo původnch 1GB) a disk vyměnit za větší a SSD...
Jo mimochodem i lcd panel tam šel vyměnit za jiný s vyšším rozlišením kdyby bylo třeba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký ufoni, zase přeháníš. Doba se vyvíjí a tvůj příklad se 14 let starým notebookem už neplatí. Když si dnes koupíš notebook s parametry, jaké potřebuješ dnes, budou platit i za 5 let (např. během té doby žádná nová verze Windows nevznikne - možná ani později, vývoj Windows už je v udržovacím režimu). Pak už je životnost bonusová (může třeba odejít základní deska nebo se vám už nebude chtít investovat do nové baterky). Pokud budete chtít lepší parametry, tak starý prodáte a koupíte nový. Znaj to lidi používající Macy, znají to lidi s mobily - ale třeba i ohledně aut a bydlení.

PS: Pro displej s vyšším rozlišením budeš potřebovat výkonnější GPU. Asi tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mně připomíná ty kecy nadnárodních korporací u dvojité kvality potravin kdy tvrdili že "zákazník to chce že takhle mu to chutná".... Jasně lidi dneska raději zaplatí víc peněz za něco, co je hůř navržené a radostně to za dva roky hodí do koše, aby si to mohli koupit znovu. A teď tu o perníkové chaloupce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kecy, lži, už jsme si zvykli na tvoje trollení. Tobě to nestačilo minule? (https://diit.cz/clanek/zvazuje-microsoft-postavit-windows-na-linuxu/disk... ) Připomínáš mi ty lidi, co tvrdí, že baterie v elektromobilu umře s koncem záruky (sám mám 6letého Leafa gen1 se 150 tisíci km, bez termomanagementu baterie, ta ale stále 86 % původní kapacity).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A už je to tu zase nejsou argumenty nadchází urážky a nesmyslné odvracení pozornosti. To že to zařízení vymějíš jakmile ti nestačí jsi tvrdil ty... Navíc to ty jsi argumentoval "applisty", jak jim to super "funguje" si můžeme zkontrolovat ve videjích popisujících jejich servis. Btw. já mám doma auto devátým rokem a do nádrže se mi furt vejde stejně!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo odvrací pozornost, ty dvojitá kvalito potravin? Když mi zařízení nestačí, tak jaký důvod je měnit ho za nové se stejnými parametry? Jen protože skončila 2letá záruka? ("Jasně lidi dneska raději zaplatí víc peněz za něco, co je hůř navržené a radostně to za dva roky hodí do koše, aby si to mohli koupit znovu.") Se servisem PC notebooků už má každý dost zkušeností. Apple není o tom být nejlepší, ale držet si určitou úroveň. Tj. není problém najít lepší notebook s lepším servisem - když ti nevadí trávit čas hledáním a že cenovkou se budeš blížit Applu. Ok, nádrž máš stejně velkou, ale 100x složitější motor má 100x větší pravděpodobnost, že se něco rozbije (viz roky výrobních vad na TSI motorech škodovek).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano najdu si lepší notebook s lepším servisem. Nějaký "ala apple" předražený krám, kde servis stojí jako nový počítač, ve kterém je vše napájené na desce, a to včetně disku, fakt nechci a naštěstí je nás takových pořád dost....
Jo ad auto, tak já mám 100x složitější motor ale přesto mně stojí auto 1/5 ceny a opraví mi to v každém servisu kterých je jak máku. Ujedu s tím 2,5x delší vzdálenost, natankuju za pár minut i s placením a když náhodou nedejbože auto skončí v havárce tak se hasiči nebudou muset bát to hasit bo lithium. V době 5leté záruky mi navíc dají náhradní auto zdarma. A to ani nemluvím že za cenu jen baterií toho elktromobilu mám benzinu snad na celou životnost toho benzínového auta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se tu ohledně notebooků nehádám. Sám jsem tu měl workstationový s mnoha sloty na RAM a disky (v RAID) a s desktopovou GeForce RTX. Jde samozřejmě o minoritní skupinu uživatelů, takže masovka Apple na ně přirozeně necílí.

A elektrická auta tu s námi jezdí už 10 let, takže tyhle mýty jsou už vyvrácené. Např. známí si do stejného gen1 Leafa koupili za 70 tisíc novou baterku s větší kapacitou určenou do druhé generace Leafa, vyměnili podle návodu na internetu (včetně úpravy elektroniky, aby chápala větší kapacitu) a starou prodali za pár desítek tisíc majitelům baráků s fotovoltaikou (aneb druhovýroba - ale to už asi znáš ze spalovacích aut nebo náhradních baterek do starých notebooků a mobilů).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně masovka apple za 50k....
Nová baterka na leafa za 70 000, tak jedině kradená viz:
2014: Nissan konečně nacenil novou baterii pro elektromobil Nissan Leaf. Maloobchodní cena 24kWh li-ion baterie je $6499, v přepočtu asi 130 000 Kč. Pokud věnujete Nissanu svou starou baterii, je to o 20 000 Kč méně.
2018: Nová baterie s kapacitou 24 kWh stojí u Nissanu zhruba 130 tisíc korun. Silnější 30kWh kapacita přijde na 160 tisíc a nejsilnější 40kWh baterie pro nejnovější Leaf přijde pouze na 165 tisíc korun. Poslední možností je ona repasovaná varianta, která přijde pouze na 60 tisíc korun.
2019: Nová baterie pro první generaci elektrovozu Nissan Leaf? Připravte si 600 000 Kč...
Ty "levná" čísla btw neplatí v Eu ale v asii...
Když už si začneš příště vymýšlet tak zkus něco co se nedá snadno dohledat (a to nemluvím o otm že to bude nejspíš jen 24/30kw bateir a ne 50kw) ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty mi něco vyprávěj o dohledání. Vygooglil sis nějaký čísla, kterým ani pořádně nerozumíš (např. automobilky nemají zájem prodávat samotné baterky - to je u spalovacích aut stejné, ceníková cena motoru je skoro půlka ceny nového auta). Ale my lidi z facebookové skupiny fanoušků (a často majitelů) elektromobilů tam sdílíme osobní zkušenosti. Ty lidi se znají, občas dokonce ze srazů ve fyzickém světě. Ceny baterek za posledních 5 let klesly na polovinu - proto dnešní elektromobily maj při stejné ceně dvojnásobný dojezd. Tobě nepřijde divné - ve tvých vlastních údajích - že ceníková cena 24kW baterie (130 tisíc Kč) se mezi roky 2014 a 2018 nezměnila? Napovím, výrobní cena ano. A 600 tisíc u nejnovější generace? Dyť to je cena celého auta - viz nedávno video Vaculíka o Hyundai Kona.

A ten Apple je skutečně masovka. Jde celosvětově o nejprodávanější notebooky ve své kategorii $1000+. A stejně jako v PC se nejvíce prodávají ty nejlevnější - které jsou teď díky přechodu na vlastní procesory dokonce levnější (a výkonější) než dřív.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže ty nemáš čím ty svoje báchorky doložit co... Já mám alespoň nějaké údaje (doložitelné a snadno dohledatelné) a podle nich lžeš, max šlo o 30kWh (ne 50kWh) baterku po repasi a ne o novou (ano repasované se dají sehnat levněji). Mimochodem těch 130k bylo po slevě,odečtení staré a navíc v asii a ne u nás. 600 000 chtěli v australii za novou. A u nás stojí skoro 900 000 novej leaf (nejhořezanější verze) ne 600k.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano byla po repasi (z Polska, stejně jako baterie do notebooků a mobilů), a to ta 30 kW (však jsem psal "větší", ne "nejvější"). 50 kW se do gen1 Leafa ani nevejde (ale to těžko vysvětlovat někomu, kdo má znalosti asi jen z Autofóra). Ty taky do svého 9letého fosilu nebo 14letého notebooku nekupuješ díly za ceníkové ceny, to by byl ekonomický nesmysl (rodiče kvůli tomu prodali starého offroada Nissan, protože opravy v oficiálním servisu stály jak pro nové auto, což přestávalo dávat smysl - druhovýroba pro tyhle dovozy tady není dostupná - a koupili si něco nového místo něj).

PS: Vtipně porovnáváš cenu baterky v Austrálii a cenu auta v Evropě. Jenže ta Austrálie je hned vedle Japonska, takže odpadne transport velké težké věci přes půl planety. Plus tam maj menší DPH (10 %).

EDIT: Proč repasovaná baterie je stejně dobrá jako nová - protože se vymění jen články (nebo jejich obsah?), zbytek kontrukce baterie zůstává z původního battery packu (ceny článků jsou 50 % ceny battery packu, zbytek stojí je do něj poskládat). Koneckonců, jak Musk oznámil zlěvnění baterií o třetinu na Battery Day, tak uvedl, že se jim to podařilo překopáním kontrukce baterry packu - chemická technologie článků zůstává původní (ani nevím, jestli si ji navrhuje Tesla sama, nebo jde stále o složení od Panasonicu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je zase výhovorek přitom stačilo napsat mi jednu větu "ano máš pravdu je to repase"...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Říkal jsem snad předtím, že není? Přitom mi stačilo napsat, "ano, máš pravdu, pověz mi víc", a ne hned tak útočně ("kecy", "báchorky").

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"známí si do stejného gen1 Leafa koupili za 70 tisíc NOVOU baterku s větší kapacitou"
Skleroza je holt strašná věc...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zas to tvoje slovíčkaření, nic jiného neumíš. Už předtím jsem tě na to upozornil (`však jsem psal "větší", ne "nejvější"`). A teď to zkoušíš zase? Když si koupím nový mobil a starý dám rodičům, je pro ně ten můj *starý* mobil *nový*, nebo ne? Dyť před chviličkou jsme se tu bavili, že nejde o ceníkovou cenu (tedy oficiální nová baterie od výrobce auta), ale o repase nebo z havárky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lžeš a když jsi ze lži snadno usvědčen blábolíš o slovíčkaření...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám to chápat, že už došly argumenty?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš to správně došli ti argumenty už nějakých 5 postů zpátky, tak jsi začal přímo lhát a mlžit. Což ti bylo snadno vyvráceno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těžko něco vyvrátíš bez argumentů. Ty ses prostě v dětstí naučil, že "všichni lžou", když se ti pravda nelíbí. Ale tahle "argumentace" v dospělosti už nestačí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že ti doslova zkopíruji/odcituji tvoji lež z tvého vlastního kousek zpět v diskuzi postu není argument o tvé lži? :0)))) jestli tahle tvoje "slepotaů naní na nějakou diagnóza tak co už...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"To že ti doslova zkopíruji/odcituji tvoji lež z tvého vlastního kousek zpět v diskuzi postu není argument o tvé lži? :0)))) jestli tahle tvoje "slepotaů naní na nějakou diagnóza tak co už..."

Ocitoval jsem tvoji lež. Podle tebe to stačí jako argument, takže pro mě hotovo :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to že já říkal doloženou pravdu... ale s trollem tohle asi namá cenu řešit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že ti tam chybí 2 věci:
1. Doložená
2. Pravda

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase jen lžeš a každý se o tom o pár postů dál může přesvědčit, ani to nemusím přepisovat, že tě to baví...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby sis ty posty přečetl, tak bys věděl, že lžeš ty ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen ať se každý přesvědčí, co jsi zač, sám, to mi bohatě stačí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, proto toto vlákno udržuju při životě. Ať se každý přesvědčí, co jsi zač, sám, to mi bohatě stačí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:0)))))))) tak jistě a teď o té perníkové chaloupce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tedy už fakt nehodláš vyvrátit, co jsem napsal k elektroautům (argumenty jsi vyměnil za smajlíky, nehodlám tě dál trápit), můžem se vrátit k předchozímu tématu v tomto vlákně: dvojité kvalitě potravin. Já jsem proti ní. Tak mi to "nandej", neboj se kopat okolo sebe a ohánět se "kecy", "báchorkami" a "lháři". Předveď se, jak jsme na tebe zvyklí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že stačí tvé lži ukázat jednou, víckrát netřeba, je to u trolla (navíc dobrovolně přiznavšího se) házení perel sviním...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já tvoje lži ukázal už vícekrát. Ale je to jako házet perly... DRKovi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A navíc v tom lhaní pokračuješ a nejspíš trolíš na více místech naráz protožeuž ani nevíš o čem to téma původně bylo, tj o nesmyslnosti pájet vše v NB přímo na desku. Po reakci jirky k a nabidce nesmyslu typu uptrabook.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď ses prozradil. Přece víš, že se pájí kvůli honbě za tloušťkou a cenou. Zákazníci fňukají, ale když jim dáš možnost připlatit si, tak většina nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano rozumný člověk není ochoten připlácet za to, že má očesaný HW co to jde, aby se mohl chlubit že má apple a vypadal cool... Kdyby to prodávali za 10k neřeknu, pak by ty "uspory" měly smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple nevyrábí lowend, takže nejsi jeho cílovka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Offtopic - dotaz:
Bude se výkon RX 570 8GB v 1080p zásadně lišit s Ryzenem 5600x oproti 1800x?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Situace, kdy Vás bude omezovat procesor budou ..... vzácné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdíl bude imho enormně vidět u méně naročných her jako DOTA, WoW, CS:GO, nebo hry od Wargamingu i na max detaily.
Méně pak třeba na BF 4 (5), Cyberpunk 2077. I ta RX 570 se s tim Cyberpunkem dokaze docela poprat a na Freesync monitoru uplne v pohode hratelne (ale koukam ze ji ma pretaktovanou na 1400MHz)
https://www.youtube.com/watch?v=lWj3xcPdXvQ
Při ubrání detailů na medium zase třeba víc. Určitě se do toho CPU vyplatí investovat, lepší grafiky jistě budou časem k dispozici. tady je test sice s RTX 2080 Ti, ale je vidět že ta 1800X prostě bottleneck na 1080p má dost veliký oproti 5600X
https://www.youtube.com/watch?v=WhFua0F5SM4

Zkusil jsem dát i do porovnání na tomhle webu např s R5 3600X (5600X tam ještě v databázi není)
a rozdíl i tady je znatelný. Takže 5600X bude ještě mnohem dál.
https://www.gpucheck.com/compare/amd-radeon-rx-570-vs-amd-radeon-rx-570/...

Ovšem zcela zásadní věc je, co máte za monitor. Pokud je to FullHD 60Hz tak opravdu smysl nemá měnit. Ten benefit bude znatelný aspoň od 75Hz, nebo spíše u 144Hz s G-sync / Freesync. Ale možná trošku přeháním, jsem navyknutý na vysoké fps :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to nehrotil. Pro tak slabou kartu nema vymena 1800x za neco lepsiho v principu smysl. Kdo jede na 570x nebude si porizovat 144hz monitotor na hrani..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to nehrotil. Pro tak slabou kartu nema vymena 1800x za neco lepsiho v principu smysl. Kdo jede na 570x nebude si porizovat 144hz monitotor na hrani..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu měnit MB/CPU/RAM v PC, kde je teď i7 2600K a právě ta RX570.
Varianty na výměnu jsou tyto:
1. Nový Ryzen 3600.
2. Jetý 1800x.
3. Nový 5600x.

EDIT: PC jen na hraní v 1080p na 60Hz LCD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzdycky zalezi na budgetu a co s tim budes delat. Pokud nemas nejake specificke uplatneni pro tech 8 jader, tak bych asi sel cestou pomer vykon/cena a koupil 3600. Ten ti bude stacit i v pripade nejakeho pozdejsiho upgradu grafiky. Investovat do 5600x, pokud ti zalezi na penezich, nema v tomto moc smysl. Jinak 1800x ti bude stacit na tu grafarnu v pohode.
Mozna bych to stavel do roviny, jaky bude cenovy rozdil 1800x vs 3600 a jestli budes nekdy upgradovat grafiku nebo ne. 3600 vypada na zlatou stredni cestu. I kdyz 1800x za hubicku te uricte taky nezklame :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jakou desku? S novými mikrokódy ta R7 1800X na B550/X570 fungovat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi bych v tomhle pripade bral Ryzen 3600 do B550 a pretocil boost na allcore. Instantni Ryzen 3600X zadarmo a bottleneck tam nebude rekneme do vykonu RX 5600 XT / 5700

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz na tom budou hry jako Wowko, Dota a podobne tak 100fps+- z toho vytahnout pujde na pohodu. Takze 144Hz monitor uplne blby napad neni. FullHD stoji cca 4k ten nejlevnejsi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klávesnice Lenova je parádní...
- Velké šipky, vysoký Enter a CTRL vlevo (pro Lenovo je typické, že má vlevo Fn)
Takže obrovská pochvala

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bohužel musím potvrdit. Naše 14" Lenova T495 mají nalevo prohozený Ctrl za Fn a napravo zas mezi Alt a Ctrl vtlačili PrtSc. Těch nelogičností je tam víc. V kombinaci s GUI W10 je to strašný. Jak mám být stejně efektivní jako u HP+W7. Někdo na HP NTB nadává, ale já je mám rád. Všechny 3 předchozí modely byly dobrý, přestože bylo krásně vidět, jak jde s každým modelem dílenské zpracování a odolnost dolů, aby se ušetřily náklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Někdo na HP NTB nadává,

Ja na laptopy HP nenadavam, ja je ignoruji :)

Problem pro me je, ze HP konzistentne a dlouhodobe na vsech modelech co jsem videl, pouziva idiotske "half size" sipky. Tahle 3.14chovina je dalsi (vy/nes)mysl z kategorie katovani kostu. Predpokladam ze usetri cele 3 centy na tom, ze je klavesnice jednodussi (neni treba extra vyrez). Ostatni to sice take pouzivaji, ale lze porad najit modely s normalnimy sipkami. U HP jsem dlouho zadne nevidel.

Mate pravdu ze ten PrtScr je u Lenova hloupe umisten, obcas ho stisknu nahodou.... ale Sipky pouzivam milionkrat casteji nez pravy Alt/Ctrl. Takze za me automaticky HP -> kos.

Jo a levej Fn/Ctrl lze v BIOSu prohodit, takze zadny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fn vlevo je industry standard, bohužel to dodržuje jen IBM/Lenovo a Fujitsu-Siemens :/

Pravý PrintSc mě štve, takže jsem si ho přemapoval na Context menu, přičemž zkratka Alt+PrintSc funguje, takže spokojenost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.