Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Referenční Radeon RX 6950 XT existuje, chladič je černý, snad vzduchový

Radeon RX 6950 XT vybavený 18GHz GDDR6 a vyššími takty bude existovat i v referenčním provedení. Na kartě převládne černá barva…

29. března by mělo dojít k vydání a recenzím GeForce RTX 3090 Ti od Nvidie. O tři týdny později, 20. dubna, dojde na Radeon RX 6950 XT. Přesněji řečeno, se na toto datum alespoň zatím vydání chystá.

Podle leakera Greymon55 připravuje AMD referenční provedení Radeonu RX 6950 XT, které bude černé. Není zatím známo, zda toto referenční provedení bude běžně dostupné, nebo půjde o limitovanou edici, OEM verzi ap.

Navi 21, schématické vyobrazení

Redakce webu VideoCardz tuto kartu přirovnává k Radeonu RX 6800 XT Midnight Black (speciální edice s černým chladičem vyobrazená v úvodu vpravo), ale není jasné, zda toto srovnání má poukazovat na paralelu jen co se barvy týče, nebo jestli ho lze chápat i jako potvrzení vzduchového chladiče. Možné to je - pokud by šlo o referenčního vodníka, lze očekávat, že by to leaker uvedl (neboť to je poněkud podstatnější informace než barva). V případě vzduchového chladiče by mohlo jít o stejné řešení, které mělo premiéru na Radeonu RX 6900 XT. Tedy třívětrákový 2,5 slot:

Radeon RX 6950 XT by mohl být vydán zároveň s Ryzen 7 5800X3D jako nejvýkonnější herní platforma AMD prvního pololetí 2022.

Diskuse ke článku Referenční Radeon RX 6950 XT existuje, chladič je černý, snad vzduchový

Žádné komentáře.