Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Rovio Entertainment koupilo Futuremark Games Studio

Angry Birds Space + Futuremark
Autoři naštvaných ptáků koupili druhou sadu talentovaných programátorů. Po koupi Kombo Animation Studio loni v létě nyní koupili i autory známých benchmarků, jejichž budoucnost je tak téměř doslova ve hvězdách…

Příměr s hvězdami berte jako připomenutí toho, co jsme sice u nás nepsali, ale pokud jste propadli fenoménu Angry Birds jako milióny dalších, pak jistě víte, že Rovio minulý týden uvedlo za podpory NASA již čtvrtou sérii naštvaných ptáků pod názvem Angry Birds Space. Ruku v ruce s tímto oznámením jde i oznámení o koupi Futuremark Games Studia, které stojí za populárními benchmarky jako 3DMark a podobně.

Rovio Entertainment bere koupi Futuremarku jako získání dalších talentovaných programátorů pro své plány, takže je otázkou, jaký osud stihne známé benchmarky jako 3DMark, PCMark, pro webové prohlížeče Peacekeeper a pro měření činnosti baterií Powermark. Nejsme si tak docela jisti, zda má Rovio zájem na jejich další existenci, protože vše nasvědčuje tomu, že Roviu jde především o ty šikovné programátory (my jen doufáme, že se Roviu podaří zkrotit slabost lidí z Futuremarku pro tvorbu programů s bezmeznými nároky na grafiku, zejména poté, co Angry Birds běží plynule i na integrované grafice GMA950 z čipsetů pro procesory, kterým již dávno na trhu zazvonil umíráček). Tisková zpráva sice zmiňuje, že se tým Futuremarku zaměří na tvorbu další verze 3DMarku, která vyjde někdy později v průběhu tohoto roku, ovšem to může být jen důsledek toho, že je dílo rozpracováno a byla by možná větší škoda ho zahodit než dodělat. Navíc by tato verze 3DMarku měla fungovat i napříč platformami, takže se možná můžeme těšit i na potenciální srovnání třeba Tegry a Keplera ;-). Na budoucnost benchmarků od Futuremarku jsme každopádně velmi zvědavi.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rovio Entertainment koupilo Futuremark Games Studio

Čtvrtek, 29 Březen 2012 - 08:09 | Kert | Od doby, kdy už to není Madonion si z toho...

Zobrazit diskusi