Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

S WD o discích Purple: Bezpečnostní kamery potřebují bezpečná úložiště

PR článek
Wd Purple Main
Používat běžné disky ve všech situacích se nemusí vyplatit. Řešení Purple od Western Digital je postavené na míru pro sledovací kamerové systémy. Zeptali jsme se proto odborníka z WD co přesně disky nabízí a proč je dobré po nich sáhnout.

Profesionální bezpečnostní řešení pro domácnosti a malé firmy potřebuje i odpovídající zázemí pro získaná data. Právě úložiště je částí, kterou není radno opomíjet nejen kvůli situacím, kdy jsou nahraná data zapotřebí. Western Digital, přední výrobce úložných řešení, přichází s vlastním řešením vhodným pro sledovací systémy.

Wd Purple 4

Sázka na fialovou - WD Purple vydrží nepřetržitý provoz s minimální spotřebou

Řada disků označením Purple cílí na sledovací kamerové systémy a posouvá bezpečnost nahraných dat opět o kus dál. Úložné řešení bylo navrženo doslova na míru pro situace, které jsou velmi náročné při ukládání dat. Běžná úložiště nejsou stavěna na neustálý provoz, vysoké provozní teploty a konzumují více energie, což je při provozu 24/7 důležitým faktorem.

Western Digital se rozhodl nabídnou řešení, které tyto neduhy řeší. WD Purple na první pohled vypadají jako tradiční pevné disky s rozhraním SATA3, ale uvnitř se v mnohém liší. Optimalizace pro nepřetržitý provoz je oproti běžným diskům, u nichž se počítá se zátěží přibližně 8 hodin denně, zásadním rozdílem. 

Technologie AllFrame a Advanced Format Technology (AFT) pomáhají zabránit případným ztrátám při záznamu videa. Vedle toho upravený firmware zabraňuje chybám ve videu a společně se zmíněnými nástroji zabraňuje výpadkům snímků či ztrátě celého záznamu.

Zeptali jsme se odborníka: 32 HD kamer naráz bez ztráty dat? Není problém!

O novém řešení jsme se chtěli dozvědět více a tak jsme oslovili Pavla Zmitka, obchodního manažera WD pro střední a východní Evropu. 

Maxresdefault

Ztráta celých snímků či chyby v obraze mohou při nasazení běžných disků pro sledovací systémy snadno vznikat

WD Puple bývá popisován jako vhodné úložiště pro data z bezpečnostních kamer, jaké jsou výhody tohoto řešení?

Běžné domácí HDD samozřejmě pro záznam fungují také, ale nemohou pokrýt všechny potřeby podobného nasazení. WD Purpl využívá technologii ATA pro minimalizaci ztrát snímků či chyb ve videu, jenž mohou vznikat v případě nasazení nesprávných disků pro nahrávání z bezpečnostních systémů. Sledovací systémy slouží ve valné většině jako součást zabezpečení a to je oblast, kdy je spolehlivost naprostou nutností. Řada WD Purple je navržena tak, aby byla k dispozici 24/7 a při profesionálním nasazení až 8 disků naráz zvládla obsloužit až 32 kamer v jednu chvíli.

Takže WD Purple byl navržen speciálně pro ukládání záznamů z bezpečnostích kamer?

Jedním slovem, ano! Běžné disky se sice postupem času vyvinuly, jsou rychlejší a mají čím dál větší kapacity, ale nejsou stavěn na nepřetržitý provoz a náročné podmínky bezpečnostní sféry. Požadavku na 24/7 provoz a ukládání několika HD streamů naráz není zrovna snadné vyhovět. Standardní desktopové disky jsou navržené pro běh v krátkých intervalech, nesnáší tak dobře vysoké teploty a vibrace, které jsou ve světě sledovacích řešení denním chlebem. Navíc - klasický disk vám nezaručí, že při ukládání několika Full HD či HD streamů naráz nedojde ke ztrátě snímků. Při nasazení WD Purple podobné starosti odpadají a vy tak máte jistotu, že se data ukládají a jsou v bezpečí.

Trh byl v posledních letech doslova zaplaven mnoha amatérskými i profesionálními řešením pro sledovací systémy. Co dělá řešení od WD lepším, než jsou ostatní systémy na trhu?

Western Digital je jedním z nejdůležitějších výrobců úložišť na světě. Oceňovaný WD Purple byl od základu navržen tak, aby vydržel vysoké teploty, neustálý zápis a nepřetržitý provoz. Přehrávání uložených záznamů v co nejlepší kvalitě byla také jednou z priorit při vytváření tohoto řešení.

Klienti, kteří potřebují eliminovat ztrátu snímků, chtějí mít možnost rozšíření úložiště či hledají spolehlivou technologii, mohou s klidným svědomím zvolit právě WD Purple. Není nic horšího, když záznam, který je klíčový např. při krádeži, není kompletní a kvůli problémům s konfigurací úložiště jsou některé snímky ztracené či poškozené. Purple můžete kdykoliv zapojit do stávajícího sledovacího systému. Aby klient zjistil jaký se hodí přesně pro něj, může využít online nástroje na adrese www.wdc.com.

Wd Purple

U provozu 24/7 je důležitá i spotřeba, zapracoval WD i v této oblasti?

Nízká spotřeba je v prostředí s vyšší teplotou důležitá vlastnost. Stejně tak je nižší spotřeba benefitem co se týče provozních nákladů. Díky technologii IntelliSeek řada Purple vypočítává optimální seekovací rychlosti což snižuje spotřebu energie, hluk i vibrace. Tím současně dochází ke zvýšení životnosti, což je věc, do které se vyplatí investovat.

Purple jsou zkrátka bezpečné, úspornější, optimalizované pro bezpečnostní kamerové systémy a navíc je na disky této řady poskytována tříletá celosvětová záruka, což nebývá běžné.

Ve zkratce, jaké jsou hlavní výhody WD Purple pro sledovací systémy?

Je toho více, ale primárně je třeba zmínit následující:

  • WD Purple redukují ztrátu snímků
  • Jsou určené těmto řešení na míru
  • Vyrovnávací algoritmy jsou připraveny pro intenzivní vytížení a vysoké datové toky
  • Podpora ARA a TLER technologií pro streaming
  • Podporují až 8 disků naráz
  • Zvládají ukládání až 32 HD streamů současně
  • Snadno se instalují a konfigurují

Disky WD Purple jsou dostupné v kapacitách až do vysokých 6 TB a zakoupit je lze samozřejmě i prostřednictvím obchodů v ČR. Malé a středně velké podniky tak mají možnost posunout své bezpečnostní sledovací systémy za rozumnou cenu o výrazný kus dále.