Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

S 3D tiskárnou si vyhrajete a ještě ušetříte. Nač kupovat, co můžete vytisknout?

PR článek
Fenomén 3D tiskáren postupně prosakuje i do našich končin. Mnoho uživatelů se jejich obsluhy však ještě bezdůvodně obává. Otřepejte svůj strach a splňte si sny. Na rozdíl od zlaté rybičky vám ovšem splní mnohem více než jen tři přání.

3D tiskárna se postupně dostává i do běžných domácností a jakožto fenomén si neustále sbírá nové fanoušky, které pocházejí z mnohem širších řad, než jen z modelářů či sběratelů. Dávno nemusíte být raketoví inženýři, abyste si s jejím chodem poradili a vytiskli si všelijaké vychytávky, součástky nebo pomůcky.

Vytisknout si lze na takovéto tiskárně skutečně vše od otvíráku na lahve a držáku na tužky přes fotografii až třeba k náhradním plastovým dílům na dron, které by vás mnohdy vyšly na více než celá 3D tiskárna. Dříve či později si díky svým nekonečným možnostem svoji pořizovací cenu pokryje. Díky nepřeberné internetové databázi projektů navíc můžete sáhnout po nespočtu projektů, které někdo navrhl za vás. Jakákoliv věcička tak je jen na dosah stisknutí myši. 

Nepromeškejte proto tuto časově omezenou výhodnou akcičku na Aliexpressu, kde nyní naleznete v nabídce profesionální a celosvětově uznávanou 3D tiskárnu Ender 3 za neuvěřitelně nízkou cenu 3 350 Kč. Její recenze se všeobecně shodují na tom, že se jedná o tu nejlepší vstupenku do světa 3D tisku, pro její nízkou pořizovací cenu, avšak vysokou kvalitu a robustní konstrukci s vysokou přesností. 

Creality Ender 3 je založena na technologii FDM a maximální rychlost tiskové hlavy činí až 180 mm/s. Svému majiteli také nabídne nadstandardně velkou tiskovou plochu 220 x 220 x 250 mm. Tiskárna se vyznačuje vysokou přesností polohování, elegantním a plynulým pohybem, rychlým tiskem, o který se stará přesný váleček spolu s hliníkovým V-slotovým ložiskem. Robustní konstrukce na druhou stranu zajistí, že se při tisku nebude tiskárna klepat jak ratlík v zimě.

Díky příjemně rychlému nahřívání desky extruderu je tiskárna rozpálená na 100 °C už za 5 minut. Jako samozřejmost jsou považovány i bezpečnostní prvky typu ochrana zdroje a ochrana proti výpadku proudu. Každého uživatele pak musí potěšit možnost tisku s širokou paletou materiálů, konkrétně PLA, ABS, NYLON, PETG, WOOD, PVA, HIPS a další flexibilní materiály o průměru 1,75mm. Za to můžeme vděčit patentované struktuře pro vyměnitelnou trysku MK10 s průměrem 0,4 mm.

Ender 3 zvládá také tisknout až 200 hodin v kuse bez přestávky, což umožňuje tisk velice propracovaných a sofistikovaných děl. Tisknout můžete jak z počítače, tak i přímo z SD karty. Obsluha je pak velice příjemná díky velkému LCD displeji a otočnému ovladači.

  • Časově omezenou akci naleznete nyní exkluzivně v internetovém obchodě Aliexpress za jedinečnou cenu 3 350 Kč včetně dopravy.