Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

S robotickými vysavači pustíte úklid z hlavy, domů se z práce vrátíte do čistého

PR článek
Od každého zaměstnance se dnes vyžaduje jeho maximální nasazení a často i práce přesčas. Na druhou stranu existuje všeobecný strach z koronaviru, kvůli kterému je zapotřebí dodržovat přísné hygienické opatření. Problém je, že tyto dvě věci nejdou mnohdy ruku v ruce.

Pokud tráví někdo celý den v práci, již nemá z logických důvodů čas doma uklízet a vysávat. Raději přijde domů a kydne sebou do gauče. Z tohoto důvodu se do stále větší obliby dostávají robotické vysavače, které dokáží uklidit byt, zatímco pracujete a po příchodu domů máte čisto, uklizeno a vytřeno. Zní to skoro jako ideální záležitost. Díky masivní produkci navíc nejsou tito roboti záležitostí jen vybrané nejbohatší skupiny, ale může si je dovolit prakticky každý. Níže jsou pak vybrány čtyři nejpopulárnější modely mezi uživateli.

1. místo: Xiaomi ROIDMI Eve Plus

Tento model patří mezi nejvýkonnější modely od daného výrobce a navíc je i vítězem mnoha uživatelských testů. Není divu, že se jedná o tak úspěšný model – je k tomu teoreticky předurčen svými parametry, kdy svůj zásobník vyprázdní automaticky za pouhých 12 sekund. Výhodou je, že Xiaomi ROIDMI je propojený se svou stanicí, kde je zásobník na odpadky, který vydrží až dva měsíce. Nemusíte se tedy o pořádek několik dlouhých týdnů starat. Z námi testovaných vysavačů je navíc Xiaomi ROIDMI Eve Plus jediný s automatickou sterilizací prachové nádoby.

Třešničkou na dortu je bezpochyby i relativně nízká cena 11 999 Kč. Z našeho dnešního výčtu bychom jej z hlediska výbavy a poměru cena ku výkonu umístili na první místo. 

2. místo: Ecovacs Deebot T8 AIVI

Tento model oproti jiným vyniká v tom, že zvládá mimo klasického vysávání i vytírat. Právě za tímto účelem je robotický vysavač vybaven dvěma nádobami s vodou. Navíc je zde i speciální turbo funkce, která dokáže efektivně vyčistit i několik hodina staré zaschlé skvrny od kávy. K tomuto modelu je k dispozici i mobilní aplikace, přes kterou můžete sledovat v reálném čase nejen pohyb robotického vysavače, ale prostřednictvím kamerky umístěné přímo na vysavači můžete sledovat vysávání z jeho pohledu. Cena je v tomto případě úměrná výkonu, tudíž 16 500 Kč.

3. místo: Eufy RoboVac 15C Max

Uživatelsky velice kvalitně je pak hodnocen i model Eufy RoboVac, který poměrně elegantně kombinuje kvalitu, výkon a nízkou cenu. Jeho hlavní předností je velice tichý chod a kompaktní velikost, takže se dostane i tam, kam jiné modely ne, například pod pohovku nebo pod skříně. Jde o ideální low-budget variantu, která dokáže bezpečně zastat veškerou potřebnou práci. Pořizovací cena se pohybuje okolo 3 900 Kč. Jedná se o skvělý vstupní produkt, pokud se robotických vysavačů obáváte a chcete si je nejprve oťukat. Cena ovšem v tomto případě odpovídá kvalitě. 

 

4. místo: iRobot Roomba i7+

Jedná se o výjimečně chytrého robotického vysavače, který disponuje zajímavou funkcí schopnou detekovat záclony a zabránit vysavači, aby se do nich zapletl. Podobně jako první prezentovaný model, tak i tento má k dispozici vyprazdňovaní stanici a mobilní aplikaci, ve které si můžete naplánovat harmonogram uklízení. Cena za tento povedený model se pohybuje okolo 15 300 Kč.