Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Samsung letos uvede Ultra HD Blu-ray přehrávače

Mají-li Ultra HD Blu-ray přehrávače nejen stát nemnoho víc než klasické FullHD přehrávače, ale současně „do rok a do dne“ ještě o dost zlevnit, musí přijít levná asijská konkurence.

Jedním z lídrů v levnějších přístrojích bývá jihokorejský Samsung a kdybych si směl tajně tipnout, tak LG bude následovat. Nicméně zpět k tématu. Zatím jsme v souvislosti s Ultra HD verzí Blu-ray hovořili hlavně o Panasonicu, což bylo logické. Tahle firma stojí za formátem Blu-ray od začátku a byla první, kdo na výstavách předváděl Ultra HD verzi. Jenže to je Japonsko, které sice vyvíjí věci obvykle jako první a v té nejvyšší kvalitě, ale také to pak stojí o něco víc.

Samsung slibuje své Ultra HD Blu-ray přehrávače též ještě na tento rok, konkrétně na jeho závěr, tedy předvánoční trh. Přehrávače bychom měli vidět na podzim na veletrhu IFA 2015 v Berlíně. Snad se do konce roku objeví alespoň 10 dobrých filmů, aby mělo vůbec smysl se o této generaci modrolaserového formátu bavit.

O Ultra HD Blu-ray se často hovoří jako o posledním fyzickém formátu. Již několik let je trend jasný: online distribuce. Na druhou stranu ale to, co máte fyzicky v ruce, si přehrajete vždy (tedy pokud nenastane „Tma“, ale to pak člověk řeší jiné problémy :-), zatímco online distribuce je závislá na tom, že se váš provider zrovna zase „nehrabe v kabelech“.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung letos uvede Ultra HD Blu-ray přehrávače

Úterý, 19 Květen 2015 - 18:31 | HKMaly | Online distribuce by nemusela byt zavisla na tom...

Zobrazit diskusi