Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

2. generace 10nm-class výroby Samsungu sníží spotřebu i výšku LPDDR4X-4266

Nedávno Samsung ohlásil nové LPDDR5. Do jejich praktického nasazení ale ještě nějaký ten čas zbývá, a tak vylepšil i stávající LPDDR4X…

Nové LPDDR5 nabízejí kombinaci vyššího výkonu a nižší spotřeby zároveň, alespoň oproti dosavadním LPDDR4(X), ale než dojde k distribuci a než je výrobci zahrnou do konkrétních produktů, bude to ještě poměrně dlouhou dobu trvat. Samsung proto aktualizoval použitím druhé generace 10nm-class procesu i stávající LPDDR4X. První generaci 10nm-class lze chápat jako 18-19nm proces, druhá generace by měla znamenat 15-16nm proces.

Tento přechod znamená pro výrobce telefonů dvě výhody. V první řadě dochází u LPDDR4X-4266 k poklesu spotřeby o 10 %. Za druhé Samsung snížil rozměry pouzdra, takže výška potřebná pro implementaci LPDDR4X klesá o více než 20 %, což ocení především výrobci tenkých smartphonů.

Samsung do tzv. ultra-slim pouzdra integroval celkem 8 GB LPDDR4X složených ze čtyř 10nm-class 16Gb LPDDR4X DRAM čipů (16Gb=2GB). Čtyřkanálové řešení je schopné dosáhnout datové propustnosti 34,1 GB/s.

V souvislosti s druhou generací 10nm-class LPDDR4X ohlásil Samsung ještě dvě informace: Spuštění nové výrobní linky v Pyeongtaek v Koreji, což by mělo vést k lepšímu uspokojení rostoucí poptávky. Druhá generace mobilních 10nm-class pamětí by měla mít dopad na produkty vydané na konci letošního či začátku příštího roku, takže jimi dost možná bude vybavena modelová řada Samsung Galaxy S10.

Zdroje: 

Diskuse ke článku 2. generace 10nm-class výroby Samsungu sníží spotřebu i výšku LPDDR4X-4266

Žádné komentáře.