Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Samsung žaluje Apple za porušování patentů na technologie telefonního přenosu

Samsung Wave v „čínském“ kabátku s ochrannou fólií přes displej zobrazuje web Deep in IT
Máme tu pokračování patentové frašky mezi společnostmi Apple a Samsung. Asi víte, že první jmenovaná nedávno žalovala druhou za napodobování jejích mobilních přístrojů a uživatelského rozhraní. Čekali jsme, kdy si to obě firmy vyříkají, zdá se, že Samsung k tomu nyní udělal potřebný krok, žaluje totiž Apple, ovšem za něco trochu jiného. Apple prý ve svých produktech porušuje některé patenty Samsungu zahrnující technologie telefonního přenosu…

To by nebylo nic zvláštního, kdyby Apple nebyl jedním z významných zákazníků Samsungu, nejspíše si od něj ale kupuje jiné věci (především procesory a flash paměti) a nic, co by souviselo s telefonními přenosy.

Ať tak, či onak, působí to na nás jako klasická „kontra žaloba“, která je krokem k mimosoudnímu vyrovnání. Když jedna firma žaluje druhou kvůli patentům či obecně porušování duševního vlastnictví, bývá obvykle na druhé, aby vymyslela něco podobného proti žalující straně. To se stalo, takže zbývá třetí veskrze očekávatelný krok: zmíněná mimosoudní dohoda. Anebo se to také může vyvinout jinak, jen to nepovažujeme za moc pravděpodobné.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung žaluje Apple za porušování patentů na technologie telefonního přenosu

Úterý, 26 Duben 2011 - 13:34 | Izak | Uz aby do sveta mobilu vstoupila IBM ... patentu...
Úterý, 26 Duben 2011 - 10:10 | kypec | Naco neustale aktualizovat? Jednoducho sa...
Sobota, 23 Duben 2011 - 23:09 | Alexandra Stanovska | A nezaloavala ich koli niecomu takemu uz Nokia?...
Sobota, 23 Duben 2011 - 20:46 | ZdenekJi | A _nebo_ by mohlo peklo zamrznout a mohly by se...

Zobrazit diskusi