Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Sapphire Pure Black P67 Hydra

Sapphire logo
Společnost Sapphire nejspíše budete znát především coby výrobce grafických karet s čipy ATI/AMD Radeon a základních desek postavených opět převážně na platformě AMD. Sapphire měla (má) ovšem také desky pro procesory Intel, zatím jen pro ty určené do patice LGA775. Tyto desky však byly do jedné postaveny opět na platformě ATI, tedy čipsetech Radeon Xpress 200 Intel Edition s jižními můstky SB400 a SB450. To se ovšem nyní změní, Sapphire totiž zařazuje do své nabídky i desky s čipsetem Intel P67 pro „Sandy Bridge“ a Intel X58 pro procesory pasující do LGA1366, což je na rozdíl od předchozích řešení high-end…

Kapitoly článků

2.  Sapphire Pure Black P67 Hydra

Jinak Sapphire bude mít také desku s čipsetem Intel P67 (právě pro procesory „Sandy Bridge“) a už podle názvu Pure Black P67 Hydra poznáte, že bude obsahovat čip Hydra od LucidLogix umožňující kombinovat výkon grafických karet obou hlavních výrobců. To je spíše taková třešinka na dortu, jinak je Hydra využitelná i jako PCI Express Switch, který umožní první osmici PCI Express linek z procesoru rozdělit na ×8/×8 do dvou PCIe ×16 slotů.

Sapphire Pure Black P67 Hydra

Druhá osmice povede téměř jistě do třetího slotu, čtvrtý PCIe ×16 slot povede zjevně z čipsetu a dostane jen 4 linky, ovšem narozdíl od výše uvedené desky už půjde o rychlejší 5GT/s. Síťovky vidíme dvě, opět obsluhovány čipy Marvell, jinak je výbava hodně podobná s Pure Black X58, pouze chybí PATA řadič.

Sapphire Pure Black P67 Hydra

U této desky by nás cena i případná dostupnost zajímala podstatně více.

Sapphire Pure Black P67 Hydra - porty
Kapitoly článků
2.  Sapphire Pure Black P67 Hydra

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Sapphire přichází s deskami na platformě Intel

Středa, 12 Leden 2011 - 12:13 | Max Power | Jsou konektory na posledním obrázku tak nějak...

Zobrazit diskusi