Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Sháníte levné a výkonné PC? Repasované počítače vám ušetří tisíce korun

PR článek
Kupování stolního či přenosného počítače z bazarů je trochu hazard. Nevíte, v jakém stavu zařízení je a do šasi se před koupí jen tak nepodíváte. Kupování zbrusu nového kousku naopak může být zbytečný luxus – obzvláště pokud jej sháníte pouze na administrativní činnost nebo jako sekundární počítač na chalupu. Existuje ale zlatá střední cesta.

Přemýšleli jste někdy, co se děje s technikou, kterou používají velké nadnárodní korporace se stovkami zaměstnanců? Aby tato zařízení nemusela končit na skládce a neprohlubovala dále globální problém s elektroodpadem, vykupují je ve velkém specializované společnosti, které se starají o to, aby si stále funkční technika našla nového páníčka. 

Některé je rozebírají na jednotlivé komponenty a jiné je hází bez skrupulí na bazarové weby bez sebemenšího přezkoušení. Ty renomované servisy však tato zařízení jedno po druhém zkontrolují, vyčistí, vymění potřebné komponenty a zajistí, aby po vizuální i funkční stránce byly na nejvyšší úrovni a prakticky jako nové. 

Společnost BScom patří mezi jedny ze společností, které ke každému zařízení navíc poskytují 24měsíční záruku s možností prodloužení až na pět let. Jimi vykupovaná zařízení patří mezi prémiové modely, které byly používány nejvýše dva až tři roky, a disponují tak moderní výbavou a výkonem, který vás nezklame ani v náročnějších programech při práci a brouzdání na internetu. 

Zdroj: Shutterstock

Společnost BScom patří mezi tradiční internetové obchody s digitální a výpočetní technikou, a má tak přímý přístup k jakýmkoliv komponentám, které by repasované počítače potřebovaly vyměnit za nové. Samozřejmostí jsou i zátěžové testy, které odhalí jakýkoliv bottleneck neboli slabinu zařízení – například ve výkonu či u výdrže baterie. 

Repasovaným notebookům vyměňují i takové základní prvky, které stářím trpí nejvíce – a totiž samotný kryt a opěrky dlaní. Jako jediný renovátor na trhu se dokonce zaměřují na potisk klávesnice, které zbaví jakýchkoliv známek předchozího užívání, důkladně je očistí, vyleští a nanesou nové popisky s českou lokalizací. Zařízení tak působí zcela původním dojmem a od nového byste jej nerozeznali.

Notebooky a stolní počítače ovšem nejsou jediná technika, kterou v jejich nabídce naleznete. BScom se také specializují na monitory All-in-One počítače, které zde zakoupíte opravdu za hubičku. Pokud tedy sháníte pracovní stanici, která nezabírá příliš místa a neočekáváte, že jí budete často přenášet, doporučujeme se podívat například na HP EliteOne 800 G2 AiO, který disponuje čtyřjádrovým procesorem Intel Core i5 6500, 8 GB RAM, 256GB SSD a 23" palcovou dotykovou obrazovkou s FulHD rozlišením. Verzi bez dotykové obrazovky pořídíte dokonce o 1500 Kč levněji.