Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Smartphone nebo notebook? Tablet je řešení

PR článek
Proč bychom si měli v době, kdy existují chytré mobilní telefony či výkonné přenosné počítače, kupovat tablet? Jaké jsou výhody tabletu? Například vyšší výkon, vyšší výdrž baterie, no zároveň stále snadno přenosné zařízení.

Možno budete překvapení, ale výkon tabletu dnes utáhne celou řadu počítačových her při maximálně dobré grafice a udržení plynulosti. Především procesor totiž rozhoduje o výkonnosti a rychlosti zařízení. Standardně se pohybuje v různých stupních v řádech 1 až 2 GHz, a čím více, tím lépe. Zásadním rozdílem mezi jednotlivými procesory je pak počet jader.

Důležitá je paměť RAM. Jde o kapacitu probíhajících procesů v tabletu, což je rozhodující pro výkonnost celého zařízení. Průměrně se pohybuje na dvou GB, což je dnes běžné. A zároveň bychom vám doporučili, abyste si tablet s nižší kapacitou RAM nekupovali. Ideální jsou pak 4 GB.

Uživatelská paměť vám pak říká, jak velké soubory se vám do tabletu podaří uložit. Klasicky se nabízí tablety s kapacitou 32, 64 nebo 128 GB.

Důležitá je v tomto ohledu kapacita baterie. Čím větší bude, tím déle tablet při optimálním použití vydrží. Rozpětí je v této věci skutečně široké – od 3000 mAh až do 9500 mAh.

Když budete kupovat tablet, je skvělé prohlížet na webu různé recenze a testy. V největší cenové kategorii vládne jednoznačně Apple iPad Pro.  Co všechno ponouká?

Intuitivním Retina displejem a světově nejpokročilejší operačním systémem. Kapacita minimálně 64 GB. Úžasný 10.5" Retina displej s rozlišením 2224 x 1668 bodů a vynikající jemností 264 ppi. A10X procesor a M10 grafický akcelerátor vám ponouknu výkon jako při PC. Dále můžete fotit úžasné záběry s 12 MP fotoaparátem a 7 MP FaceTime HD fotoaparátem.

Třeba si stanovit cenový strop a poté budete vědět do jakého špičkového tabletu se budete chtít pustit. Jedná se ale o velmi dobrou investici a můžete jenom profitovat.