Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Sony ukázala první multimediální přehrávač s podporou 4k UltraHD

Sony FMP-X1
Tak nakonec to nebude Playstation 4, která přijde až koncem roku. Sony již nyní uvádí svůj první 4k přehrávač, který se ideálně hodí k její 84palcové 4k televizi. Vše ale není tak růžové, jak to na první pohled vypadá...

Přehrávač nese označení FMP-X1 a poradí si samozřejmě vedle UltraHD i s formáty menšími. V jeho útrobách se ukrývá HDD blíže nespecifikované kapacity, který bude nepochybně hrát roli velké cache pro streamované filmy. Ostatně s FMP-X1 dostanou majitelé i první desítku filmů ve 4K, konkrétně tituly, které jsme již zmiňovali: Bad Teacher, Battle: Los Angeles, The Bridge on the River Kwai, The Karate Kid (2010), Salt, Taxi Driver, That’s My Boy, The Amazing Spider-Man, The Other Guys and Total Recall (2012). Vedle provařených klasik, tedy i několik novodobých předělávek. Jenže to je vše.

Hlavní problém FMP-X1 tkví v tom, že v tuto chvíli neběží žádná služba nabízející 4k video. Dokonce i vlastní streamovací služba od Sony, která se měla rozjet v létě, byla odsunuta až na podzim, a tak vlastně jediný důvod, proč o FMP-X1 uvažovat dnes je buď bezmezná láska k oněm prvním deseti filmům, nebo potřeba „machrovat před sousedy“. A to se navíc bavíme jen o americkém trhu, jestli se tento nový 4k přehrávač objeví v Evropě, případně kdy, to se zatím neví. Jeho cena je stanovena na 699 dolarů, tedy v přepočtu 14 000 Kč. K tomu si samozřejmě přidejme ještě pár tisíc dolarů za 4k televizor.

Vedle streamovaného videa lze přehrávat i média z SD karet a USB zařízení.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Sony ukázala první multimediální přehrávač s podporou 4k UltraHD

Žádné komentáře.