Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Staňte se pány své sběratelské vášně s 3D tiskárnou za pakatel

PR článek
V povaze člověka je vystavování zajímavých relikvií, sošek, doplňků a památných předmětů na obdiv. Plné vitríny charakterizují naši povahu, zájmy, koníčky a celý život. Bohužel se hezké předměty, které by navzájem ladily, hledají obtížně. Vyrobte si tedy vlastní sbírku pomocí 3D tisku!

Naskočte do rozjetého vlaku s 3D tiskárnami a pochopte, proč se v posledních pár letech tento trend tak exponenciálně rozrůstá. Touha tvořit je v člověku zakomponována už odjakživa, a jakmile vytisknete svůj první projekt, zamilujete se na celý život. Vaše skříně se brzy budou pyšnit vlastnoručně vyrobenými soškami postav z filmů, seriálu a videoher, a tváře návštěv budou rudnout závistí před vaší sbírkou.

Pro nováčky v oblasti 3D tisku je samozřejmě zapotřebí vybrat vhodnou tiskárnu, která zvládne při nízké ceně odvést skvělý kus práce. Právě takový kousek nyní naleznete v internetovém obchodě TomTop, který zlevnil pouhých 99 kusů 3D tiskárny Geeetech Prusa I3 Pro W o celých 56 %. První poloviny z této várky brzy zmizí, a o druhou se strhne brzy bitva. Ukořistěte si jednu co nejrychleji.

V rámci blížících se Vánoc už začněte uvažovat, jaké vlastnoručně vytištěné výrobky nadělíte svým rodinným příslušníkům. Aktivní komunita se postará o to, abyste měli přístup k neomezenému množství předpřipravených projektů, a mohli si tak vyrobit třeba vlastní obal na telefon, různé pomůcky do bytu, sošky, modely domů, automobilů nebo třeba hračky pro děti. Stačí se ohlížet po souborových formátech g.code či stl.

Tisknout ovšem můžete i pro své přátele, kteří se ohlížejí po nějakém originálním dárku své rodině, ovšem jej nemohou sehnat nebo je jejich výroba na míru daleko za hranicí jejich rozpočtu. Nabídněte se jim třeba za pivko nebo večeři, jistě budou nadšení. A kdo ví, třeba se jednoho dne stane 3D tisk i vaší obživou či alespoň přivýdělkem.

Mezi levnými 3D tiskárnami stojí Geeetech Prusa I3 Pro W na nejvyšších příčkách. Za tuto cenu nabízí skvěle vybavenou plochu, na které vytisknete jakýkoliv vysněný objekt o rozměrech až 20cm na šířku i délku a ve výšce až 18cm. Hravě si s ní poradíte s tradičními nejpoužívanějšími materiály jako ABS, PLA (i ohebné PLA), Nylon a dřevěný polymer.

Recenze si zejména vychvalují solidní rychlost, přesnost a tenkost jednotlivých vrstev, které tak nemusíte maskovat za letokruhy. Samozřejmostí je podpora paměťových karet, abyste v průběhu tisku mohli vypnout svůj počítač a neutráceli zbytečně za výdej energie. Kompletní specifikace naleznete zde.

Limitovaná nabídka internetového obchodu TomTop, kdy pořídíte skvělou 3D tiskárnu Geeetech Prusa I3 Pro W, trvá pouze do vyprodání zásob, které jsou již z poloviny pryč. Podívejte se, zda na vás ještě nějaký kus zbyl, a příliš neotálejte.