Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: QSAN P600Q-DS316 RAID system na bázi Xeonů „Jasper Forest“

díky za zajímavý test, rád si vždy přečtu něco o zajímavém serverovém hardware

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to tam neni moznost nastavit ty controlery do rezimu failover? tak aby k diskum pristupoval vzdycky jen jeden radic? to by tam pak meli jit normalni SATy ne? my pouzivame teda p300h se SAS diskama a ty controlery tam jedou ve failover rezimu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možnost nastavení aby na disky sahal vždy pouze jeden kontroler jsme nikde nenašli. SATA disky ale přecijen použít jdou pokud k nim dokoupíte MUX adapter, který i QSAN nabízí jako příslušenství a pak je lze využít i v dual controlerových zařízeních.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by zrejme neslo. SATA disk ma jen jeden port na pripojeni k radici, kdezto SAS disky maji dva porty (fyzicky je videt dalsi kontakty mezi napajeci a datovou casti) - a tyto dva porty jsou pripojeny kazdy na jeden z radicu. U SATA disku se tudiz nema jak ten sekundarni radic pripojit k disku - proto to nejde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale to by mohla řešit backbone, ne? Existují FO NASy i pro SATA disky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k minimálnímu cenovému rozdílu mezi sATA Enterprise diskama a SAS diskama stejné kapacity je celkem zbytečné trápit se s MUX adaptérem, který je mnohdy zdrojem potíží. Bez MUXu prostě jednoportový sATA disk do dual portového backplane nepřipojíte a je jedno, zda jde o nějaké dual kontrolerové SAN pole nebo nějaký dual expander JBOD. Na tom backplane jsou vždy dva datové porty a na sATA disku jen jeden. MUX funguje tak, že "slučuje" ty dvě roury do jedné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Má to 2x fibre channel nebo nemá? Měl jsem zato, že toto připojení je v korporátu běžnější než 10GbitE.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

k dispozici je verze s 4×10GbE iSCSI porty nebo verze s 8×8Gbs FC porty + 2×1GbE iSCSI.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.