Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test VIA QuadCore L4700E od „Tralaláka“

Na webu via se to hemží jen variacemi na itx desky, větší verze nejsou?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Test pěkný, platforma vypadá zajímavě, jen je škoda, že ve většině testů chybí srovnání s nějakým současným Atomem (i když jsou pouze dvoujádrové). Ten Atom 330 v prvním testu je přece jen už postarší kousek a navíc v ostatních testech chybí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Niekde sa mi tu povaľuje aj doska s najrýchlejším Atomom D2700 2.13GHz, ktorý sa už ani nevyrába (EOL= end of life) ASRock AD2700B-ITX, takže kľudne môžem pribaliť ak by mal WIFT chuť a hlavne čas testovať - Intel® Dual-Core Atom™ Processor D2700 (2.13 GHz + (Intel® PowerVR SGX545) + Southbridge: Intel® NM10 Express avšak ani cez vyšše 533MHz vyššiu frekvenciu od Atomu 330 1.6GHz nečakajte zázraky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam k dispozici (moznemu zapujceni) intel DN2800MT... ale grafika v linuxu nejde a pro win64 taky nejsou drivery.. priserna to platforma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych srovnal s I3-3220 a ňákou cheap B75 deskou. To by to nevyznělo vůbec dobře, jak cenově tak výkon/watt, tak "použitelností pro HTPC". Ono jak Atomy, tak bobcaty taky tohle jsou v porovnání s I3 celkem useless. Vždyť tohle konkuruje ULVčkové Core2 s 2 jádry 1,6Ghz z roku 2007.... Bohužel to fakt obecně dobré není.

Přemejšlel jsem na čem postavim budoucí torrent PC a tohle to bohužel nebude, výkon potřebuji zvednou ne snížit, a současné pentium dualcore co jede na 3Ghz ještě s udenrvoltem by to bohužel strčilo do kapsy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale veď vôbec nemusíme srovnat s I3-3220 na frekvencii 3.3GHz (2cores, 4threads, 3MB L3 cache), ale stačí Intel Core i3-3217U 1.8GHz (2cores, 4threads, 3MB L3 cache) z NUCa, ktorý ukáže chrbát Atomom, Bobcatom (zrejme aj Jaguárom), Nanu a aj QuadCoru. O tom predsa od počiatku niet sporu.

zdroj: http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/intel-nuc-dc3217iye....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Abych byl uprimny, to nejzajimavejsi mi zde chybi a tim je jednoznacne PadLock. Umim si predstavit VIA jako endpoint v sitich, kde se jeste nevirtualizuje kazdy endpoint-desktop a pouzivaji se ucelene DLP (napr.: Symantec, McAfee, atd.) a jak si to poradi s OpenSSL, PGP a treba i popularnim TrueCryptem. Chapu, ze tohle stejne jako vlastnosti ethernetu neoslovi kazdeho, nicmene prave tyhle korporatni funkce mi chybi. Treba to zkusite pri zapujce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Testy (screeny) v SisoftSandre 2011 Cryptography benchmark som WIFT-ovi poslal:

Cryptographic Bandwidth (GB/s)
AES256-ECB vPadLock Cryptographic Bandwidth:1.138 GB/s
SHA256 vPadLock Hashing Bandwidth: 1.194 GB/s

Porovnávať môžte tu:
zdroj: http://diit.cz/clanek/gpgpu-sisoft-sandra-2011-cryptography-benchmark

TrueCrypt využíva špecifické AES-NI takže VIA PadLock Security Engine nepodporuje !
VIA StrongBox je aplikácia podobná TrueCryptu, ktorá podporuje VIA PadLock Security Engine.
zdroj: http://www.via.com.tw/en/initiatives/padlock/strongbox.jsp

Napr. v zábavnom priemysle (výherné hracie automaty) tiež Embedded verykálny embedded trh mnohí užívatelia využivajú v rámci VIA PadLock Security Engine generátor náhodný čísel RNG (Twin Random Number Generators)

atď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave to byl duvod, proc jsem tolik popularni TrueCrypt zminil v kontextu s konkurenci i bez instrukcni sady AES-NI a nechal jsem plavat zacileny Strongbox.

Diky, projdu si to. Ja mam benchmarky snad jeste nekdy z doby C3 a zase se toho tolik najit neda.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Až budete mít sestavu u sebe přimlouval bych se za otestování při změně CPUID, ony totiž programy zkompilované Intel C/C++ compilerem můžou po této změně běžet rychleji. Odkaz: http://www.agner.org/optimize/#cpuidfake

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.