Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Testy - Apache, PHP, OpenSSL

Core i7-3960X + Tux
Šestijádrový procesor Sandy Bridge Intel Core i7 3960X je nejvyšší model z desktopové řady nových procesorů Intelu na platformě Sandy Bridge. Jak si nejrychlejší desktopový procesor současnosti povede v roli linuxového serveru?

Kapitoly článků

2.  Testy - Apache, PHP, OpenSSL

Na testovaném stroji jsme provedli naší tradiční sestavu serverových testů, abychom nabídli trochu odlišný pohled od běžných desktopových testů, kterých je již na internetu plno, a ochutnali trochu z výkonu připravovaných Intelů řady E5. Konec konců spousta firem si staví vlastní servery z desktopových komponent. 

Specifikaci testovaných sestav shrnuje následující tabulka:

Intel Core i7-3960X - Phoronix specifikace srovnávaných sestav
Intel Core i7-3960X - Apache Benchmark (Phoronix Test Suite)

V Apache benchmarku dosáhl procesor 3960X nejlepšího výsledku, jaký jsme zde dosud na testování měli. Test probíhá tak, že na webový server Apache se posílají požadavky na zobrazení statické stránky a měří se, kolik jich je schopen odbavit za jednotku času. Test probíhá ve více vláknech, ale na výsledku se nepodílí jen procesor. Jak jsme dokumentovali dříve, například E5620 podával lepší výsledek s vypnutým Hyper-Threadingem. Výsledek není o moc lepší než u Xeonu-E3 se čtyřmi jádry, svou roli sehrává pravděpodobně také rychlost disků a operačních pamětí.

Intel Core i7-3960X - PHP Benchmark (Phoronix Test Suite)

Oproti předchozímu testu je PHPbench pouze jednovláknový test. Dokáže vytížit jedno jádro procesoru na 100% a kromě architektury procesoru tak hraje hlavní roli především jeho frekvence. Zde opět nejlepší výsledek, jen o trochu lepší než u tříve testovaného Xeonu-E3 (však také jejich vzájemný frekvenční rozdíl je jen 100MHz).

Intel Core i7-3960X - OpenSSL test (Phoronix Test Suite)

Podbně jako v předchozím testu i zde Intel s novými procesory kraluje s výrazným náskokem. I zde se jedná pouze o jednovláknový test.

Kapitoly článků
2.  Testy - Apache, PHP, OpenSSL

Filip Marvan

Administrátor serverů a diskových polí pracující pro společnost Aira Group.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel Core i7-3960X a test pod Linuxem

Pondělí, 16 Leden 2012 - 19:42 | WIFT | Přetrvává to dodnes a není to jen výsadnou Intelu...
Pondělí, 16 Leden 2012 - 14:57 | HKMaly | Davaj je tam aby sis mohl svobodne vybrat jestli...
Pondělí, 16 Leden 2012 - 13:00 | junk mail | S deskama Intel mám taky zkušenost. Mám DX48BT-2...

Zobrazit diskusi