Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Těžba některých kryptoměn je rentabilní i na CPU, ovlivní to jejich dostupnost?

Tak já sem přidám co chybí v každé diskuzi o kryptoměnách:

hahaha, doufám že ty kriptoměny brzo padnou na nulu a šechno to krachne!!!!! Vikoupily všichni grafiky a teď ještě CPU???? Musíme okamžitě vystoupit z EU!!!!! Okamura na hrad!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík, teď už si udělám jen kafíčko.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mohol si sa s tou interpretaciou aj viac vyhrat :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo dobrej... ale možná to fakt chtělo ještě trochu CAPS... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me by zase zajimalo o jake racionalni vypocty jde? Tezba kryptomen zadne racionalni vypocty nejsou, je to 100% o duvere, bud tomu nekdo veri a kryptomena ma hodnotu, ktere veri nebo tomu neveri a pak hodnotu nema. Ja kryptomenam neverim a tudiz pro me zadnou hodnotu nemaji. Podobne je to s klasickou menou, ktera je take o vire. Ale s padem koruny padne i stat a tudiz je u kazdeho obcana ta duvera pomerne silna.
Jak uz naznacil predrecnik v CR lide prilis neveri EU a proto kdyby CR presla na evropskou menu EURO, tak ta duvera bude logicky nizsi a proto bude mit mena nizsi hodnotu. Pro obcana to znamena, ze v eurech bude mit mene penez nez v korunach.
Ze mam pravdu lze snadno dokazat, protoze se presne tohle uz stalo na Slovensku a take tam po zavedeni mene duverneho eura ta mena klesla a lide "prisli" o penize.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas, ze kryptomeny su v dnesnom stave o 100% viere v jej nejaku hodnotu. S klasickou menou to nieje az take podobne, ta ma predsa len nejake krytie.
Nemozem suhlasit, ze ak by CR prijala euro, tak by jeho hodnota bola nizsia, kvoli ludom v CR, ktory jej menej veria.
Nevsimol som si zeby slovaci menej verili euru a myslim, ze nam ako malemu statu euro pomohlo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký relevantní zdroj o tom že EURO pomohlo a nemohou za to jiné faktory? Co vim tak plno lidí s příjmem 400-600€ si to nemyslí a tohle platí i o velkých městech kde je navíc í velmi drahé bydlení.... osobně mi stačí zajít si na obyčejný nákup a není to žádná sláva v porovnání s ČR a to se u nás snižuje kvalita zmenšuje balení a narůstá cena...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By si videl co by sa stalo ak by slovensko neprialo euro. Slovenska koruna by mala teraz ovela nizsiu hodnotu a boli by sme ovela chudobnejsi.. Ta banda co nam teraz vladne by si natlacila obrovske mnozstvo "papierikov" na svoje zlodejiny a este by sa chvastala, ze ako podporuje konkurencieschopnost slovenska udrziavanim nizkeho kurzu koruny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1 maš u mňa bod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím že by jim EURO bránilo v rozkrádání a zadluzovani slovenska :) same kdyby pořád čekám na nějaký relevantní zdroj protože část mé rodiny na slovensku má jiný názor (z toho 3x ing. ekonomie a jeden působí dokonce na ministerstvu)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pises, ze nic nebrani v rozkradani SK, ze sa rozkrada a ze mas rodinu na SK Ministerstve, cize aj oni na tom majú podiel, dakujem za informaciu z prvej ruky........ Muhehe, si zabil bracho.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže když někdo pracuje tak dle tebe automaticky krade ? To si teda zabil ;) koukám tvůj přehled je úžasný...chápu podle sebe soudíš ostatní ale mou rodinu do toho netahej my se živíme poctivě.:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O svojej rodine na SK ministerstve, o rozkradani a zadlzovani Slovenska si pisal ty, ja ju nikde netaham, ja len dakujem za info... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ani si nevidíš do úst :) když tvrdíš že na tom mají podíl a pak že ji nikam netaháš... No koukám že jsi jak korouhvička ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto uz je len dedukcia z tvojho prispevku: slovesnko sa rozkrada, rodina robí na ministerstve, mam informacie o rozkradani.... mal si to inak napísať, ja tu nikoho neťahal :-) hehe, bavim sa dobre

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím tvé lhaní a vykrucovani mi moc zábavné nepřijde ale každý má svou vlastní úroveň;) tak se klidně bez dál

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teším sa, že máš informácie priamo z ministerstva o rozkrádaní, máš pravdu, toto nieje zábavné..... hehe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyby žili slováci v řiti, nebylo by třeba slovenska

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ked my mame prave radi tu rit vasu, cesku <3

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další gay :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pobavilo:) asi se na ten titanic někdy podívám komplet...
Mimochodem asi Víš jaká je legenda o praotci Čechovi ...a víš jak vzniklo slovensko? Přišel praotec Slovák(hozený přes Dunaj) k českým hranicím a prohlásil "hle zde se přicucnem"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja som euroskeptik, EU a jej regulacie su na hlavu...... ale korunu som mal rad, nevedel som si predstavit ako to bude s eurom ale jedno je iste, euro Slovensku pomohlo, roztočil sa biznis, padli bariéry... Česka koruna je na tom dobre, u vas to nieje horuce s prechodom na euro.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ceska "koruna" je na tom dobre, protoze co si chytraci jako Redmarx neuvedomuji je, ze CNB drzi kurz CZK dlouhe roky stabilni vuci EUR, protoze nejvetsi biznis partner CR je Nemecko. Takze na papiru ma CR vlastni menu ale defacto ma CR menu ktera 100% kopiruje Euro, akorat maji jeste tu vyhodu ze si ji muzou manipulovat (ne ze by to nejak casto delali). ty jeho blaboly o slovenske korune ani nebudu komentovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Budíček, kurz koruny je už rok zase volný, ČNB jej nedrží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"CNB drzi kurz CZK dlouhe roky stabilni vuci EUR" - si zabil
btw ani v době, kdy tomu tak bylo, nebyl kurz pořád stejný a o haléře se denně posunoval nahoru i dolů. Pro člověka, co jede do Drážďan na vánoční trhy, nepodstatné. Pro firmy, které nabízejí služby v Německu a na Slovensku, ale platí své zaměstnance v korunách to už může hodit nějaký šušeň navíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) EU se snaží aby národní banky přešli pod Brusel. Jakmile budeme mít centrální banku v Bruselu, tak zapomeňte, že pro nás budou udržovat zvlášť kolonku Kč, okamžitě budeme mít Euro.

2) Redmarx si jen špatně vyložil, že hodnotu která je napsaná na českých bankovkách a je větší než na euro bankovkách. Ale zapoměl, že kupní síla těchto bankovek bude přepočtena aktuálním kurzem.
I když trošku má Redmarx pravdu, jakmile příjde na Euro tak nás oškubaj všichni zahraniční nadnárodní giganti. A další podvody nás budou čekat tím, že lidé nebudou umět počítat v centech.

3) to by byla sranda, kdyby lidé při přechodu na euro, začali hromadně používat třeba eutherum jako platidlo. Už to vidím, LIDL 5.května 2018: "Babičko, máte to za 22 euro, budete platit hotově nebo kartou?" A babka praví: "v eutheru" Prodavačka: "0,036 prosím" :D :D :D

4) všechny fondy a burza padá včetně kryptoměn. Uvidíme jestli to je nějakej výkyv a nebo příprava na nějakou větší akci. Dovolím si citaci:

Index Dow Jones včera ztratil 4,6 %, když se propadl o 1 175 bodů. Jedná se tak o největší jednodenní bodovou ztrátu v celé historii indexu. S&P 500 přišel o 4,1 % a technologický Nasdaq si pohoršil o 3,8 %. V rámci indexu S&P 500 se nedařilo ani jednomu sektoru. Nejvíce se propadly akcie finančních institucí, a to téměř o pět procent. Zbývající sektory zaznamenaly ztráty v rozmezí 1,7 až 4,6 %. Pokles amerických akcií v pondělí snížil majetek 500 nejbohatších lidí na světě o 114 miliard dolarů. Informuje o tom portál Business Standard.

Předsedu společnosti Berkshire Hathaway Inc. Warrena Buffetta, třetího nejbohatšího člověka na světě, zasáhl pád nejvíce. Podle indexu miliardářů Bloomberg ztratil 5,1 miliardy dolarů. Berkshire je největším akcionářem firmy Wells Fargo & Co., jejíž akcie klesly již o 9,2 procenta. Pokles zasáhl i výkonného ředitele Amazon.com Inc. Jeffa Bezose, nejbohatšího člověka na světě. Jeho majetek klesl o 3,3 miliard na 116,4 mld. USD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Máš uplnou pravdu. A jen pro připomenutí...

1) digitální fotoaparáty NIKDY nenahradí klasický film protože NIKDY nebudou mít dostatečnou kvalitu,
2) digitální video NIKDY nebude mít kvalitu jako betacam,
3) digitální GSM telefon NIKDY nenahradí pevnou linku
4) USB flash NIKDY nenahradí velkokapacitní média na přenos dat - například Bernouli nebo JAZ
5) SSD NIKDY nenahradí klasický plotnový disk
.
.
.
X) kryptoměny NIKDY nenahradí klasické peníze....

Tak asi tak. Pokud se chceš na vlně svézt tak začni studovat jinak budeš jen smutně koukat a vyprávět vnukům že ti to uteklo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Digitální měna už je v podstatě standard mnoho let ...a většina kryptomen je nevhodně navržená pro běžné nasazení vč. BITCOINU takže závěr klasické "papírové" peníze jsou na ústupu už dlouho a jediná výhoda kryptomeny je částečná anonymita...takze radost z ní mohou mít jet spekulanti a kriminálníci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pod pojmem digitální měna si představuju třeba použití debetní karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že tady mícháte jabka a hrušky. Že by vlivem rozvoje technologií došlo k nějakému výraznému vylepšení kvality kryptoměn, o tom silně pochybuji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochybujete proto, že ten obor nesledujete a nic o tom nevíte. Tak pro vaši informaci. Letos se připravuje spuštění technologie LN (Lightning Network) a AS (Atomic swap). Co tyto technologie umí a co to bude znamenat - shrnu to rychlo v kostce podrobnosti si můžete najít na google.

Pro začátek tyto technologie budou podporovat tři kryptoměny (Bitcoin, Litecoin a Vertcoin). Implementovat ale je možné do jakékoliv kryptoměny. Ostatní se tedy časem určitě připojí.

O co jde:
Lightning Network = problémem všech kryptoměn (některé ten problém mají větší, jiné menší) jsou dvě věci. Rychlost transakce a cena poplatků za transakcí. Například u BTC to dosáhlo naprostých extrémů. Poplatky v řádu jednotek dolarů a doba provedení transakce v řádu desítek minut v lepším případě. Pro běžné použití na platbu třeba v supermarketu naprosto nepoužitelné. Malé platby třeba za zmrzlinu nemyslitelné. To je situace dnes. Problém tkví v podstatě samotného BTC a nelze s tím nic dělat. A právě proto vznikl Lightning Network. Funguje to tak, že vedle BTC vznikne ještě jedna samostatná síť Lightning Network do které si přesunete svůj BTC. Tento převod trvá normální čas - takže desítky minut. V okamžiku kdy tam ten BTC máte přesunut tak další platby jsou již v řádu milisekund za minimální poplatky. Uvádí se že kapacita sítě Lightning Network bude v jednotkách milionů transakcí za sekundu. VISA má rychlost transakcí asi 30.000 transakcí/s. Tzn. rychlost je naddimenzovaná pro aktuální stav. Lightning Network se dá ale dále rozšiřovat takže nebudou problémy ani s miliardami transakcí/s v budoucnu - kdyby to bylo potřeba. Poplatky za použití sítě Lightning Network budou zcela marginální záležitost v řádu haléřů. Porovnejte s cenou poplatku za použití platební karty (cca 1-3% z ceny převáděné částky)

Co to bude znamenat? Prostě si přesunete BTC do sítě Lightning Network a jste schopni zaplatit třeba párek v rohliku tak aby platba dorazila protistraně okamžitě a pro vás s minimálním poplatkem.

Co ale nastane v situaci kdy nemáte BTC ale třeba LTC (Litecoin). Tady by Vám Lightning Network nepomohl kdyby ovšem neexistovala technologie Atomic swap. O co jde. O online decentralizovanou směnu měn která může být pro uživatele zcela transparentní - tzn. Neví o ni. Situace dnes je taková že když máte LTC a chcete zaplatit někde kde berou pouze BTC musíte na burzu, zde provést směnu a pak zaplatit. Nepohodlné a nepraktické. To právě řeší Atomic swap. Fungovat to bude takto. Dáte v peněžence která podporuje Atomic swap (může to klidně být i platební karta) příkaz k platbě za párek v rohliku. Při platbě se zjistí, že na kartě máte nějaký obnos v LTC ale příjemce chce BTC. Co se tedy stane. Vaše peněženka vyšle do sítě nabídku na prodej LTC za aktuální cenu. Ta se ihned provede a obnos již v BTC se zašle prodejci párkuv rohlíku. To vše do několika sekund.

Jak jsem psal na začátku. Aktuálně se to týká BTC, LTC a VTC. Již se ale připravují i další krypto. Bude tedy jedno jakou máte kryptoměnu - vše co bude v síti LN bude možno použít. Vyřeší se tím aktuálně zásadní problémy kryptoměn. 1) rychlost transakce, 2) cena transakce, 3) volatilita (jelikož bude okamžité vyrovnávání cena na různých zdrojích tak ceny jednotlivých kryptoměn přestanou skákat o desítky procent za den.

Já tedy vydím budoucnost jako velmi růžovou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle článek přišel tak trochu s křížkem po funuse a ač nadpis zní spekulativně, odpovědi už jsou známé. Cryptonite se dá celkem dobře těžit i na CPU (ryzen) a vydělá si na sebe i na elektriku za další 1-2 grafiky. Jenže teď když cena měn klesla, už zaplatí nejspíš jen sebe. A jak je tedy již známo, když byla těžba na CPU nejrentabilnější, Ryzenů i i7-8xxx (i když Coffe bylo ze začátku globálně málo a nebylo tak výhodné) bylo dost, i7-7xxx byla na polovičním výkonu za vyšší pořizovací cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona tě až tak nezajímá současná cena, ale cena v době tvého prodeje, která je ve hvězdách. Třeba se to zaplatí naopak za polovinu doby :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

alespoň někdo kdo tu má rozum..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlavni problem je, ze ke kazdemu CPU je potreba desku + pameti + zdroj. Nemuzete proste vzit 20 kusu a nacpat je do jednoho PC. Tudiz je mining na CPU zajimavy *mozna* pro jednotlivce ale velky hraci se nim zabyvat nebudou, IMO.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepochybuj o tom, že kdyby to bylo ekonomicky výhodné tak se objeví PCI-E karty s paticí pro procesor. Vlastně se to normálně vyrábí pro speciální dlouhé desky kde jeden slot osadíš kartou s procesorem a do ostatních PCI-e narveš karty. Určitě by nebyl vůbec žádný problém tam naládovat třeba 20 procesorů místo grafik - jak to bude ekonomicky výhodnější někdo to určitě udělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To co máte na mysli jsou pravděpodobné průmyslová PC (jedno takové od advantechu tu mám, byť ho myši znehodnotily). Nicméně tak snadno to nelze a tato PC nejsou nic jiného, než celé mobo smrsknuté na kartu. Vzhledem k tomu že PCI/PCI-E jsou sběrnice, tak se to zasunulo do velké desky, která je něco jako starý známý stromeček, ovšem s konektorem pro napájení.

Kdyby šly CPU takhle jednoduše "stackovat" a spojovat, tak by to zlikvidovalo většinu multiprocesor systémů. Bežný desktop i server procesor je velmi úzce upravená komponenta, která potřebuje další tunu smetí okolo a samo o sobě to sice má pcie, ale je vám to k ničemu. S FPGA je to jiné, jenže to už to rovnou člověk může zbastlit/koupit po vzoru antmineru.

Pro inspiraci:
http://img.directindustry.com/images_di/photo-mg/7058-11918359.jpg (vyloženě normální pcie, že?)
https://i.ebayimg.com/images/g/DCcAAOSw42dZJ8HU/s-l300.jpg (buď čistá eisa nebo znásilněná)
https://i.ebayimg.com/images/g/MIMAAOSwQJhUfnBM/s-l300.jpg (do tohohle se to zasune)
http://www.portwell.com/im/sbc/ROBO-8122VG2R-v.jpg ("normální" pcie blízko)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě tam nepůjde nacpat aktuální desky s procesorem které mají za úkol řídit provoz na sběrnici. Už dvě karty by se popraly a nefungovalo by to. Nicméně není problém vytvořit SLAVE karty s normálním procesorem který se bude chovat jako koprocesor. Rozdíl není technicky ale spíše softwarový. Jiný bios. Podobné řešení mimochodem existovalo a já ho pamatuji v dobách prvních PCček. V PCXT jsem na 8mi bitové ISA sběrnici měl kartu která na sobě měla 386 procesor který ale byl v modu koprocesoru. V podstatě to byl normální samostatný počítač který ale neměl nahraný žádný operační systém jen základní speciální BIOS. Řídil si to sám procesor 8088 tak že do toho nahrnul nějaký software který na tom prováděl výpočty už přes 386ku a 8088 si odebírala jen výsledky. Nebo jiný příklad - jeden z prvních grafických 2D akcelerátorů obsahoval uplně normální procesor INTEL 8088 (X86 kompatibilní procesor). Takže to šlo již před 30ti lety a jde to nepochybně i dnes :-)

To řešení které jde dnes koupit vypadá nějak takto:
https://www.anandtech.com/show/12014/colorful-c-j1900a-btc-plus-v20-mining
nebo
https://www.dhgate.com/product/9-pcie16x-slot-motherboard-suitable-for-e...
To ale není to o čem jsem psal výše. Zde jde nacpat pouze jedna procesorová deska. Nepochybně ale není problém udělat řešení kde těch procesorových desek půjde nacpat třeba 10 s tím, že jedna bude řídit ty ostatní. V podstatě by nejspíš bylo možné i míchat procesory AMD a INTEL nebo i jiné na jedné základní desce protože spolu komunikují přes PCI-E. Otázka ale je, zda by nebylo praktičtější aby komunikace probíhala přes USB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v případě starších CPU to zas tak velký problém nebyl. Ostatně existovali tzn. řezy, kde se dalo "sestavit" vlastní CPU o "libovolné" bitové šířce (instrukce). Dneska jsou ty CPU velmi specifické komponenty a musel by tam být další řadič, chipset. Podle mě by to jednoduše lepit nešlo, po SW stránce možná, ale bylo by to tak nevýhodné a náročné, že by řešení na bázi FPGA (větších) nebyl problém. Pak to FPGA slouží jako programovatelný koprocesor s mnohem zajímavější efektivitou, než aktuální CPU. Je k tomu samozřejmě potřeba také něco napsat, jednoduché to nebude, ale pořád je snažší vytvořit OpenCL koprocesor, než psát veškerý SW na obsluhu "CPU" v něčem jako koprocesor.

Jinak ty řešení co jste poslal, však je to přesně to co jsem zaslal, jen "osvěžené". Nechtělo se mi lustrovat advantech, kontron a další, co tohle vyrábí, sám mám doma několik průmyslových mašin, včetně PC/104. Jen to s moderním HW nejde tak snadno, jako u toho starého. Nedokážu si představit, jak to někdo píše :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyby ta těžba kryptoměn alespoň byla k něčemu a ten obrovský světový výpočetní výkon alespoň něco konkrétního vypočítal. Takhle to je jen proměna elektrické energie na sny a lidstvu to je zcela k ničemu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jako těžba drahých kamenů, perel, zlata, stříbra a výroba veškerého luxusního zboží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné věci se věší na děvčata, umění a elektrické kontakty. Je to zbytné, ale ne zbytečné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z toho ze vy a par diskuteru jste prilis stupidni aby jste pochopil co je Proof of Work a proc se tam pali tolik energie, nijak nevyplyva ze je to zbytecne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to je riadne blbe prirovnanie, hlavne ked v elektonike sa zlato dost pouziva. No komunista sa nezaprel a prejavil sa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Asi jako těžba drahých kamenů, perel, zlata"

Za zlato si môžem prinajhoršom dať zhotoviť šperky, ale ak krachne Bitcoin tak nebudem mať nič okrem nejakého logu v PC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam napad.. tak si ho nekupuj!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co to je krachne Bitcoin? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drahé kameny, perly, zlato, stříbro atp. jsou reálné, mají nějakou byť třeba diskutabilní hodnotu. Data se také dají ocenit, kryptoměna je z tohoto pohledu něco jiného ... Je to konstrukt, který možná uspěje a nebo také jeho bublina splaskne. Pak blockchain třeba použijí k něčemu jinému, snad smysluplnějšímu ... ;-)

Podle mého to nejsou vůbec srovnatelné věci, alespoň ne nyní, možná třeba v budoucnu, pokud stávající kryptoměny přestojí test časem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto stejné jako u USD, EUR, CZK ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co třeba tohle: https://www.gridcoin.science

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. To co hoši z AMD reptaj kolem cache je blbost. TR má 4x8MB ne 32MB, nemá jednotnejch 32MB a d ocache se mu nevejdou operace větší jak 8MB, to jednak. Druhak kryptoalgoritmy nejsou moc o L3 cache. Ty počítané na CPU jsou hlavně o AES a jejim výkonu. AMD má narozdíl od Intelu AES jednotku na thread ne na jádro, a to je ten klíč proč v CPU miningu může bejt lepší, ale reantabilní? To je joke.

Když jsme to naprosledy zkoušel, bylo to rok dozadu a mněl jsem v tu chvíli 22 jádrový Broadwell E5-2696v4 a rentabilní to rozhodně nebylo. Všechny CPU těžitelné mněny jsou paradoxně "chráněné" viry. Všechny viry co maj v sobě CPU miner počítaj tyto mněny a tvůj byť ten nej CPU sám proti nim nic neznamená a rentabilní to rozhodně neni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1) Ne to co tady reptáš ty je blbost.
Na těžbu monera je ideální 2MB cache na vlákno, pokud je máš tak to frčí jak má.

2) Rentabilnost ? Ryzen 7 1700 @3.6GHz, má při těžbě spotřebu 40W, za měsíc těží zhruba za 30 dolarů. Teď počítej se mnou - elektřina 40*24*30=28,8 kWh @ 3,7 Kč/kWh = 107 Kč náklady. Profit ?
30 dolarů * 21,5 = 645 Kč - 107 Kč (el) = 538 Kč za měsíc

Návratnost ? Ryzen 7 1700 teď může stát 7500 Kč ? Tedy 7500 / 538 = 14 měsíců.

Vůbec nepočítám to, že monero většinou jede nahoru a za rok může mít klidně dvojnásobnou hodnotu, případně to lze měnit každý měsíc na jinou měnu.

Chápu, že si se na PCT hodně snažil, aby si všechny přesvědčil jak je na tom Ryzen špatně a těď pravděpodobně ta realita dost bolí, to ale neznamená, že tu budeš prezentovat nesmysly.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jak bolí? Koho přesvědčoval? Vždyť já jsem sám Ryzen otestoval a vesměs jej chválil, Co to meleš? A to že monero pracuje s 2MB bloky nic nemění na tom co jsem prohlásil o té cache a o lživosti AMD marketingu s tim co prohlašujou o 32MB a pod, ani na tom že i přes svéí kvality má Ryzen slabé stránky. Konkrétně dvě,. jednou je halfspeed AVX a druhou jest ona dělená cache ala vše je slepené z 4 jádrových CCX bloků. Kdyby ryzen byl monolytickej CPU se nedělenou L3 ala byla inkluzivní pro všechny jádra a sloužila ke komunikaci jader mezi sebou tak by Ryzen vydrtil Intel v hernim výkonu. Jeho hrubej výkon ALU a FPU je vyšší než má Intel, jen je tam tenhle děsnejk bottleneck. Pokud to v další generaci pořešej tak se AMD klidně může vrátit zpět na trůn.

Dále Monero je asi tak jediná šance co se rentabilních CPU coinů týče, ještě ňákej čas dozadu se moc nevyplácelo a ty tady počítáš s tim že za 14 měsíců nepoletí difficulty strmně nahoru a zároveň že se oné crypto bude dále dařit a její hodnoty nepůjde dolu a naopak stále jen a jen nahoru. Jseš ihmo pohádkář, to je jak si hopdit koruno ua doufat.

Veškeré CPU cryto jsou dominované botnety. Pokud se monero teď vyplácí, botnety se zaměřej na něj a žádnej CPU nebude rentabilní, přesně jak jsem to naznačil v předchozim postu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.