Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Tip na vánoční dárek: Potěšte milovníky deskovek 3D tiskárnou, nyní v -61% slevě

PR článek
Deskové hry jsou jednou z nejpopulárnějších aktivit v rodinném i přátelském kruhu. Stmelujete u nich vztahy s kamarády, partnerem i dětmi. Jejich výbava však bývá velmi základní a o atmosféru se stará především fantazie. Povzneste své společenské hry na novou úroveň s 3D tiskárnami.

Zdroj: Shutterstock

Každé odvětví se snaží minimalizovat své náklady, včetně společenských her. Jejich vybavení bývá poněkud generické, aby mohlo sdílet výrobní linky s desítkami jiných titulů. Přestože se pak ve hře převtělujeme do nebojácných hrdinů nebo přesouváme armády po mapách světa, ve skutečnosti jen hýbeme s malým panďulákem. 

Technologie 3D tisku nám však otevřela novou cestu, jak povznést naše deskové hry na novou úroveň nebo přinejmenším dotisknout kousky, které jsme v průběhu let poztráceli. Vyměňte meeply za miniatury hrdinů a nestvůr, žetonky za pořádné zlaťáky a karton v krabici za pořádný organizér neboli insert. 

V dřívějších dobách byla 3D tiskárna otázkou několika desítek tisíc a používali ji jen na univerzitách či vědeckých výzkumných ústavech. Dneska jde však o srandu, která stojí méně než mobilní telefon, ale na rozdíl od něj vydrží rozhodně déle než jeden rok. Na internetu navíc naleznete veřejně přístupné knihovny, kde najdete tisíce již hotových projektů. A právě deskové hry díky srdcařské komunitě se mohou pyšnit bohatým výběrem.

Níže si představíme tipy na dvě 3D tiskárny, které aktuálně naleznete ve slevové akci s až -61% slevou. Oba modely jsou zasílané z německého skladu a s dopravou zdarma se na ně můžete těšit za 3-5 pracovních dní. 

Artillery Hornet

Tato tiskárna, ač patří k těm levnějším, je velice robustní a pevná již od pohledu, za což může vděčit svému kovovému tělu. Samotná tiskárna vám přijde již z 95 % předmontovaná a na její sestavení budete potřebovat jen tři minutky. Výhodou je, že nepotřebuje prakticky žádnou údržbu, a tak s ní nebudete mít žádnou starost.

Tiskárna Artillery Hornet se může pochlubit kompaktním rozměrem, ale i přes to nabídne tiskovou plochu o velikosti 220 x 220 x 250 mm. Důležitou informací na závěr je pak fakt, že jejích chod je nadprůměrně tichý, takže ji můžete nechat běžet i v malém bytě přes noc a vůbec vás nebude rušit ze spaní.

3D tiskárnu Artillery Hornet pořídíte při využití slevového kupónu ARTHD za senzačních 3185 Kč v -63% slevě. 

Artillery Sidewinder-X2

Artillery Sidewinder-X2 je o trochu větší 3D tiskárna než předchozí model a dala by se zařadit spíše do kategorie pro pokročilé kutily. Již na první pohled upoutá tiskovou plochou 300 x 300 x 400 mm. Výhodou konkrétně tohoto modelu je mimo jiné i vysoká rychlost nahřívání, kdy ji stačí pouhé dvě minutky než můžete začít tisknout.

Jistě také každý ocení detekci vybití filamentu či přerušení napájení a schopnost automatického obnovení tisku. Pokud tisknete nějaký objekt delší dobu, byla by škoda, abyste o vše přišli jen kvůli tomu, že vypadly jističe. Tiskárna podporuje veškeré standardní typy souborů a celý tisk se ovládá přes barevný intuitivní displej.

3D tiskárnu Artillery Sidewinder-X2 pořídíte v exkluzivní -61% slevě v internetovém obchodě Cafago.