Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

TIP: Populární 3D tiskárny Creality nyní za akční cenu

PR článek
Představme si blíže populární modely 3D tiskáren Creality Ender-3 V3 SE a Creality K1C, které můžete pořídit za zvýhodněnou cenu.

V současné době, kdy inovace a kreativita otevírají dveře i drobným podnikatelům, se dostává do popředí 3D tisk. Tato aditivní technologie představuje proces, při kterém se z digitální předlohy (3D modelu) doslova vytiskne fyzický model.

Využití 3D tisku

3D tiskárny hrají roli nejen v profesionální sféře, tak v domácím prostředí. Existují různé druhy, které se zaměřují na trojrozměrný tisk jinak velkých modelů z odlišných materiálů a pomocí různých technologií tisku.

Průmyslová výroba – 3D tisk zkracuje čas potřebný pro vývoj prototypů a umožňuje výrobu složitých struktur, které by nebylo možné vytvořit tradičními metodami.
Medicína – Vytváření detailních modelů lékařských implantátů a orgánů k chirurgickým účelům a pro biotisk tkání.
Stavebnictví – Experimenty s tiskem celých budov nebo jejich částí umožňují zjednodušit konstrukci a snížit množství odpadu.
Umění a design – Umělcům a designérům umožňuje experimentovat s novými formami a materiály.
Vzdělávání – Slouží jako nástroj pro výuku designu, inženýrství a technologie, zvyšuje zájem studentů o STEM obory.
Domácí použití – DIY projekty, opravy, výroba unikátních předmětů na míru nebo předmětů denní potřeby.

Pojďme si představit dva oblíbené kousky 3D tiskáren od společnosti Creality, která není ve světě 3D tisku žádným nováčkem.

3D tiskárna Creality Ender-3 V3 SE

Nejprve tu máme něco pro začátečníky. Elegantní model trojrozměrné tiskárny Ender-3 V3 SE je velmi kompaktní a přes to disponuje stabilní konstrukcí. K tisku využívá technologii FDM a jako tiskový materiál je možné použít PLA, PETG nebo TPU. O plynulý přísun filamentu se stará přímý extrudér Sprite, tisknout je možné rychlostí až 250 mm/s.

Maximální velikost tisku je 220 × 220 × 250 mm, přičemž rozměry samotné tiskárny jsou 349 × 364 × 490 mm a hmotnost je rovna 7,12 kg. Nastavení můžete snadno ovládat pomocí 3,2" displeje s pohyblivou grafikou. Tiskárna je kompatibilní s operačními systémy Windows, Mac OS, Linux a podporuje software Simplify3D, Creality Print a Cura 5.0 nebo novější.

Creality Ender-3 V3 SE aktuálně naleznete ve slevě v internetovém obchodě Cafago za 169 €. S naším slevovým kupónem RTUKS3 si můžete cenu ponížit o dalších 5 €! Součástí ceny je rovněž doprava zdarma ze sousedního Německa, takže se vyhnete jakýmkoliv celním poplatkům.

3D tiskárna Creality K1C

Druhé zařízení pro 3D tisk, které vám představíme, je určeno pro pokročilé uživatele. Creality K1C disponuje shodnou velikostí tiskové plochy 220 × 220 × 250 mm a stejnou technologií tisku FDM. Jako filament však můžete kromě PETG, PLA a TPU použít také materiály ABS, ASA, PA, PC a PETT.

Přístroj je vybaven chladicím systémem se třemi ventilátory, který efektivně reguluje teplotu během tisku. Výhodou této 3D tiskárny je bezpochyby rychlost tisku, která dosahuje až 600 mm/s. Konzistentní vysokou kvalitu zajišťuje stabilní rám z hliníkové slitiny s automatickým vyrovnáváním podložky. Díky funkci obnovení tisku váš projekt neohrozí ani vyčerpání filamentu či výpadku elektrického proudu.

3D tiskárna Creality K1C má rozměry 355 × 355 × 482 mm a váží 12,4 kg. Ovládat ji můžete intuitivně přes 4,3" barevný dotykový displej nebo přes počítač pomocí Wi-Fi připojení. Nechybí ani možnost tisku z USB úložiště. Zajímavostí je přítomnost AI kamery, která sleduje tisk v reálném čase a dokáže vytvořit dokonce i časosběrná videa.

Tiskárnu Creality K1C můžete nyní pořídit na webu Cafago za 499 €, a když při nákupu zadáte náš slevový kód SKUBNR3, cena se poníží o 20 €. Stejně jako v prvním případě se zboží odesílá do 1 pracovního dne z německého skladu, doprava je zdarma. Zařízení vám přijde již sestavené a zkalibrované, takže vám nic nebrání v tom ho hned naplno používat.