Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

TOP rappeři jdou boxovat. Důležité momenty vyhlíží i fanoušci MMA

PR článek
Česko-slovenská rapová scéna je na nohou. A tentokrát ne kvůli hudbě. Populární slovenští rappeři si to totiž rozdají uvnitř boxerského ringu. V pořadí druhý galavečer organizace Fight Night Challenge se uskuteční v pátek 3. června v bratislavské NTC Aréně. A nabídne spoustu akce.

Hlavním tahákem boxerské show je očekávaný souboj mezi Separem a Majkem Spiritem. Zápas s doslova hollywoodským příběhem na jedné i druhé straně přitahuje obrovskou pozornost celé bojové scény i fanoušků. Oba věnovali přípravě hodně. Krev, pot a slzy z tělocvičny ale přetaví ve vítězství mezi šestnácti provazy pouze jeden z nich. Sázkové kanceláře podle vyrovnaných kurzů očekávají velmi vyrovnanou bitvu. Kdo ukáže větší ránu, fyzickou kondici a srdce bojovníka?

Milovaný i nenáviděný rapper Moloch má tentokrát před sebou pořádné sousto. Rytmus, který se boxu věnuje 5 let a má za sebou dva boxerské duely, ho totiž podle svých slov plánuje „zdevastovat“. Zajímavou přestřelku nepochybně nabídne i zápas majitele vůbec prvního knockoutu v historii organizace, Frayera Flexkinga. Proti němu se postaví český rapper Refew. To ale není všechno.

Na turnaji Fight Night Challenge 2 se představí i dobře známé tváře z řad profesionálních bojovníků. Attila Végh jde s Emanuelem Newtonem završit vzájemnou rivalitu z dob jejich působení v prestižní MMA organizaci Bellator. Právě tam se v minulosti dvakrát proti sobě postavili a oba slavili po jednom vítězství. Rozdávat bomby má v plánu i Samuel „Pirát“ Krištofič, Vlasto Čepo, Alexandr Cverna, nebo kontroverzní Petr Kareš, jenž se po pádu organizace XFN poprvé vrací před záři reflektorů. Na kompletní program všech zápasů Fight Night Challenge 2 se podívejte zde.

Organizaci Oktagon MMA čeká v sobotu 4. června klíčový „den D“. Vůbec poprvé v historii se totiž pokusí prorazit se svým turnajem v zahraničí. Na turnaji Oktagon 33 ve Frankfurtu dojde na bitvu Vémola vs. Pasternak a právě toto střetnutí bude jednou z ozdob celé karty. Český terminátor zažije návrat do klece po více než roční pauze zaviněné zdravotními problémy. Nyní jsou ale všechny součástky seřízeny. Chcete zápas Vémoly vidět live? Návod na sledování živých přenosů Oktagonu i UFC naleznete v tomto článku.

V rámci hlavního zápasu bude titul lehké váhy obhajovat slovenská legenda Ivan Buchinger. Proti sobě má extrémně nebezpečného a v kariéře dosud neporaženého Losene Keitu. O důležitosti tohoto turnaje svědčí i slova promotéra Ondřeje Novotného: „Je to pro nás velmi důležitá událost. Dobýt německý trh pro nás znamená otevřít si dveře do celé Evropy“. Oktagon bude zároveň ve slavné Festhalle sázet na největší německá esa Stephana Pütze, Christiana Eckerlina a bratry Zawadovi. První červnový víkend zkrátka nabídne fanouškům bojových sportů skvělou show.

Hned o týden později se pak poprvé v historii český bojovník utká o titul v nejprestižnější MMA organizaci světa. Jiří Procházka je favoritem, nicméně jeho soupeř Glover Teixeira je zkušeným veteránem a rozhodně nelze očekávat jednoduchou výhru. Podrobné info o galavečeru UFC 275 Teixeira vs.Procházka najdete zde.