Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TSMC má problémy s továrnou v Arizoně, zaměstnanci chtějí pracovat u Intelu

Tak je jasné, že když chci výrobu "na západě", tak musím nastavit "západní pracovní podmínky".

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Na východ se továrny stěhovaly kvůli nižším nákladům. Ty nižší náklady na západ z východu přestěhovat nejde.

Zákazník to (nerad) zaplatí.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si, ze prave tie 12tky by boli hlavnym kamenom urazu, aj ked sa to tak mozno uvadza. Merito bude zrejme v azijskej pracovnej discipline, ktora je casto az fanaticka. A to spravidla pozaduju, spolu s pracovnou kulturou, aj po offshore zamestnancoch.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze kazde rozhodnutie nariadene politikmi je na figu. To ze chcu USA tovaren TSMC nariadil Biden (alebo este Trump?).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

amici by radi sedeli cely den v kantyne, same prestavky a plat jak prezident..
takto ten kapitalizmus nevybudujeme :DDD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stačí dobře zaplatit. US vláda stejně chystá speciální víza pro pracovníky v těchto oborech, takže to může být velmi zajímavá příležitost i pro mnoho lidí tady.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Největší sranda je, že až to s velkou slávou dostaví a spustí, všechno to převálcuje Žluťák.

Aspoň budou mít v USA hezké nové brownfieldy, kde budou moci nasekat z továrních hal zajímavé velké byty nebo to nechat filmařům na natáčení katastrofických filmů. Tedy jestli tam budou "safe zones" a 46 druhů toalet pro všechny gendery a woke lidičky, to umělci dnes potřebují.

Číňané mají více inženýrů, vědců a techniků než zbytek světa dohromady, a místo jednoho Sillicon Valley jich nyní staví cirka 30 - vědecko-technických městeček pro high-technology. TSMC mají přes záliv, no takže jak to asi může dopadnout... zaváděním pitomých sankcí a embarg se USA střílejí do vlastní nohy, protože to donutilo Žluťáky pořádně hýbnout zadkem. Západ podniká jeden sebevražedný krok za druhým, to nemůže dobře skončit...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Samá propaganda a prd k věci. Sankce proti SSSR výrazně pomohly, není důvod je proti Číně nepoužít.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Sankce proti SSSR pomohli, protože systém byl sám o sobě, jako každý socialismus, vnitřně neživotaschopný.
O Číně se toto říct nedá, protože třeba i v míře regulace podnikání vychází lépe, než většina zemí EU (resp. těch regulací je mnohem méně). Číně se se v zásadě povedlo vytvořit systém, který je sice řízený shora, ale na mikroúrovni je velmi tržní a poskytuje velkou motivaci jednotlivcům, a zároveň je (mimo tu politickou rovinu) velmi málo reguluje. Místo politických svobod lidem nabízí docela rychlý růst životní úrovně.
Náš problém je, že místo stavění na hodnotách, na kterých západ vyrostl (jako je podnikání, konkurence myšlenek, přístupů, osobní svoboda, osobní proaktivita a invence) jdeme cestou, jako by kopírování těch nejhorších vlastností Číny (byrokratické řízení) a snahou o řízení života jednotlivců, rovnostářství výsledků. Čímž si ničíme sami sebe i vlastní konkurenceschopnost.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

V Číně to řízení zhora pořád je značné. A stačí jakákoliv chyba velkého vůdce a všechno zas půjde do kopru. Každý systém založený na diktatuře je dlouhodobě neefektivní i když krátkodobě může být naopak efektivnější.
Ano, v EU si těch regulací vymýšlíme zbytečně moc, ale tohle se týká USA a v nich států s minimální regulací.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvědom si, že z hlediska lidské historie je demokracie jen mrknutí oka a ta novodobá lobisticky-libtardovská je jen pikosekundou. To cos napsal o autoritativních režimech je kravina. Pokud je vůdce alespoň průměrně inteligentní, tak chápe, že nerozumí všemu a nechává si poradit, protože ví, že narozdíl od demokracie má nějakou zodpovědnost za lidi, kteří ho v případě neúspěchu klidně odsoudí k smrti. Číně nevládne absolutisticky jeden člověk, prober se a nečum jen na ČT, jejich systém je úplně jiný.

A teď mně prosím napiš seznam hloupých čínských politiků. Já žádné neznám, zato hloupých aka nekompetentních politiků z EU/USA ti vysypu z rukávu třeba deset. To je to jediné oč tu běží - jak vymyslet a nastavit systém tak, aby se nahoru nedostali blbci a extrémní nenažranci, což Čína dokázala a obecně se dá konstatovat, že moderní autoritativní režimy jsou v tomto mnohem lepší než ty tzv. demokratické. Jediná moderní vyjímka potvrzující pravidlo je Venezuela.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle si nech na PŠM, rudý blázne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš z té rudé barvy evidentní fóbii. Nesmíš vidět jen ji a nesmíš kritizovat jen ji.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokusme se oprostit od idelogií a pohleďme na rozdíly v ekonomikách pragmaticky. Čínský systém historicky stojí na konfucianismu a autoritě vůdců. Výhodou v ekonomickém plánování je fakt, že vůdcové vědí, že budou u vesla i za 10-20 let. To jim umožňuje dělat krátkodobá velmi nepopulární rozhodnutí, která však v budoucnu přináší velký benefit. Tento přístup je v klasické demokracii prakticky nerealizovatelný. Proč? Protože pokud nemá politik dostatečně vyvinutý smysl pudu sebezáchovy a bude chtít nějaká rozhodnutí provést, které dopadne na většinu či vekou část obyvatelstva. Tak ho rychle umravní nebo rovnou odvolá jeho vlastní partaj, protože chce vyhrát i ty příští volby a hodně její politiků by ráda měla teplá místečky v parlamentu, či v kancelářích ministerstvech jako poradci. Když to shrnu, tak pokud se u nepopulárního rozhodnutí neobjeví benefit který by pocítila většina do příštích voleb, je takové rozhodnutí předem odsouzeno šoupnutím do šuplíku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to je právě ta zpětná vazba a důvod proč se v demokraciích žije docela dobře.
Navíc ono prakticky není nic, co by do toho spadalo. Ono právě největšího rozvoje bylo dosaženo právě v těch demokraciích, což dokazuje, že není nic, co by nešlo principiálně realizovat (samozřejmě krom utopických nesmyslů, ale na tom vždy shořeli i totalitní režimy).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je hodně smutný komentář od Mirda Červíček, bohužel takto uvažuje poměrně dost lidí ve svobodné demokracii.
Ti, kteří žijí v totalitních zemích se bohužel už vyjádřit nemohou, protože by skončili v lágru, nebo by zmizeli.
Pokud se ve svobodné demokracii dostane do čela hloupý, nebo peněz a moci chtivý politik, nakonec nedojde-li ke konci demokracie dá se vše ve volbách napravit.
I chyby, kterých se lidé (politici) dopouští, jsou velkou předností svobodné demokracie!
V totalitní zemi, kde vládne zvůle jednoho člověka (strany), může dojít ke změně na svobodnou demokracii jen revolucí a ta může být hodně krvavá.
(V totalitě nevládnou osvícenci, to si pletete s monarchií)
Totalitní země také může napadnout jinou zemi a nepotřebuje k tomu souhlas svých občanů - lépe řečeno nevolníků.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

„V totalitní zemi, kde vládne zvůle jednoho člověka (strany), může dojít ke změně na svobodnou demokracii jen revolucí a ta může být hodně krvavá."

V Číně nevládne jeden člověk ani prakticky jedna strana, protože v té jedné straně jsou různé frakce, které se ovšem, narozdíl od demokracie, snaží o řešení problémů společnosti o něco více než politikaření. Diskuze tam probíhá a narozdíl třeba od nás se nestane, že se zahodí dobré řešení problému, protože ho navrhl někdo z jiné strany než zrovna vládne.

„Pokud se ve svobodné demokracii dostane do čela hloupý, nebo peněz a moci chtivý politik, nakonec nedojde-li ke konci demokracie dá se vše ve volbách napravit."

Tak to funguje ve zdravé demokracii, která naposledy fungovala např. v USA před 1. světovou válkou. Dnes už ne.

„Totalitní země také může napadnout jinou zemi a nepotřebuje k tomu souhlas svých občanů - lépe řečeno nevolníků."

Děkuji za nejlepší nahrávku na smeč. Těmi totalitními zeměmi myslíte např. USA, které začalo válku ve Vietnamu i přes odpor většiny občanů? Dnes si hodně protiamericky zaměřených lidí myslí, že Američané jsou válkychtivý národ, ale to je omyl. Válkychtiví jsou jejich politici ovlivnění lobistama a bankéřema a Američané s tím ve volbách už 100 let nedokážou nic udělat. Veřejnost-občané by v referendu drtivou většinu moderních válek odmítli, ale už můžou akorát prd, jak je vidět v praxi.

Osvícený monarcha je to samé co osvícený diktátor, protože car-král-císař je synonymem pro diktátor. To jen v pohádkách a blbé propagandě jsou hodní králové a diktátor-autoritativní vládce je vždy špatný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš sice částečně pravdu, ale není to pravda celá.
Čína má svůj růst založený na tom, že svou (poměrně levnou) práci prodává celému světu, zejména USA a EU. V okamžiku, kdy by přišly restrikce, bude celý čínský průmysl v docela velkých sračkách, protože nebude mít odbyt a lokální poptávka nedosáhne ani zlomku té světové. Miliarda obyvatel sice je docela velé číslo, ale z této miliardy je solventních docela malý počet lidí, protože Čína je stále zemí velkých kontrastů - na jednu stranu velkoměsta jako Šanghaj s volnými obchodními zónami, na druhou stranu venkov, kde jsou rádi za elektrifikaci. Jenže problém je v tom, že ty potenciální restrikce by silně ovlivnily i Západ.
Nicméně souhlasím s tím, že Západ je příliš byrokratický. A přidal bych, že tu už skoro nevychováváme nové odborníky a techniky. Místo toho tu budujeme manažerismus a podobné hovadiny.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Hehehe, zemi velkých kontrastů udělá zparchantělý kapitalismus i z ČR a USA atd. Respektive již udělal. Čínský vnitřní trh společně s mimo EU-USA oblastmi je už dost velký.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono to souvisí jedno s druhým. Být technik nebo odborník je náročné, a dá to spoustu práce.
Pokud stavíme na hodnotách, na kterých západ vyrostl, tak máte motivaci jím být. Pokud na tom, co se tlačí dnes (rovnost výsledku) proč se namáhat?
Zásadní rozdíl je, že Číňan (ale třeba i Ind) tu motivaci má (byť u nejmladší generace už to je také horší), mladý občan západu ji buď najde přímo v sobě (ale kolik takových je) nebo ji nemá, protože v současné společnosti je (a řekl bych snad aktivně) potlačována.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme. Vývoz z Číny do USA dělá jen asi 12% čínské výroby, a podíl ne-atlantických (aka USA a "svobodný svět") zákazníků rapidně roste, stejně jako čínský vnitřní trh. A s 1,5 miliardou lidí ostatně vnější trhy ani moc nepotřebují. Další miliardy zákazníků ostatně mají hned vedle po celé Asii.

Svět se změnil a USA a Západ to budou muset akceptovat. Jak se říká "neházej kamením, když bydlíš ve skleněném domě", no a Amíci si dnes bez čínského dovozu ani nevytřou p*dele, jelikož i takovou blbost jako všechny hygienické výrobky dovážejí z Číny. Elektroniku do F-35 vyrábějí také v Číně, takže...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT - pokud by přišly restrikce, tak ve sračkách bychom byli hlavně my v EU. Už nyní (kvůli covidu) je problém sehnat některé běžné díly pro elektroniku. V případě zablokování dovozu z Číny by to byla katastrofa. To je to střílení se do vlastní nohy jak píše uživatel výše. Trh je globální a když se jeden článek odpojí, tak se začne hroutit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To sice jo, ale jen dočasně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komunismus s jeho 5 letým plánováním byl dost neefektivní systém, který vyráběl zbytečné a chybělo potřebné. Naopak zase čistý kapitalismus je otrokářský systém, který jedince zlikviduje ve prospěch zisku.

Ideál je něco mezi...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

usácky politruk by si mohol uvedomiť, že na výrobe v Číne sa stal závislý západný svet vlastnou zásluhou a pokiaľ by chcel špekulovať nad njakými sankciami, doplatí západ na ne v prvom rade, číňania vyrástli a z nejakých tých drobných excesov typu ASML či Huawei sa v pohode otrasú.
no a ešte by si mohol polituk uvedomiť, že ZSSR nebol položený na lopatky ekonomicky, ako radi podobní politruci blábolia, ale čisto politicky využijúc nekonečnú naivitu Gorbačova a piate kolóny naočkované v satelitoch dobre živené open fondami vieme koho, kto rád rozvracia farebnými revolúciami nepohodlné režimy s dôsledkami permanentnej občianskej vojny viď Ukrajina, či štáty Blízkeho východu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další rudý lhář.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Měl bys zajít k očnímu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ekonomické sankce můžou pomoct, když jsi výrazně ekonomicky silnější než soupeř. Technologické sankce můžou pomoct, když jsi výrazně technologicky silnější než soupeř.

Ve které z uvedených oblastí jsou USA+EU výrazně silnější než Čína?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba právě v nejnovějších polovodičových technologiích. Samozřejmě dohromady s Taiwanem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hehehe, hele a nemají ty Tchaj-wanci takový trochu jako šikmý voči a nejsou celý do žluta? Člověk by skoro řekl, že jsou to Číňani...
Tahle Jasánkovština je legrační, PŠM jako z praku.

V USA jde (statisticky) z každých 50-ti nejchytřejších absolventů střední školy na techniku JEDEN, protože v konkurenci s Indy a dalšími imigranty pochybných technických kvalit se tím odsuzuje k celoživotní chudobě, a 4x menšímu platu, než by měl coby burzovní analytik, právník nebo felčar. Důsledky jsou vidět všude...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to sice Číňani, ale ne z PRC. A právě oni staví fabriku v USA. Což ty Jasánku moc dobře víš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Schválně, jak dlouho bude trvat, než se Tchaj-wan integruje s kontinentální Čínou, podobně jako to udělaly všechny odštěpené čínské provincie, jako třeba Hong-Kong, Macao, ... Průmyslově a ekonomicky už to začalo před hodně lety, následovat bude i politická konvergence. Třeba po vzoru Hong-Kongu: jeden stát, dva systémy. 10 let? Možná 20, ale dojde k tomu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Integrace Taiwanu je možná jen vojensky. Pochybuju, že by pak dlouhou dobu něco vyráběl. Vzor HongKongu právě ukázal, že Čína své sliby nedodržuje. A mimo jiné, Macao ani HongKong nebyly žádné odštěpenecké provincie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať vojensky či nevojensky - což je IMHO pravděpodobnější - jakmile to Číňani budou chtít, tak k integraci Tchaj-wanu dojde. Z Pentagonu již dlouho zní, že Tchaj-wan je v případě čínského útoku zcela nebránitelný, tak je předem jasné, jak by to dopadlo. Je to nakonec vidět i na amíckém vyzbrojování Tchaj-wanu: dostávají jen druhořadé zastaralé hračky, jako F-16, nové F-35 jim Amíci neprodají. Prostě je to jen otázka času.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doporucil bych si zopakovat dejepis / zemepis nebo aspon si precist wikipedii nez ze sebe delat blbce. Macao bylo Portugalske uzemi a HongKong patril Britum; oboji po opiovych valkach. V obojim pripade tam byly nejake kolonialni smlouvy, ktere bud uplynuly nebo k jednacimu stolu dotlacil Bolsevik z pevninske Ciny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taiwan je Cina,

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jedina pravoplatna Cina je Cinska republika na Taiwanu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jaké sankce proti SSSR? O žádných nevím, kromě embarga vývozu pokročilé techniky použitelné pro vojenství

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K podbarveni komentare doporucuji skvelou pisen Romana Holeho Blizi se zanik zapadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

动态网自由门 天安門 天安门 法輪功 李洪志 Free Tibet 六四天安門事件 The Tiananmen Square protests of 1989 天安門大屠殺 The Tiananmen Square Massacre 反右派鬥爭 The Anti-Rightist Struggle 大躍進政策 The Great Leap Forward 文化大革命 The Great Proletarian Cultural Revolution 人權 Human Rights 民運 Democratization 自由 Freedom 獨立 Independence 多黨制 Multi-party system 台灣 臺灣 Taiwan Formosa 中華民國 Republic of China 西藏 土伯特 唐古特 Tibet 達賴喇嘛 Dalai Lama 法輪功 Falun Dafa 新疆維吾爾自治區 The Xinjiang Uyghur Autonomous Region 諾貝爾和平獎 Nobel Peace Prize 劉暁波 Liu Xiaobo 民主 言論 思想 反共 反革命 抗議 運動 騷亂 暴亂 騷擾 擾亂 抗暴 平反 維權 示威游行 李洪志 法輪大法 大法弟子 強制斷種 強制堕胎 民族淨化 人體實驗 肅清 胡耀邦 趙紫陽 魏京生 王丹 還政於民 和平演變 激流中國 北京之春 大紀元時報 九評論共産黨 獨裁 專制 壓制 統一 監視 鎮壓 迫害 侵略 掠奪 破壞 拷問 屠殺 活摘器官 誘拐 買賣人口 遊進 走私 毒品 賣淫 春畫 賭博 六合彩 天安門 天安门 法輪功 李洪志 Winnie the Pooh 劉曉波动态网自由门

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna o masakru na náměstí nebeského klidu jsem nedávno vedl diskuzi s někým ze Západu co se rozčiloval nad záběry z té události. Ani netušil, že ti protestující nebyli tak mírumilovní jak bylo vidět z těch konkrétních záběrů, ale že umučili a zabili několik zasahujících vojáků.
https://contact.photoshelter.com/image/I0000egrwdyjA728

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Už v době, kdy Pat ještě šéfoval VMWare a můj předpoklad, že by byl nejlepším adeptem na CEO Intelu zněl jako sci-fi, jsem tu a tam v diskusích trousil, že pod Patem se prostě pracuje lépe. Má to nastaveno jinak, pro-rodinně, víc myslí na zaměstnance a za svého vlastního šéfa považuje Ježíše Krista s hodnotami, které to přináší (tohle najdete ve spoustě rozhovorů s ním). Proto raději lidé budou pracovat u Intelu než u TSMC. Tak a hurá, sázejte mi mínusy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mínus možná časem. Hodnoty Ježíše Krista jsou v přímém rozporu s marketingem Intelu, který aktivně vytváří i sám Pat. Podotýkám, že marketing např. AMD by z tohoto pohledu byl snesitelný.

„Proto zanechte lži a mluvte pravdu každý se svým bližním, vždyť jste údy téhož těla."

Jó křesťan to má v korporátním kapitalismu těžké:).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, křesťan to má v kapitalismu těžké. Zatímco v socialismu i rudé Číně mu rovnou zakazují i chodit do kostela...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona část křesťanů tvrdí, že československý socialismus (druhá půlka, kterou zažili), byla křesťanství blíže než dnešní kapitalismus. Moji rodiče tebou uvedený zákaz v ČSSR nezažili, kostely byly volně přístupné a nikdo neřešil jestli tam chodí. V Číně se do kostela chodí, jen se tam nesmí řešit protistátní činnost, což není v rozporu s Ježíšovým "Co je císařovo, odevzdejte císaři, a co je Boží, Bohu." Byla snad Římská říše v době vyslovení této věty nějak liberálnější než dnešní Čína? Opravdu ti doporučuji i jiné zdroje informací než je ČT.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> Moji rodiče tebou uvedený zákaz v ČSSR nezažili,

Takže Vaši rodičia neboli neboli na riadiacich pozíciách a mali technické alebo prírodovedné vzdelanie.

V ČSR bol ten antiklerikalizmus KSČ menší ako v SSR, ale aj Jiří Grygar bol (ako katolík) zakázaný v TV v ČSR ale Okná vesmíru dokorán mohol robiť v Bratislave. Detto Lasica a Satinský nemohli bzť v TV s SSR ale v Prahe mohli nakrúcať pre oblasť na západ od rieky Moravy, Ale na východ od rieky Moravy sa tie filmy nevysielali.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Grygar je taková osobnost - v plusu i minusu - že ho vyšoupli z pražské televize, na čemž měl nemalou zásluhu i jeho přechytralý kolega, jakýsi Železný. S jeho návštěvami kostela to mělo společného velmi málo, ale dobře se to vypráví, teď po letech...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ten Železný, čo pod pseudonymom Kovový, robil s Grygarom Okná vesmíru dokorán z Bratislavy, keďže v ČR zakázali aj jeho? A ten istý železný, čo získal vplyv v CET21 okolo udelenia licencie, spojil sa s CME, a potom TV NOVA CME "ukradol", a bol europoslancom a za TV NOVA platila vďaka nemu ČR odškodné CME?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je áno, alebo nie?

Lebo okrem Vladimíra existuje medzi verejne známymi osobami aj Jakub Železný....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, je to on.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V ČSSR že nikdo neřešil, kdo chodí do kostelů? No to se soudruhu hodně pleteš. Už jako žák ZŠ jsi to dostal do takzvaného "komplexního hodnocení", jinak fakticky kádrového posudku, který škola vytvářela. A pak se to vezlo dál. Kvůli takové poznámce ses pak nemusel dostat na VŠ, neboť někdo jiný měl lepší kádrový profil a to samé i v zaměstnání. Nemyslím si, že o tom nevíš.
Římská říše byla v té době pod vládou císařů a Judea okupovaná provincie. Však taky o 100let později začala křesťany ve velkém likvidovat... O nějaké liberálnosti se tedy fakt mluvit nedalo, stejně jako v dnešní Číně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Náš příbuzný z USA nás občas navštěvoval. Máti kvůli tomu musela jít párkrát na kobereček, ale fakt žádné drama. Nikdo jí z práce nevyhodil, tátu taky ne. Sledovací kapacita co by pokryla kostely neexistovala, takže se sledovali jen jasní disidenti a to jen občas.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nechcete přestat mlet ty vaše blbosti to se fakt nedá. jsem ročník 1977 a nejhůř za celý můj život tu bylo mezi 1993 -2000 to byla bída mezi lidmi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kresťan to má v kapitalizme ľahké - kapitalizmus je postavený na protestantskej morálke.

Bohužiaľ finančné skupiny zrušili kapitalizmus a nastolili niečo postkapitalistické nedefinovateľné, čo žijeme my.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jakou to má souvislost? Nehledě na to, že křesťanství není moc kompatibilní s asijskou náturou. No a křesťané začínají být trestání za svoji víru už v Evropě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je možné hovořit o morální hodnotách na straně těch co uctívají někoho kdo vyhubil až na pár vyjímek celé lidstvo a to včetně malých dětí a dětí v lůnách matek a zvolil k tomu způsob kdy patrně nesmírně trpěli (utopení/vyčerpání/smrt hladem/žízní) a to přesto, že jako všemohoucí bytost mohl zvolit pro všechny okamžitou bezbolestnou anihilaci?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Inu, lidstvo jej nasralo, co naděláš. Stvořil člověka k obrazu svému - což na druhou stranu znamená, že křesťansko-židovský Bůh má i lidskou psychiku. A to, že lidé prováděli věci, které mu vadily - čím to asi bylo?
To až jeho syn začal razit všeobjímající lásku k bližnímu (kterou pak šířily křížové výpravy nebo Svatá inkvizice).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle převládajícího směru křesťanství (katolictví) jde o stále stejnou osobu (Trinity).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíše Tři osoby v jednom, prostě to není tak jednoduché.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale marketing neni vsechno. Roky se snazim o nejakou integraci Ryzenu V1000 - nejenom ze nejsou, ale podpora pro embedded je u nas totalne marna. Takze z meho pohledu jsou to maluvky na webu, clovek se podival na nejaky nefunkcni prototyp na Embedded World a tim to hasne. Pak vyslo V2000... a taky porad nic. Ani hotove COMexpress se nedaj malem sehnat, ne to jeste si to zaclenit do vlastniho custom reseni nativne. V tomto smeru byl a porad je Intel ponekud pristupnejsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozumná kritika. Ale kdyby Intel nezkoupil výrobní kapacity TSMC, tak by se možná na embedet produkty dostalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prace v Arizonskem TSMC bude porad imho raj oproti pardubickemu Foxconnu, kde si clovek odnese krom almuzny jeste vsi a TBC

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsi na zničené zdravý. Dlouholeté zaměstnance poznáš podle hrbu na zádech a půllitrech na očích.
Co se tam vyrábí dnes?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplne vsechno, od zakladovek po routery a prej nove i tiskarny. Nicmene hodne portofolia presunuli do Kutne Hory

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.