Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu 13.10 Smart Scopes: ještě větší šmírování uživatelů, ale anonymizované

"Pro mnohé služby, třeba ty provozované společnostmi z USA, to paradoxně může představovat bezpečnější metodu vyhledávání."
No nevim, Canonical sidli v UK, to jako z louze pod okap.

Hlavne aby takove "vylepseni" slo jednoduse odinstalovat :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Airstrip One sleduje svojich obyvateľov rovnako ako Oceánia.
Netreba zabúdať že NSA spolupracovala z UK NSA ekvivalentom

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

lenze ked hladam priamo, tak wikipedia vie len to co hladam na wikipedii, google vie len to co hladam na google atd. tu canonical vie o vsetkom co cez toto hladam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, když hledáš na wiki, tak wiki vidí jako zdroj IP serverů Canonialu, takže je to taoá proxy.

Canonial může vidět co moje I hledá ale proč by mě to mělo trápit když denně svěřuju mnohem osobnější věci googlu než co hledám za programy a že m zajímá AC/DC..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro servery, na kterých hledáte, je to sice taková proxy, nicméně ta proxy už má možnost ukládat do databáze Vaši identitu (při nejmenším podle IP) a s ní párovat všechno, co jste kdy hledal. Takové informace jsou mnohem cennější než dílčí vyhledávání na jednom konkrétním serveru a pokud tyto informace budou prodávat třeba Googlu, bude to výrazně méně bezpečné, než přímé vyhledávání na Googlu. Tam ostatně nevyhledáváte vždy a všechno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google a facebok má mnohem cennější údaje než tyhle.

Pomocí pluginů (reklamy, diskuze, like, +1..) ví o většině stránek na které chodíte a co se vám líbí, a to přímo na vaše jméno (pokud máte účet na FB nebo G+).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem opravdu někdy moc rád, jako třeba teď, že na FB ani G+ účet nemám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna u Googlu by sa o tom dalo polemizivať. Wikipedii to je jedno, tá neumiestňuje trackovacie G+ tlačítka a iné veci n stránky, le zrovna google sa relevantnou cielenou reklamou živí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V pohode, nikdo me nenuti Unity pouzivat a taky ho nepouzivam a pouzivat nebudu. Nelibi se mi, jak Gnome 3, tak KDE jsou pro me lepsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně... já bych to taky nepoužíval. Taky zajímavý paradox, jak jsem s nástupem Unity utekl ke KDE, ačkoliv předtím jsem byl zapřísáhlý odpůrce KDE :). Jinak bych možná časem dal zase šanci xfce, které jsem používal kdysi dřív, ale pak mě na něm štvaly nějaké nedodělané maličkosti... no a nebo Cinnamon nebo MATE by taky stálo za zvážení. Každopádně něco, co nešmíruje.

Mimochodem, ještě k tomu "vylepšení" v Unity: od toho, abych něco hledal, mám prohlížeč, a to konkrétně Operu a v ní nastavené prefixy pro vyhledávače, takže rovnou vyhledávám dost efektivně přímo z adresního řádku a nepotřebuju na to nějaké nesmysly v Unity... Jo, a co se týče výrazu "uživatelská zkušenost" (předpokládám, že se původně jedná o "user experience"), tak tam bych použil spíš výraz "uživatelský zážitek"... tj. to, jak se uživateli systém používá, jak se mu líbí, a ne to, jaké situace už s ním zažil a jak má naučené s ním pracovat a případně se vyhýbat jeho chybám apod., nebo jak bych to popsal (co si já aspoň představuju pod slovem zkušenost).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja unity pouzivam a pouzivat budu, libi se mi. Podle me je to dneska uplne jedno, jestli bude posilat par krat za vterinu data prohlizec o tom co hledam, nebo to bude mit integrovane prostredi. Stejne se to poslat pres nekoho musi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdové vylepšení. Takto mě šmíruje x subjektů a dá to práci od nich sesypat dohromady. Tak NSA trochu přisype na vývoj Ubuntu a bude to mít centralizovaně a bez práce jako u woken. Když Ubuntu zdarma pro všechny, tak i pro NSA a podobné třípísmenné darebáky celého světa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Si to vypni proboha...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.