Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Udělejte si z PCI Express ×1 čtyři externí PCI sloty

hezký, ale poněkud sakra drahý....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no oproti Magme je to za hubicku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak za tie prachy rovno novu dosku s dostatocnym poctom PCI slotov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm... Ma to RoHS, takze nejaka sanca na dovoz do Europy je. Akurat by som povedal, ze pod inym nazvom (toto sa silne podoba na nejaky OEM vyrobok).
 
C

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je pěkný a praktický kousek hardwaru. Jen ta cena je skutečně nějak nadsazená :). Ale ten názor ohledně koupy nové desky za tu cenu... No když on je dnes problém sehnat desku třeba jen s jedním PCI-Express x16 slotem pro grafiku (nebo dvěma, pro hardcore "pařmany") a jinak jen s klasickými PCI sloty. Je smutné, že ačkoliv desky s PCI-Express sloty tu jsou již řádku let, tak výrobci hardwaru (krom grafických karet, kde by ale i tak většinou stále dostačovalo starší AGP) se do tohoto rozhraní příliš nehrnou. A má-li člověk několik funkčních PCI karet, tak zase proč je měnit, i pokud budou ekvivalenty?! Pro tyto účely opravdu užitečné zařízení... ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsadim boty,ze brzo budou podobna reseni skze kabelovy PCIe bezna a za nizsi cenu
(zajimave to spis bude pro prumyslove vyuziti kdyz tech podporovanych PCI bude opravdu hodne (10+) a zvladne to 33/66 PCI, 64b PCI i PCI-X)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by melo jit postavit, ne? Ten cip od TI jde objednat jako vzorek zdarma...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fajnove vyuzitie vidim v notebookoch s exprescard slotom>> miesto pciX 1x by sa to pripojilo na exprescard(malo by to byt to iste [asi])
a mate doma notenook s 4 PCI :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak konecne vidim kloudny vyuziti PCI-E x1 slotu :) No ale za ty prachy teda, sem si raci koupil noej bord s 3 PCI za 3k. Postavit by to jiste slo, problem je trochu vyroba plosnaku, precejen na tohle oboustranej prokovenej este se zlacenim hranovyho konektoru nebude zadarmo, ale porad myslim ze bych to tak za polovicku udal.

>Mr Gentleman
No a divis se jim? Ze se nikomu nechce predelavat osveceny layouty stavajicich PCI karet jek kuli tomu aby tam nekam vmestnali ten prevodnik? Jen proto aby to slo strcit do jinyho slotu, kerej ale ve vecine pripadu tem kartam nenabidne vubec ni, ba rade karet by stale stacila rychlost sbernice ISA. Jen to prodrazuje design. Takze si budem muset este chvili pockat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapi .. Magma PCIe na 4xPCI stoji $1400 .. Tato vecicka je zadarmo .. Otazne je , co to japoncom fakt funguje .. Porovnajte s Magmou sami : http://www.mobl.com/expansion/products/pcie_expansion/4slot/index.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co ja bych dal za desku ktere by nemela IDE a klasicke PCI a ted tohle... co takhle udelat neco podobneho pro ISA sloty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RayeR:Houby převodník, on by totiž někdo musel investovat do rebuildu chipů obsahující obsluhu rozhraní a budiš PCIe sběrnice už v sobě (převodník by většinou levný PCI karty prodražil a byly by neprodejný).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro ISA to bohuzel jednoduse nejde, protoze na PCI(E) chybi potrebne signaly (to se uz resilo [spis neresilo] uz PCI zvukovek konektorem zvanym SB-Link), ty by se musely vytahat nejak z chipsetu pres LPC.
Prumyslovy MB se neska delaji stale i s ISA, ale zatim zadny nepodporuje C2D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>n
Jiste, ale rychlejsi je pridat prevodnik nez redesignovat chip. Uz treba proto ze na obvod pracujici na 33MHz PCI staci strasi technologie nez na PCI-E kde je vyssi takt tech hodin a signalu (ted nevim kolik, ale predpokladam kdyz to tam vali seriove, tak docela vysoky). Proste zatim PCI sloty zatim sou, tak co by se kdo do toho nutil :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RayeR
DFI uz ma aj nejake premyselne dosky pre C2D postavene na chipsete Q965, zial nenajdes an nich ISA, ale zato najdes kusky ktore maju 3,4, alebo 5xPCI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RayeR:
Opravdu? není to jen o papírové rychlosti. Co šířka? Co princip komunikace? Vytížení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Rovano
Jo jako to vsechno beru, ale porad treba na nakou jednoduchou I/O kartu nebo programator FlashROM ISA naprosto dostacuje, za tim si stojim, a je to mnohem snazsi ubastlit nez kartu na PCI natoz PCI-E. Ja neriakm ze by se melo cpat _vsechno_ na starsi sbernice. Jen me mrzi ze mizi bastl-friendly jednoducha rozhrani s plne dostacujici rychlosti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RayeR: Osobne bych spis nez resuscitaci ISA privital nove rozhranni primo delane tak, aby bylo bastl-friendly ale pripojitelne bez problemu k modernimu kompu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>hkmaly
No ale na ISU sou tuny uz hotovyho zeleza, a leckdy slo o velmy drahy profi karty. Tak proc delat zas neco odznova. Stacilo by jen vytahnout z draty na nakej bridge z LPC, kde snad este vsechny potrebny signaly sou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.